-
2010-09-30 / 20:37:05 / Linda

Idag så red jag lite runt volten vid shoppen för Pernilla skulle kolla när jag red och han gick väl ganska bra fast han är irreterad över något och det är mest när man galopperar.
I traven gick han ganska bra, han lyssnade någolunda och han gick bättre än igår :)

Men vi tror att det är sadeln som ligger konstigt men han är inte öm eller så på ryggen men imorgon på Daniel Svensson träningen ska jag ha en annan sadel, den jag hade på min b-ponny och den är egentligen förliten för mig men vi ska prova och se om han går bättre med den.

Somsagt är det Daniel Svensson träning imorgon och min grupp börjar ca 20 i 6 och slutar vid 10 i 7 så det kommer typ vara mörkt i slutet av träningen :S
Hovböld
2010-09-30 / 14:07:28 / Isabella

Hejsan!:-d blir ett kort inlägg nu:) men casse har i alla fall haft ont i sin vänstra från hov. Det fick vi reda på i måndags kväll och då åkte jag och mamma till stallet och då tog hon av skon på han. Och han var jätte varm i den hoven. Vi vet inte om det var päronskona eller om han hade fått en hovböld. Men sen kom Danne(hovslagan) och han trodde att det var en böld. Och då fick han vara inne den dagen. Sen kom han igen på eftermiddagen och bytte framskor på han och då var han inte lika varm men varm. Han tog bort en bit av hoven för att kolla om det var en böld men han ville inte ta bort för mycket för då förstör man hoven.

Onsdag: Danne kom på morgonen och då var han inge varm och han fick gå ut till hagen. Sen kom han och kollade igen på eftermiddagen och då var han helt frisk!:-d idag kommer han för att byta skor bak:) så det var ju tur att det inte var någon böld!:-d ha det bra!

-
2010-09-29 / 19:55:51 / Linda

Kom ganska nyss hem från stallet,eller ja för typ 2 timmar sen(;
Jag red Chuck lite markarbete på parkeringen och då provade jag att ta på han en snodd och i traven gick det ganska bra, han var lite svår att få ner och ställa i höger varv så jag jobbade mest i det varvet och tillslut gick det ganska bra.

Sen förstördes allt nä jag skulle börja galoppera, han blev sur och la bak öronen och så började han piska med svansen. Han lyssnade inte på mig utan han bara sprang, han blev jätte stark och det gick knappt att rida i en volt så jag struntade i att galoppera nått mer och då red jag bara hem.

Imorgon blir det nog också markarbete så han börjar lyssna lite på mig, men om man jämför med när vi köpte han. Nu kan han iallafall börja på huvudet när man rider eller ja oftast iallafall :)

Nu kommer lite bilder som jag tog på Chuck idag :)

haha:)


fullt upp!
2010-09-28 / 20:57:31 / Linda

Idag har jag haft fullt upp så jag kunde inte blogga tidigare, först var det skolan till 20 i 4(!!), senaste dagen idag då så nu är den bortgjord. Efter middagen så åkte jag och mamma till optikern för att fixa nya linser, jag har haft mina 3/4 månader och man ska bara ha dom i 1. Men den som skulle fixa de var sjuk så vi satt och väntade i ca en halvtimme..

Åkte till stallet sen och där borstade jag Chuck och fixade iordning han, hann aldrig rida idag för det var provlopp och sen så börjar det ju bli så mörkt på kvällen nu.
Hinner inte blogga nått mera nu måste göra massa läxor, ha det bra:)hejhej bloggen
2010-09-27 / 19:13:10 / Linda

Idag fick Chuck vila, jag borstade han ganska länge och kliade han på manken. Han tycker att det ät jätte skönt och då gör han massa konstiga saker. :)

Har inget mera att skriva om nu men VAD TYCKER NI ATT VI SKA SKRIVA OM? KOM MED FÖRSLAG :)

nya favoritbilden :)


ny bloggdesign
2010-09-27 / 10:34:20 / Allmänt

Den nya bloggdesignen är nu klar och ja den blev väl ändå ganska bra :)
Vad tycker ni? :D


Träning:)
2010-09-26 / 22:12:38 / Isabella

Hejsan!:)

Idag har jag tränat med Cricket och Casse:) Gick super bra med båda!:D Nu kommer måååånga bilder:D

Mer bilder kommer imorgon:)


klubbmästerskap
2010-09-26 / 20:28:31 / Linda

KMet gick väl inte så super bra idag, Chuck var supertaggad så jag kunde inte hålla han tyglarna bara gled ur händerna och han bara sparng..
Men vi fick iallafall 8 fel i grunden, vi kraschade genom ett hinder och rev(?) ett tror jag.. Hoppade banan en gång till efter och det gick väl ungefär lika dåligt.

