Söndag
2011-07-31 / 20:38:01 / Linda

Idag red jag båda två på parkeringen, började med Connie och han var ganska svår att ställa så jag jobbade lite med det i skritt och trav och efter en stund blev det lite bättre. Red ganska mycket på volt och jobbade med att ställa han. Sen galopperade jag ganska länge med han och red på lite volter osv. Han gick iallafall ganska bra och jag är nöjd:)

Red Chuck sen och då var det en husbil som hade ställt sig där så det var inte så mycket plats att rida på, jobbade ganska mycket på volt i skritt och trav och det gick bra, han lyssnade ganska bra och gjorde det han skulle;) Galopperade lite på slutet och det gick bra tills jag skulle göra ett galoppombyte, då lyssnade han ingenting och då blev han lite tjurig och då ville han inte gå fram men sen blev det bättre. Han gick iallafall mycket bättre än igår:)Imorgon blir det dålig uppdatering för jag ska följa med pappa till övik på trav;) Kanske gör nått tidsinställt..

Dagens vill ha:
2011-07-31 / 18:50:56 / Isabella

Helt kär i dom här stövlarna! 
Tror seriöst jag ska köpa dom :D
5 599:-
Här


Därför ska vi inte ha kvar Grand
2011-07-31 / 18:19:15 / Isabella

Ja som ni ser i rubriken ska vi skicka tillbaka Prisma hästak/Grand/Gullan för hon har ett snett framknä. Och ni kanske tänker, men va gör de? Jo det gör ganska mycket. Blir lätt halt, kan få pålagringar och kanske aldrig blir frisk. Och sånt vill inte ja vara med om igen. Och i framtiden vill jag ha en tävlingshäst ingen vetrinär häst. Sjukt tråkigt... Underbart fin häst!
Idag var jag och tog farväl av henne i alla fall. Kändes jätte jobbigt även fast jag bara har haft henne i några dagar. Men hon var så speciell, inte som dom andra. Riktigt tråkigt. Men jag tror hon blir glad över att komma hem :)
Ja nu vet ni anledingen...
Bjuder

Busfia <3


Svar
2011-07-31 / 17:46:35 / Isabella

Anonym om Utmana oss!:
höjdhoppning på VARANDRAS hästar.


Det skulle vara roligt men jag bor i Sundsvall och Linda i Umeå så de är ca 30 imellan. Och Linda får inte hoppa än pga hennes tå :( Så kom med andra förslag tack :)

Utmana oss!
2011-07-30 / 21:05:31 / Allmänt

Kör en sån som Nicholai gjorde!

Ni får kommentera en utmaning som ni vill att vi ska göra! Vi kommer att väljer ut en varsin och filmer när vi gör den och lägger ut här! Roligt va?
De kan vara allt möjligt, rida en häst bakofram,springa på ett gåband, äta x antal *** på vis minut. Jag vet inte. Kom med förslag!
Så kom igen! Kommentera! :D
Söt hjälm Isabella har på sig...


Rävar ♥ Kingsland=?
2011-07-30 / 19:19:14 / Isabella

Idag när jag vaknade visade de sig att de hade varit rävungar på våran tomt och rivit ut soporna, tagit mammas sko, och lekt med min Kingsland tröja! Förbannad? japp
Aja den är hel i alla fall men uttöjd och smutsig,gräsig och blöt (y) Rävar in my heart <3

Lördag
2011-07-30 / 19:08:53 / Linda

Idag red jag bara Chuck för vi åkte till stallet ganska sent och sen var det så varmt. Det gick iallafall ganska bra att rida Chuck, började att jobba han ganska länge i skritt med att gå på volt och att han skulle ställa sig innåt. Han var ganska stel och svår att ställa i vänster varv men efter en stund blev det bättre.

Jobbade han i traven sen med ungefär samma sak, travade ganska länge och han gick ganska bra fast han blev lite pigg ibland och sen i slutet så tyckte han att det blev lite jobbigt så då börjde han på huvudet lite för mycket.

