Övning för att få bra kommunikation med din häst

TRÄNINGSTIPS: Det är en övning som hjälper dig att få en bra kommunikation med din häst. Övningarna rids i både trav och galopp och innehåller växlingar mellan olika tempon.
Syfte
Hjälper dig att få igång en bra kommunikation med din häst. Din hjälpgivning blir samspelt genom att du får öva på att känna vad som är lagom mycket hand och vad som är lagom mycket skänkel. Övningen tränar även hästens styrka och koordination.

Svårighetsgrad
Lätt till medelsvår övning där du behöver kunna kontrollera din häst. Hindren kan vara ganska låga mellan 0,60 och 1,00 meter.


Hinderuppställning
Bomserie 1 är en travserie (cavaletti) med 1,30 meter mellan (på mitten). Hinder nummer 2 och är två studsserier kryss-planka-kryss (tränar styrka och koordination) på diagonalerna med tre meter mellan hindren i serien. Hinder fyra och fem är oxrar med markbom på båda sidor om hinderna.


Uppvärmning och framhoppning
Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter. Öva på övergångar mellan skritt och trav. Starta med att trava fram hästen över bomserien ett par gånger i båda varven. Därefter hoppar du fram på hinder nummer 2 (studsserien) ett par gånger på låg höjd med anridning i trav.

Så här rider du övningen
1. Starta i vänster varv och trava över cavalettiserien.
2. Trava in i studsserien på diagonalen.
3. Lägg en volt runt räcket på meddellinjen i höger galopp och fortsätt i galopp mot nästa studs. Landa i vänster galopp och öka galoppsprången efter studsen och fånga upp hästen på kortsidan.
4. Rid hinder nummer fyra och fem på långsidan med så många galoppsprång som möjligt mellan hindren men med bibehållen bjudning. Sakta av till skritt.Banan kan ridas flera gånger i följd. Tänk på att vara noga med att forma hästen runt innerskänkeln i svängarna före och efter hindret. Lycka till med din träning.

Också en sak som jag ska testa!:DKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbildRSS 2.0