Men när det är KM rider typ alla som.. ja jag vet inte vad, alla satsar typ allt och Chuck är ju inte så jätte rutinerad eller nått sånt (;
Vi kom iallafall 9a i KM, näst sist


som vanligt skulle Chuck ställa sig och kissa, fast han kissade inte..

Förresten så håller jag på med den nya bloggdesignen nu, den blir nog klar imorgon eftersom Issa måste skicka några bilder på Cricket :D


Övning för att få bra kommunikation med din häst
2010-09-26 / 14:23:52 / Övningar

TRÄNINGSTIPS: Det är en övning som hjälper dig att få en bra kommunikation med din häst. Övningarna rids i både trav och galopp och innehåller växlingar mellan olika tempon.
Syfte
Hjälper dig att få igång en bra kommunikation med din häst. Din hjälpgivning blir samspelt genom att du får öva på att känna vad som är lagom mycket hand och vad som är lagom mycket skänkel. Övningen tränar även hästens styrka och koordination.

Svårighetsgrad
Lätt till medelsvår övning där du behöver kunna kontrollera din häst. Hindren kan vara ganska låga mellan 0,60 och 1,00 meter.


Hinderuppställning
Bomserie 1 är en travserie (cavaletti) med 1,30 meter mellan (på mitten). Hinder nummer 2 och är två studsserier kryss-planka-kryss (tränar styrka och koordination) på diagonalerna med tre meter mellan hindren i serien. Hinder fyra och fem är oxrar med markbom på båda sidor om hinderna.


Uppvärmning och framhoppning
Börja med att värma upp hästen i samtliga gångarter. Öva på övergångar mellan skritt och trav. Starta med att trava fram hästen över bomserien ett par gånger i båda varven. Därefter hoppar du fram på hinder nummer 2 (studsserien) ett par gånger på låg höjd med anridning i trav.

Så här rider du övningen
1. Starta i vänster varv och trava över cavalettiserien.
2. Trava in i studsserien på diagonalen.
3. Lägg en volt runt räcket på meddellinjen i höger galopp och fortsätt i galopp mot nästa studs. Landa i vänster galopp och öka galoppsprången efter studsen och fånga upp hästen på kortsidan.
4. Rid hinder nummer fyra och fem på långsidan med så många galoppsprång som möjligt mellan hindren men med bibehållen bjudning. Sakta av till skritt.Banan kan ridas flera gånger i följd. Tänk på att vara noga med att forma hästen runt innerskänkeln i svängarna före och efter hindret. Lycka till med din träning.

Också en sak som jag ska testa!:DKM imorgon
2010-09-25 / 20:31:01 / Linda

Idag så cyklade jag till stallet vid 12 tiden, det regnade lite då men sen när jag kom till stallet så slutade det. Det hade typ regnat hela dagen igår och inatt så det var ganska skönt att det slutade och sen så kom solen fram lite också fast det var vid 4 ungefär så det blev inte så mycke varmare.

Idag fick Chuck gå i skrittmaskinen i ca 30 minuter med Digge och när dom hade gått klart där så duschade jag benen, borstade och gav han lite morötter :)

Imorgon är det KM i stöcke och jag tror att jag skulle hoppa en LB där, förra året kom jag 2a med Indy (:

 

Övning
2010-09-25 / 17:20:07 / Övningar

Hejsan!:)

Var inne på tidningenridsports hemsida och där gick jag in på "Träningstips" och då kom det fram jätte bra övningar!:D Många har väl redan hunnit sett det men jag tycker det är super bra!:) Det var en övning jag fastnade för och det var en slinga då man måste vända snabbt :)Mål
Ryttaren övar på att kunna reglera hästen i galoppen, att planera vägen och få med sig hästen i svängarna. Hästen blir lydig och smidig och uppmärksam på sin ryttare.