Jag galopperade inte så mycket med han för jag tyckte att han behövde jobbas mer i skritten och traven, men jag galopperade på en volt några varv i båda hållen.

En bild från idag:)

Hahaha Linda
2011-07-30 / 18:39:35 / Isabella

såg du på travet på tvn?
Isabella säger:
nej va vare?
linda säger:
din pappa hahahahahahahaha
Isabella säger:
hahahahha vadå? xd
linda säger:
han blev "intervjuad" av en sån dära som är som ica jerry xD
Linda säger:
såg du på travet på tvn? ;)
Isabella säger:
nej va vare? ;)
linda säger:
din pappa hahahahahahahaha
Isabella säger:
hahahahha vadå? xd
linda säger:
han blev "intervjuad" av en sån dära som är som ica jerry ;)

Hahaha de är glada hudik teatern (från hur många lingon finns de i världen) som intervjua ;) hahaha asså Linda...


Dagens planer
2011-07-30 / 12:24:32 / Linda

Idag ska jag rida båda två lite dressyr/markarbete på parkeringen, ta med kameran så jag kanske lägger ut några bilder sen;) Hoppas Chuck är på bättre humör idag..

finaste<3

konstiga Charles owen hjälmar
2011-07-29 / 23:11:12 / Isabella

Hahaha kollade runt lite på hjälmar och hittade dom här:

Väldigt konstiga färger på hjälmarna om ni frågar mig ;)

super bra rubrik! (y)
2011-07-29 / 21:57:49 / Isabella

Gilla att min mobil är sönder så jag har mammas gamla Nokia! suck... Ingen mobil,inget liv. Haha närå men nästan ;) känner mig helt tom utan :s
aja ni som känner mig smsa 073-0522403
-
Idag red jag i alla fall Cricket i paddoken, mamma hjälpe mig i dressyren, gick super! Är väldigt tung i höger.. Inte okej ;) Nej men han kändes super bra! Hoppade sen en övning och de gick väll okej, blev pigg och så men gjorde volter och då gick de bättre :)
Filmer kommer imorgon!

pponnybrudar.blogg.se
2011-07-29 / 21:49:00 / Allmänt

Kolla in denna blogg!
Bra blogg men bra uppdatering! Roliga inlägg och super snälla tjejer med fina hästar! :D
Värt att kolla på! :)

Dagens ridpass
2011-07-29 / 21:18:05 / Linda

Chuck:
Jag red han på parkeringen och ibörjan var han lite lat och lyssnade inte så bra på skänklarna, i traven gick det ganska bra och sen när vi galopperade gick det också bra men efter vi hade galopperat så blev han lite tjurig och tyckte att vi hade ridit klart.. Då gick han inte framåt så det gick inte att rida mer, han var typ som ett brunstigt sto.

Connie:
Red han på samma ställe som Chuck och det gick väl ganska bra, han kan ju inte så mycket dressyr så jag red mest runt för det är typ omöjligt att få han att gå på tygeln. Red mest utan stigbyglar för det gjorde lite ont i vristen, hade ju ridit Chuck innan men det känndes lite bättre idag. Han fick galoppera ganska mycket idag och han tyckte det var lite jobbigt;)


Köpt in
2011-07-29 / 19:09:12 / Isabella

Idag var jag och mamma först på hööks och kollade på stallskor men alla var så osköna och skit dålig kvalité ;) Så vi åkte till Equeen och köpte ett par andra som var riktigt sköna! mina nya favoriter ;) Sen köpte  vi även ett par ridbyxor (egentligen ville jag ha kingsland och jag ångrar mig lite...) Blev i alla fall ett par Sarm Hippique :) Vattentäta och står imot tex cola, de är bara att dra bort smutsen! Bra va? :D

Ariat jodhpurs (fast svarta)
Sarm Hippique ridbyxor
-
-
Har även beställt en hjälm