Svårighetsgrad
Det här är en medelsvår övning där hinderhöjden kan varieras mellan 0,50 meter och uppåt. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20 x 60 meter.

Uppvärmning
Värm upp hästen genom att galoppera över cavalettibockarna i båda varven (hinder 6a och 6b). Rid vartannat varv över bockarna medan du vartannat varv gör volten större och rider utanför cavalettibockarna, växlar upp tempot och rider i lätt sits. Samla upp hästen igen och flytta ut bakdelen.

Hinderuppställning
Hinder 1: Rättuppstående hinder.
Hinder 2a och 2b: Kombination (20 meter, fem-sex språng efter hinder nr 1) med en oxer och ett rättuppstående hinder med ett galoppsprång (6,8-7,3 meter) emellan. För ponny: 6,4-6,8 meter.
Hinder 3: Rättuppstående hinder.
Hinder 4: En serie som består av ett kryss med travbom framför (2,2-2,5 meter mellan travbom och hinder). För ponny: 2,0-2,2 meter.
Därefter ett studshinder 3 meter efter krysset (samma avstånd för
ponny). Serien avslutas med ett stigsprång (6,8 meter efter).
Hinder 5: Rättuppstående hinder.
Hinder 6a och 6b: Cavalettibockar på böjt spår med cirka 10 meters mellanrum.
Hinder 7: Kryssoxer med tre galoppbommar framför (avstånd 3,25
meter mellan galoppbommarna och 3 meter mellan galoppbom och hinder).

Det där ska jag verkligen testa på Casse:D

Ha de bäst!


det regnar ute :(
2010-09-24 / 15:46:57 / Linda

Idag hade jag tänkt att rida långslingan men det blev att jag red lillslingan istället för det är ju inte så kul att rida ca 1 mil när det regnar ute.
Läntar redan till sommaren, hatar när det är kallt och mörkt på vintern..

Det gick sådär att rida, bättre än igår men han är som inte som han brukar. Han her bak ena örat och her det lite snätt medans det andra är frammåt så det är något som iriterar han iallafall.
Satte på han martingalen och det gick bättre fast han går som med huvudet snett och så.
I slutet skrittade jag till dom små hindrerna i sanden så han skulle få nått annat att tänka på och han tyckte att det var ganska kul att hoppa eller han blev mycket piggare och han hade inte det ena örat bakåt. 

Imorgon ska han nog få en vilodag och bara gå i hagen och lata sig, jag ska nog fixa iordning alla sakerna och packa ner allt för på söndag är det KM i stöcke, hoppas det är bra väder! :) 
Har inget mer att blogga om så ha det bra!:)


god morgon bloggen:)
2010-09-24 / 10:00:45 / Linda

Bloggade aldrig något igår för jag han inte, städa rummet och massa saker :) Men jag red Chuck runt lillslingan med mamma och han var ganska galen, jag red han på ett vanligt bett och ingen martingal så han gick med huvudet högt i galopen och så men det är nog bara för att han är pigg, ska sätta på en martingal/snodd/graman idag när jag rider så får vi se om det blir bättre :)


Idag ska jag nog rida han runt långslingan så han får jobba litegrann, men om det börjar regna mer så rider jag nog runt lillslingan. :)


vila
2010-09-22 / 20:02:54 / Linda


Idag så har Chuck vilat, kom till stallet ganska sent för det hade varit trav men när jag kom till stallet tog jag in han och borstade och sopade gången m.m

Innan jag och pappa fodrade så åt vi pizza med Utter och Sussi mums :)

Imorgon ska jag nog rida Chuck, vet inte vars men det blir troligtvis lillslingan eller nått sånt;)


markarbete
2010-09-21 / 22:18:23 / Linda

Träningen gick ganska bra, eller i början var han lite jobbig och stark. Red han på ett vanligt bett och ingen martingal som jag brukar ha. Men i galoppen var han jätte stark och super pigg.

Sen travade vi i en volt och då låg det 4/5 bommar på ena sidan och sen skulle man sakta av till skritt på en annan sida och Chuck gick jätte bra på bommarna han kom rätt alla gånger och nuddade inte en bom :)


hm, ja de här är då den övningen som vi gjorde och då travade man över bommarna sen saktade man av till skritt mellan konerna och sen igångsättning igen. Kanske inte så bra förklarat men men (:
Dom rosa små ringarna är alltså konerna och dom rosa sträcken är bommar :)

För bra för att vara sant....
2010-09-21 / 20:16:41 / Isabella

hej!

Idag har det inte varit min turdag!

Efter skolan skulle jag träna Cricket för min ridlärare Catta och då körde vi ner han till Classes stall och sadlade och de där för att jag hade sadeln där=) Sen red jag upp till ridhuset. Och då tyckte mamma att han gick lite konstigt.. Sen när vi kom upp till ridhuset tyckte Catta det med. Men det syndes inte när vi travade och galopperade. Men vi gjorde lite övningar och sen när han skulle får pusta så gick han sådär konstigt igen. Vi tyckte att det inte var någon idé att jag skulle rida för att vi ville inte göra det värre. Och då hoppde jag av och då såg Catta att där vid buken var det insvält på hans vänstersida. Och hon lyssnade men hon hörde ingen ting.. Ingen mage eller någonting och då åkte mamma in med han på kliniken och jag stannade kvar och red Casse på nästa tränings lektion. Såklart jag ville följa med men det gick ju inte. Träningen var helt okej. Ganska svår övning bara;) Men sen när mamma kom tillbaka sa hon att hon inte visste var det var för något med dom trodde på något virus för han hade feber..... Så nu får jag inte rida han på ett tag... Men det är ju tur att jag har Casse<3

Jaa.. ingen toppen dag...Ha det bra!


-
2010-09-21 / 20:06:11 / Allmänt

Hej!

Jag tycker att ni har blivit väldigt dålig på att kommentera;) Och tycker ni att vi skriver ointressanta grejor på våran blogg så skriv gärna vad ni tycker att vi ska skriva om!:) kom med förslag tack!


markarbete på hippo
2010-09-21 / 17:55:54 / Linda

Ska snart till stallet, ska till hippo och träna lite markarbete och jag bloggar väl mera när jag kommer hem :)

ny design igen:)
2010-09-20 / 21:26:21 / Allmänt

Hejhej, fixade till designen lite, tycker den blev lite bättre nu men så fort Issa har fått några bra bilder på den nya hästen så kommer jag fixa en ny där den är med också :) Ska fixa klart lite i menyn också men det blir nog imorgon :) /Linda

Foder
2010-09-20 / 19:36:13 / Isabella

Hejsan!:)

Nu när hösten börjar komma och man kanske börjar ge mer mat inne i stallet för att det börjar ta slut ute i hagarna. Själv ska jag börja ge Casse mer hö inne:) I sommar har han fått:

Morgon: 1 kg hö ½ skopa krafft
Lunch: 1 kg hö
Middag: 1½ Kg hö ½ skopa krafft och 1 skopa betfor
kväll:1½kg hö ½ skopa krafft:)

det blir nog att vi lägger på ett halft kilo mer eller något på höt :)

Fråga:

Vad brukar du ge din häst för mat och ska du ge den mer nu?:)


sol idag :)
2010-09-20 / 18:39:14 / Linda

Idag så fick Chuck vila så jag passade på att smörja sakerna som var skitiga eller jag smörjade allt förutom tränset och sadeln för jag hann inte smörja dom. Tvättade även lite schabrak för alla var håriga under för han fäller hår just nu.
Imorgon blir det nog träning på hippo:)

chuck i piteå:)


idag..
2010-09-19 / 21:18:19 / Linda

Idag har jag packat upp alla saker från igår, tvättade skydden och hängde upp tränsen osv. Imorgon ska jag smörja sadeln, magplattan och tränset bla eftersom dom var ganska leriga.
Chuck gick i skritten idag så han skulle få röra lite på sig och imorgon ska han få en vilodag :) /L


bilder kåge
2010-09-19 / 20:00:47 / Linda


snyggaste bilden,


Det var nog alla bilder /L

stallet nu
2010-09-19 / 11:03:44 / Linda

ska till stallet nu, lägger ut bilderna från igår när jag kommer hem :) /L

:))
2010-09-19 / 01:49:03 / Isabella

Hejsan!:)

Vaknade vid 11 och då åt man och sen åkte man till stallet och red Casse i paddoken:) Gick super bra!:D sen åkte vi till det andra staller och där red jag Cricket:D gick super:D Bilder:)

Sen hem och duscha och sen åkte in på Oscar och åt där:)

Ha det bäst!:DKågedalen
2010-09-18 / 20:50:14 / Linda

LC 0+0
Han kändes bra inne på banan och i grunden hoppade han ganska bra förutom på ett hinder då han hppade jätte konstigt, sen i omhoppningen så gick det bra tills det hindret kom igen och då hoppade han förtidigt så jag han inte svänga där jag hade tänkt så då tappade vi massa tid och så.