Charles owen Ayr 8 Leather


29 juli
2011-07-29 / 10:33:18 / Linda

Jag tror att jag snart ska åka till stallet, idag ska jag försöka rida båda två och det blir nog på parkeringen för jag vill inte rida i skogen när jag knappt kan rida lätt eller galoppera utan att det gör ont. Tänker iallafall inte trava och galoppera där utan stigbyglar om Chuck skulle få nått dampryck av travhästarna.. 
Ska iallafall försöka rida lite markarbete med dom idag:) 


Svar på kommentar:
2011-07-28 / 23:05:04 / Isabella

Elin om Cricket är grym!:
Har du inte skydden åt fel håll?

Svar: Nej, på insidan på skydden sitter de som "plattor" på kotorna och jag antar att de är innåt dom ska sitta? :)
Sen vet ju inte jag hur du sätter på skydden xDTorsdag
2011-07-28 / 20:14:45 / Linda

Idag har jag RIDIT, första gången på 1 månad:D Skulle känna hur det kändes så jag red inte så länge, jag red iallafall Connie för han är lugnast och snällast. Har lärt mig idag att man får väldigt ful sits när man inte kan trampa ner hälen..

Började med att skritta runt stallbacken och sen red jag lite runt parkeringen för att känna hur det känndes att trava och galoppera, det gjorde lite ont i vristen när jag travade och galopperade så då jag red utan stigbyglar, men det gjorde iallafall inte ont i tån;)

BJUDER på några bilder:
snygg min... bjuder..


Ingen lust
2011-07-28 / 19:45:15 / Isabella

Har ingen lust att blogga just nu...
hörs imorgon så kanske jag berättar...

Sånt här man blir glad av!
2011-07-28 / 19:34:14 / Isabella

Satt och kollade runt och kollade på olika bloggar också gick jag som vanligt in på den här bloggen.
Hittade världens sötaste inlägg som man blir jätte glad av! Mycket bra skrivet och bra tanke!


Isabella Bergh

Galet fin ponny och galet fin häst, och Isabella rider så snyggt och skolat och får det att se så enkelt ut hur högt det än är!
-
-
Kolla denna blogg

stiften ute
2011-07-28 / 13:31:35 / Linda

Idad gick jag upp ganska tidigt, eller vid 9... Vid 10 tiden åkte jag och mamma till sjukhuset och då tog dom ut stiften ur tån och det ena stiftet satt ganska hårt så det gjorde lite ont när dom drog ut den. Det känns lite ovanligt att inte ha ett bandage på foten när man nästan har haft det i 1 månad.

Men dom sa att jag skulle börja få rida nu men ta det lite lugn i nån vecka så jag inte stöter i tån nå hårt så det "går upp" igen. Blir väl att rida lite lugnt då, får se om jag får på mig nån ridsko, skulle helst inte gå i crocs så då får jag väl inte ha tretorn heller;) Kanske rider senare idag? haha;)/ Linda

Dålig uppdatering
2011-07-28 / 01:48:17 / Isabella

Ursäkta för dålig uppdatering men är hos en kompis och kommer hem imorgon! Då kommer även Grand ;)

Vi hörs!


svar på kommentar:
2011-07-28 / 01:45:35 / Isabella

Anonym om Ponnysanning:

varför gillade du inte överdommaren i brunflo??


svar: För hon var skit sur! På lördagen i ponny klassen så hade dom "lilla" hindret på framhoppningen, sen till storhäst klassen hade dom tagit bort alla hinder på framhoppningen och fixat underlaget och sen tog dom fram alla hinder igen (utom lilla) och jag startade först så jag gick fram och frågade dom som stog på framhoppningen och överdommaren: Ska de vara någon lilla med?
överdommaren: Nej! De är bara att sänka räcket så blir de samma sak! Också stog och bara och glodde på mig och jag visste inte om hon var seriös eller inte så jag stog kvar och kollade och då blev hon ännu surare och nästan skrek åt mig samma sak...
Ja så jag gillar henne inte så mycket ;)


Onsdag
2011-07-27 / 18:45:35 / Linda

Idag fick Chuck och Connie gå i skritten ett tag, dom gick där i ca 40-50 minuter och av det så travade dom i ca 10 minuter. Connie tyckte att det var lite jobbigt att trava, men det var ganska varmt:) Dom va riktigt rena när dom kom in från hagen också, dom hade typ badat lerbad?