LB 0+0, 2a
Känndes mycket bättre inne på framhoppningen men sen inne på banan vet jag inte vad som hände han hoppade konstigt på 2an kom nära på lite hinder och det var som inget flyt men vi gick 0a och det var ju sista lagomgången. Det var bara jag och Elvira som gick 0a och vi kom 3a igen och det är ju bara 2 plac..

I omhoppningen gick det väl bra, det var 4 till omhoppning och då 2 första rev så jag red som bara på säkerhet och då gick vi 0a men då slog den sista mig så vi blev 2a :)

Bilder kommer senare /L

France
2010-09-17 / 19:37:29 / Isabella

hejsan!:)

förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag men jag har varit i Frankrike:D

Har haft sjukt roligt och det är underbart fint där!:D

hehe orkar inte blogga så mycket nu;)

Men imorgon ska jag i alla fall rida mina små hästar:D  Skriver mer imorgon:)

Blir en fin bild på Casse:)Regn igen
2010-09-16 / 22:29:05 / Linda

Började regna idag när jag åkte ut och red så jag red inte så länge, red bara lite i gropen sen skrittade/travade jag hem:)

Imorgon ska jag smörja alla saker och så för på lördag är det tävling i kågedalen:) /L


regn
2010-09-15 / 21:44:40 / Linda

Regnade ute idag så Chuck fick vila, han gick i skrittmaskinen nån gång vid lunch när jag gick i skolan. Borstade han och så när jag kom till stallet, imorgon blir det nog att rida :)

alltid lika glad :) /L

tävling:)
2010-09-15 / 21:39:33 / Allmänt

Vi är med och tävlar om en header hos ponnyochryttare.blogg.se :)

/isabella och linda:)

markarbete
2010-09-14 / 19:26:12 / Linda

Red markarbete i gropen idag och det gick faktist jätte bra, Började trava direkt när jag kom till sandvolten som är där och han gick ner på tygeln nästan direkt eller jag vet inte om han gick på tygeln men han hade iallafall inte huvudet i luften. Red inte så jätte länge där eftersom det var ganska djup sand på ena sidan, han tyckte att det var ganska jobbigt att galoppera där så jag tog bara nått varv. 
På vägen hem red jag över parkeringen och då fanns det ett hinder där som var på kanske 20? cm så då travhoppade jag först det och sen hoppade vi i volt och han lyssnade ganska bra på mig, fast han var lite seg.

Imorgon vet jag inte hur jag ska rida, blir nog en liten tur runt lillslingan :) /L

gammal bild från maj(:


vila
2010-09-13 / 20:37:42 / Linda

Idag vilade Chuck, cyklade till stallet efter skolan och det var ganska jobbigt. När jag kom fram gjorde jag typ ingenting. Väntade bara på att pappa skulle komma hem från travet så vi kunde ta in hästarna och borsta dom osv :)

Imorgon ska jag rida chuck blir nog markarbete eller klättring i gropen :)

/L

långsligan
2010-09-12 / 21:27:30 / Linda

Red runt långslingan idag, red han på pelhamet och det gick bra. Han var lite tittig men han hoppade aldrig åt sidan eller nått sånt. Det regnade ute och jag hade en jacka som inte var regntät och jag visste att den inte va det men det fanns ingen annan så jag var tvungen att ta den, va typ genom blöt när vi kom till stallet.

Imorgon får Chuck vila, kanske städar färdigt sadelkammaren som jag började med idag, tväta alla schabrak som behöver tvättas osv. :)

/L

just nu
2010-09-12 / 09:15:10 / Linda

Ska snart till stallet och rida Chuck blir väl att rida lillslingan/långslingan får se vad det blir :)

/L


bilder från idag
2010-09-11 / 21:03:20 / Linda


/L


skogen
2010-09-11 / 18:30:58 / Linda

Idag red jag Chuck i skogen och jag red han på pelham, har inte ridit han på det sen typ i juni eller nått sånt. Han var ganska pigg men ändå ville han inte frammåt, han kanske tyckte att det var för starkt. Red som vanligt iallafall mest trav och galopp, i slutet när jag travade gick det faktist ganska bra han gick ner lite på tygeln kanske inte så mycket men han gick lite iallafall. :)
Bubbe fotade lite från början och jag lägger nog upp bilderna ikväll eller imorgon (:

Ni har sett den förut men jag gillar den så ni får se den igen:)
/L

hästar jag har/haft
2010-09-10 / 23:37:57 / Isabella

BALLYGURI MILLER
1993
Ashfield Miller- Clencairn Shirley

Ingen bild


En D-ponny.Första hästen jag hade. Hade han kanske ett eller 2 år för han var ju för stor och jag kunde knappt sadla han. Vi hittade en B-ponny och vi försökte sälja han och vi fick några som var intresserad men han fick en benskada så vi fick ta bort han.


HOLLY
1991
Okänd-OkändHolly var en B-ponny som tog mig upp till msv b (1 m) Hon har ett riktigt hjärta av guld. Hon hoppar allt och vinster upp till L/A. En helt underbar ponny att rida. Jag hade henne i 6 år och hon har lärt mig allt. 2009 sålde jag henn till Timrå och nu hoppar hon L/C och snart L/B :)STUREVALLENS CASKAD
1996
Gentleman-Miss Titbitponnyn som har tagit mig längst. En helt underbar ponny att rida som bara flyger över hindrena. Han älskar att hoppa. Han älskar också när man står och borstar han men mjuka borstar;) Han skulle aldrig göra någon illa och han förstår när han gör fel. Ponnyn som kommer att ta mig till SM.


CRICKET
1996
Vet ej-Vet ejEn helt underbar häst att rida som jag har inte gjort så mycket med men se om om något år för då kommer vi!:D
Men han är jätte snäll och kommer till en i hagen och skulle aldrig göra en illa. Han är tyvär krubb bitare men inte så mycket så han behöver krage:)


Det var om mina hästar:)


:))
2010-09-10 / 21:25:42 / Isabella

skolan idag då...

sen åkte jag till stallet och red Casse där:) red med alex på gräsbanan och det gick jätte bra!:D Sen skrittade vi av dom på övre:)) Sen packade jag mat och sen kom mamma och hämtade mig och då tog vi med sadel och träns till Cricket:) Sen åkte jag hem och fikade och sen cyklade jag till stallet och där fixade åt Cricket där och sen väntade jag på att mamma skulle komma och då red jag:D Casses sadel passade parfekt!:)Först var han lite seg men sen gick det super!:D Sjukt skön galopp:D ska fråga mamma om hon kan filma imorgon;))
Han är så fin :')


9 september
2010-09-09 / 21:19:29 / Linda

Red Chuck runt lillslingan idag och det gick väl sådär, han var tittig och lite stark. Red som vanligt i skritt trav ocg galopp och han tyckte de var kul att galoppera:)

Imorgon vet jag inte om jag ska rida han eller inte för det är trav på kvällen, bestämmer nog det imorgon när jag kommer till stallet:)
idag
2010-09-08 / 19:59:20 / Linda

Idag gjorde jag inget speciellt i stallet, eller jo jag städa sadelkammeren lite. Blev väl lite skillnad iallafall. Efter det tog jag in Chuck och borstade han och så:)

Ganska söt bild på mig och tuttis haha :)


Hästar jag har haft och har
2010-09-07 / 20:25:14 / Linda


Lucifer:
Den första hästen jag fick var en shettis som hette Lucifer, jag var kanske 5/6 år  när jag fick han. Jag minns inte så mycket av han men han var väl som shettisar brukar vara. Han var en travponny men jag tor att jag red han mest, red han på ridlektioner ibland när jag gick på ridskola på surf. Minns som sagt inte så mycket om han men jag tror att hans såldes till östersund..


Fanny:
Fanny köpte vi efter att vi hade sålt Lucifer och hon minns jag inte heller så mycket om men det var henne som jag började tävla med. Vi tävlade upp till LD/LC men hon var ganska tjurig så vi sålde henne efter nått år? och då hamnade hon på en liten ridskola i lövånger. Hon blev sparkad i en hage och då märkte dom att hon hade nått fel med minisken så då var dom tvugna att ta bort henne.