Imorgon ska dom ta ut stiften ur tån så då kanske jag får börja rida efter det, hoppas iallafall det:) Om jag får rida så kanske jag rider på eftermiddagen, hoppashoppashoppas...Vilken färg?
2011-07-26 / 18:54:07 / Isabella

Vilken färg på utrustning passar fuxar bäst? Marin blått är helt okej men lite tråkigt tycker jag...
Har kollat på Johanna Grants blogg och fått lite insperation sen hon hade Chaboukie :)
Rött tycker jag är tufft på fuxar
Sen är inte grönt fel ;)
Eller så blandar man blått och rött? :D
Asså jag har ingen aning... Jag kommer ju inte få lika snygga matchningar som Johanna men...
Va tycker ni? Kom gärna med förslag!:)


Ponnysanning
2011-07-26 / 18:31:43 / Isabella

Måste bara hissa Ponnysanning!
Den bästa skvallerbloggen enligt mig!
Bra uppdatering,bra skvaller som oftast stämmer.
Får en klar tummen upp av mig! :)

26 juli
2011-07-26 / 16:49:37 / Linda

Idag fick dom gå i skritten i ca 1 timme, varav det så travade dom i ca 15 minuter och sen resten skritt. När dom hade gått klart så borstade jag dom så dom blev lite renare;)

Har ingenting att blogga om och det blir inga roliga inlägg när dom bara går i skritten osv.. Nån som har nått förslag om vad man kan blogga om?Tisdag
2011-07-26 / 11:44:58 / Isabella

Idag tänkte jag rida Casse i backen i skritt vilket jag tror kommer bli ganska svårt och jobbigt för han för han vill alltid springa iväg ;) Sen ska jag ha med långspöt för han ska alltid stanna upp och inte gå framåt och så fort man slår till med skänklarna så ryggar han? Hahaha Casse... Och han är ganska känslig för spöt så jag behöver bara nudda lite på rumpan så går han framåt! ;) Så de är den bästa lösningen :)
Imorgon tänkte jag ta Cricket på travbanan :)
-
Mer uppdatering kommer ikväll!

Tisdag
2011-07-26 / 10:21:12 / Linda

Ska snart åka till stallet, vet inte vad jag ska göra där idag kanske börjar med att städa i sadelkammaren som aldrig vekar bli av?;) Chuck och Connie ska iallafall gå i skritten så jag borstar dom efter det och sen ska dom nog få stå inne inatt:) Vi hörs..Måndag
2011-07-25 / 20:02:45 / Linda

Idag har båda vilat, dom har bara gått i hagen och latat sig, haha ;) Dom går ute på natten nu så jag var och hälsade lite på dom i hagen och sen fotade jag dom lite. Var också på shoppen en sväng och beställde ett dyonträns till Connie också, hoppas det hinner komma innan vi börjar tävla igen. Nästa tävling blir troligtvis på surf 12-14 augusti:)

Imorgon ska dom gå i skritten, då får dom skritta och sen trava 5 minuter kanske:)

Några bilder från idag:

Vill ha!
2011-07-25 / 19:59:03 / Isabella

Älska dom här grejorna!
Ni kanske kommer ihåg att jag dissade kingsland tröjan (till höger) men såg den i helgen och den var skit snygg!

På onsdag
2011-07-25 / 19:43:09 / Isabella

På onsdag åker min nya häst hit! De kommer ta ca 2 dagar att åka hit så på fredag då! Läääängtar sååå mycket! :D
Ni nya läsare som inte vet så har jag köpt en ny häst! 3 årigt sto, inriden i alla gångarter och löshoppad! Underbart fin är hon! :) Ägaren berättar att hon är jätte mogen för att vara så ung och de låter super!
Grand <3


Fest hos mange
2011-07-25 / 18:31:26 / Filmer

Om man vann så fick man välja låt som dom spelade på ärevarvet och emelie bestämde att hon skulle ha fest hos mange! Hahaha vi är störda :')


Bilder från helgen
2011-07-25 / 18:25:53 / Isabella

Här kommer lite bilder från helgen :) Dom är från 110 i fredags då jag blev 2:a :)
Hatar min sits över hindrena på Cricket!
Men söt chey...

Vann gjorde min tönt kusin ;)Cricket tyckte att de var skit roligt att sken galoppera ärevarv ;)

Foto: Karin Ellnestad25 juli
2011-07-25 / 13:09:46 / Linda

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag åka till stallet en sväng. Idag ska båda två vila och imogon bli det nog skitten för dom. På torsdag ska dom iallafall ta ut stiften ur tån så hoppas jag kan rida efter det:)


Söndag
2011-07-24 / 20:53:43 / Linda

Imorse åkte jag och mamma en sväng till hippo och kollade på Daniel Svensson träningen, vi kollade inte så jättelänge, bara en liten stund. Sen åkte vi till stallet och då tog mamma in Chuck och Connie, Connie hade rullat sig i en lerpöl så han var jättesnygg;) Han hade också lyckats att ta av sig sin flughuva..

Idag fick dom gå i skritten, först skittade dom 20-30 minuter och sen fick dom trava i ca 5 minuter. Sen skritt ca 5-6 minuter och sen trav i 5 minuter igen. Efter det fick dom skitta lite innan dom gick in därifrån.


Filmen
2011-07-24 / 20:28:46 / Isabella

Här kommer i alla fall 1 film från i helgen :) de är från igår när jag blev 3:a med Cricket :)
Hahahahahahhahaha gud va jag flyger på 7:an xD
Ganska roligt att jag hade längst svängar men blev 3:a av 50 st xD
Snögg bild!
hahaha Cricket är söt i alla fall :)

Utvärdering Östersund, på travet
2011-07-24 / 18:57:23 / Isabella

Fick insperation av kristina warg och tänkte att de var en rolig grej så jag hoppas de är okej :)

Tävlingsbanan/Arenan:

Banorna: Väldigt bra måste jag säga! Banbyggare var Leif Hall och han bygger lurigt men bra banor! Många som hade många fel men de är ju nationellt inte lokalt så ja ;) Utmande men bra!

Underlaget: Så där... De är egentligen gräs där men dom la på grus i år och de var lite slirit i hörnen men ändå helt okej!

 

Framhoppning/Framridning

Dom bytte framhoppning 3 gånger, först hade dom den på en volt bakom travbanan och där var de jätte djupt och man kunde knappt hoppa fram... Sen bytte dom på en innerbana som var jätte liten så man hoppade räcket åt ena hållet och oxern åt den andra och de gick inte... Sen bytte dom till där framridningen först var och där var de bäst! De var lite slirigt efter regnet men helt okej! Sen var de igen stor framridning men man ska inte klaga :)

 

Uppstallning:

Stog uppstallad i en travtränares stall som pappa känner och de var hur skönt som helst! :)
-
Veterinärbesiktning:
Helt okej! De gick snabbt och de såg ut som att vetrinären visste va han gjorde :)
-
Cafeterian/Restaurangen:
Fanns inte så mycket men helt okej! Köpte inte så mycket ;) Men de var billigt och bra!
-
Övrigt:
Mycket rolig tävling som är speciell på sitt sätt! Mycket rolig spik/dommare. Bra prispengar, trevlig personal (förutom överdommaren...) Ska verkligen komma tillbaka! :)

Hemskt...
2011-07-24 / 18:15:26 / Isabella

Asså jag fattar inte.. de är otroligt att en människa kan göra så här! Tänker såklart på Norge nu. Helt fruktansvärt! På tävlingarna hade vi en tyst minut för dom.. Och alla norskar som tävlade hade ett svart sörjband på vänster arm. Så otroligt hemskt! Hur hemska är vi människor inte? Inte f*n håller djuren på så här?
Nej fyfan säger jag bara...