Indy:
Indy köpte vi i april 2006 och då var han 14 år, han var en riktig läromästare och det är nog han jag har lärt mig mest på. Vi har tävlat upp til LA med placeringar och vi har ca 80/90 rosetter tillsammans. Jag hade han i 4 år och vi sålde han iår för jag blev för lång och för gammal. Han blev såld till några som vi känner och han är det jätte bra där som "pensionär" då han är 18 år nu, han har ett hjärta av guld.


Golden Shadow:
Skuggan som han kalldes köpte vi från gävle i slutet av 2007, nder vintern tränade vi för bland annat Marianne Heed och hon tyckte att vi skulle vara med i eliten och det var ju lite kul att höra:] Vi började tävla lite lågt sen på andra tävlingen hoppade vi LA och gick 0-0, tävlingarna gick bättre och bättre vi kvalade msv och skulle väl starta det men då blev han halt och han blev aldrig bra, han var halt i ca 1 år och han dömdes ut och vi tog bort han. Skuggan var nog den ponny som jag hade kommit längst med om han inte hade blivit skadad.


King:
King var en d ponny med ganska mycket fart och allt gick bra med han dom första veckorna jag hade han, vi hoppade nått enstaka hinder på 110 men sen vände allt och han började kasta av mig nästan varje gång jag red han och vi bytte han mot Chuck.

Chuck:
Chuck är ju den ponny som jag har nu, han är en maxad c ponny och vi tävlar upp till LA. Men ni vet ju redan allt om han så det är lite onödigt att skriva om han :)

Ja de var lite om hästarna jag har haft och har nu :)


NY HÄST!:D
2010-09-07 / 19:26:17 / Isabella

Hejhejhej!:D

skriver om måndagen:D

Skolan var okej och sen efter kom mormor och hämtade mig på skolan och då åkte vi till stallet och då fick vo tårta!:D Det var för Ewes häst Evelina var frisk efter fång och då firade vi!:D Och sen när jag kom hem gjorde jag tårta där med:D Och sen åkte jag på mammas ridhäst lektion och precis innan den SÅ KÖPTE VI EN NY HÄST TILL MIG!!:D En storhäst som har gått 140 och är 14:D Hur fin som hälst!:D Den kommer på Torsdag!:D så hímmla glad!!:D Lektionen gick bra men hästen var ganska stor;)

Ska lägga ut bilder och så:D


barbacka
2010-09-07 / 19:24:03 / Linda

Idag red jag Chuck barbacka i skogen, skrittade nästan bara men jag provade att trava lite med han också och det gick bra :)

Tänkte skriva ett inlägg om dom hästarna jag har haft men jag ska göra lite läxa först(;


ny design :)
2010-09-06 / 18:17:55 / Linda

Idag efter skolan åkte jag till stallet och tog in Chuck, borstade och stretchade han :) Imorgon ska jag nog rida lite lugnt och fixa alla saker sen tävlingen om jag hinner :)

Gjorde ju en ny bloggdesign igår och jag tycker faktist att den blev ganska bra, ska bara fixa lite i menyn sen är det nog klart :) Vad tycker ni om den?:)


Tycker Chuck va ganska fin på den här bilden fast min sits var inte så bra(;


Resultat 5/9
2010-09-05 / 19:57:13 / Linda

LB, ute
Fick typ en blackout innan start så vi kraschade igenom första hindret, gick okej 2 3 4 5 och sen på 6 så åkte jag bara så då stannade han ut sig på det hindret. 

LA, 10? fel
Gick bra den här klassen faktist, red till första hindret och sen slutade jag rida till 2an så då stannade han där och när jag tog om det rev han men resten av banan gick super bra. Sen fick vi typ 2 tidsfel eller nått sånt..