Marin outfit
2011-07-24 / 17:43:20 / Outfits


Cricket är grym!
2011-07-23 / 23:25:13 / Isabella

idag hoppade jag msv b med Casse och fick 1 riv men helt okej runda, fick inte under han riktigt så han kom nära på några hinder men aja :)
Sen hoppade jag 110 med Cricket och de gick bra! De gick i sken galopp men han hoppade skit bra! Hållde på att ramla av ett tag med aa ;) De räkte till en 3:e plats! skit nöjd!
Filmer och bilder kommer när jag är hemma :)

Översnygga ponnysar
2011-07-23 / 19:31:15 / Linda


Lördag
2011-07-23 / 18:32:43 / Linda

Sitter i soffan och håller på att svettas ihjäl, det har varit varmt hela dagen och det är typ varmare inne. Idag har båda två vilat, dom har bara gått i hagen och latat sig, inatt hade dom lyckats att ta av sig sina flughuvor också, vet inte hur? Kommer några super snygga bilder på dom snart ;)

Imorgon tror jag att dom ska gå i skritten, då ska dom väl skritta och trava lite så dom får röra på fläsket;)

finaste ponnyn<3 Klaga inte på min super snygga sist, red men en bruten stortå..

Bergh i toppen!
2011-07-22 / 22:51:08 / Isabella

Idag så var jag med i först L/A med Casse och de gick väll helt okej, hade inte så snabb tid men slutade på sjätte plats.
Sen startade jag i 110 med Cricket och när jag hoppade fram så kände jag att de här kommer aldrig att gå för han vat hur pigg som helst och de gick typ inte att ta stopp. Väl inne på banan så kändes han först lugn men sen när jag hoppade första hindret tänkte jag: F*n de här kommer gå snabbt och ja de gjorde de. Hade ett antal mindre galoppsprång mellan alla hinder men  han var 0:0 och de räckte till en andra plats för hans stora galopp i omhopnningen ;) Filmer kommer när jag kommer hem :) Vann gjorde Emelie Bergh!
De är säkert i berghstoppen
som spikern sa när jag blev 2:a ;)
Haha gud va jag ser liten ut!

Fredag
2011-07-22 / 18:39:10 / Allmänt

Har nyss kommit hem från stallet, idag har Chuck och Connie gått i skritten. Dom fick först skritta i 30-40 minuter och sen trava i 5 för om man travar längre så får skitten fantt och gå fortare och fortare för 3an är inte inställd. Efter det fick dom skritta lite och sen tog vi in dom, borstade dom sen så dom blev lite renare och sen fick dom gå ut i hagen igen:) Nu ska dom gå där varannan dag så dom är i toppkondis när jag börjar rida dom igen;)

Vi var en sväng på onoff också för dom hade utförsäljning, men allt var typ rensat för det hade varit rea i typ 3 veckor. Vi köpte iallafall en filmkamera för halva priset(den sista), den gamla är typ trasig för den funkade inte i stöcke.


Torsdag
2011-07-21 / 18:36:01 / Linda

Idag har jag inte gjort så jättemycket, har smörjt 3 träns. Och det behövdes för lädret var ganska tort på ett för det används nästan aldrig eftersom det är brunt. Sen har jag nog inte gjort nått mera, hoppat runt lite i stallet, hälsat på ponnysarna osv..