Nästa tävling är i kågedalen om typ 2/3 veckor och där hoppar vi först en LC och sen LB som är sista omgången i laget:)


Vampyrer suger, ÄGER!:D
2010-09-04 / 23:30:44 / Isabella

Hejsan hoppsan!:)

Har inte skrivit på ett tag... sorry... men igår vare skola och det tråkade väl på som vanligt?;) Sen till stallet och då mockade jag och så och sen galopperade jag ut med Emelie:D

Idag:

Vaknade kl 10 och städade rummet och sen for vi till stallet och mockade och så och sen kom Maja:D först försökte vi gå vilse i skogen x) Men det gick inte.... Sen åt vi och sen cyklade vi upp till stallet och visade Maja de och sen hämtade jag kameran:) Sen hem och då spelade vi fotboll eller Klockan ;) Och sen gick vi in och kollade på Jump in och sen kom mamma och hämtade oss och då åkte vi på bio och såg Vampyrer Suger och jag hållde på att skratta ihjäl migxD Alla som inte har sett den måste se den! xD Sen åkte hon hem för hon fick inte sova här... men vi hade roligt ialla fall:D Nu sitter jag hemma och sitter vid datorn och tråkar x) tänkte lägga upp lite bilder:)

 Casse låg och vilade i hagen idag:) så söt<3

Älsklings bus<3

 


Resultat :)
2010-09-04 / 19:57:58 / Linda

LC+5 (laget) 0+4
Han känndes jätte bra på framhoppningen och sen när vi kom in på banan blev han stark och laddad, så jag "bråkade" lite med han mellan några hinder så han inte skulle skena mot dom. Gick 0a i grunden i allafall :) Det var en A1:a så omhoppningen var efter allt och då rev vi ett för han blev lite stark och så.. Laget hade inge tur iallafall vi kom typ först utanför placering som förra gången.
Nästa lagomgång är i kågedalen och det är då i lb så vi får väl hoppas att det ställer till de för några(;

Imorgon hoppar jag en LB och LA :)
vindeln imorgon
2010-09-03 / 21:26:24 / Linda

Idag så fick Chuck en vilodag, eller han gick i skrittmaskinen... Det är ju tävling imorgon så då red jag han inte då det blev som en "vilodag" :)
Badade han när jag kom till stallet fast jag dushade bara av han eftersom han inte hade några kissfläckar eller nått sånt :) Smörjde och packade alla saker efter det och sen när Chuck hade torkat borstade jag han, imorgon innan vi åker till vindeln ska jag nog knoppa han:)

Hoppar alltså en LC+5 (div 2 laget) imorgon så vi får väl hoppas på att det går bra:)outfit :)
2010-09-02 / 20:33:35 / Outfits


Charles owen hjälm
Swarovski pannband
Tretorn stövlar
Animo kavaj
JW skydd
Kingsland schabrak
:):)

höst
2010-09-02 / 19:02:29 / Linda

Idag red jag chuck lillslingan och sen red jag den tillbaka, han var ganska pigg och han gnäggade lite i början sött:) Red ganska hårt, travade och galopperade mest och han blev ganska stark i galoppen för han tyckte att det var så kul:)

Man känner verkligen att det börjar bli höst nu, det är kallare i luften, löven börjar falla och allt sånt dära. Snart kommer det väl börja snöa också haha fast det dröjer nog nån månad :pseptember
2010-09-01 / 21:28:41 / Linda

Idag red jag chuck, klättrade först lite i gropen och sen red jag i skogen lite grann. Red på hackamoret och han var ganska pigg.
Tvättade skydden idag också, hade tänkt att göra det i måndags men det blev inte så hehe :)

Har typ inget mer att blogga om, så ha de bra :)skolfoto
2010-09-01 / 20:46:52 / Isabella

hejsan!:)

Idag hade vi morgon fodring och sen åkte jag till skolan:) och där började det med slöjd och då gjorde vi någon konstig sak som jag inte kommer på vad det heter;) Men sen hade vi matte och sen hade vi lite franska och sen skolfoto:) gick gaaanska bra men det var ju alltid någon som skulle säga något i sista minuten så alla började skratta ;) Sen mat och sen hälsa/biologi och då såg vi först på film och sen promenad:) och sen SO och då hade vi bara 20 min lektion!:D TACK UNDERBARA KENNETH! och då hade vi 50 min rast och då¨gick jag och Lina ner på Frasses;) Och sen hade vi bild och då hade vi ganska roligt;) och sen slutade vi och då åkte jag till stallet direkt och där mockade jag och så och sen hade vi intag:) sen hem;) och nu gör man inte så mycket. har nyss gjort klar Franska läxan:)

 


RSS 2.0