Har bestämt mig för att köpa ett dyon träns till Connie, men det fanns inget svart på shoppen så jag tror dom ska ta hem :) Blir nog det ist för jw schabraket ;D
Tror också att det är en vecka tills dom ska ta bort stiften ur tån, får se när jag får börja rida sen.

trött
2011-07-20 / 20:44:32 / Linda

Idag red Hanna och Vanja ponnysarna, dom hade tänkt att rida runt långslingan men Connie hade varit lite stel/stapplig så då red dom tillbaka och då kollade pappa på han och han såg inget:) Sen tror jag dom red lite i sanden.

Finns inte så mycket att blogga om när jag inte rider dom så det blir ganska tråkiga inlägg nu..
chuck är så himla söt på den här bilden haha:)

Packat och klart!
2011-07-20 / 19:49:16 / Isabella

Nu är all utrustning i sadelskåpet (förutom skydden som hänger på tork)
De som är kvar är täcken och mat men täcken behöver man inte så mycket av ;)
De jag hoppar i helgen:
-
Torsdag: l/a, msv a med Casse
Fredag: 110 Cricket, msv b Casse
Lördag: 120 Cricket, msv b Casse
söndag:115 Cricket
-
Önska mig lycka till :DBilder 19 juli
2011-07-20 / 12:15:00 / Linda

Det blev bäst bilder på Connie för han gillar att vara med på kort, eller iallafall mer än Chuck;) Sen har Chuck ett "plåster" på ena sidan så det försör bilderna lite, men det håller på att läka:) Hans man har börjat lägga sig lite på andra sidan också, snyggt...
-
hahahaha söt.

Ska göras idag:
2011-07-20 / 11:53:11 / Isabella

Idag har jag väldigt mycket att göra för vi åker till Östersund imorgon och är borta i 4 dagar med båda hästarna :) Sjukt roligt med meeting! :D Sen vet jag inte hur vi ska göra med hö:t.... 4 dagar med 2 hästar och Cricket äter en hel varje dag...Problem? japp ;)
-
Så de här är de jag ska göra idag:
-
*Lägga in nya schabrak i tvättmaskinen
-
*Rida dressyr med båda i paddoken
-
*Tvätta benskydd
-
*Tvätta sadelgjordarn och förbyglarna
-
*Smörja sadlarna,tränsen, förbygeln, hoppgjordarna
-
* Packa ner de andra nödvändiga, täcken,mat, hinkar,nr bricka, hjälm,väst
-
* Bada båda på kvällen :)


En skit "söt" bild på Cricket sen i våras ;)Onsdag
2011-07-20 / 10:53:59 / Linda

Ska snart åka till stallet, vet inte vad jag ska göra där idag men jag kanske städar lite i sadelkammaren eller nått sånt. Har gjort ett tidsinställt inlägg med bilder från igår så det kommer upp någongång under dagen.

Idag ska Hanna och Vanja komma och rida dom så då får dom röra lite på fläsket;) Haha dom är ganska välmående(tjocka) nu, iallafall Chuck;)
Vi hörs sen!
Finaste ponnyn<3

Svar på kommentar:
2011-07-19 / 19:51:10 / Isabella

princezz om Snygga bilder på Casse från 2011:
Vilken cool fartställning du har när du hoppar cricket! de bli typ as snabbt utan luftmotstånd!

svar: ömm tack tror jag ;)

Johanna om På tåget:
vad hände? :o

svar: Jo att när Cricket stannade så mycket så blev jag irriterad och väldigt arg och han är så känslig ändå så när jag sparka på han och sen tog han i munnen så blir han upphetsad och får panik och ställer sig på bakbenen och bara snurra runt... Och de här är jag inte stolt över..


Ja som du ser så har jag inte hanterat Cricket så som jag borde ha gjort och jag känner mig så dum när jag bara tänker på det...Smeknamn?
2011-07-19 / 19:35:57 / Isabella

Vad kan man egentligen ha för smeknamn till Grand?
Jag hade tänkt Gullan ;)
Kom jätte gärna med förslag!


Det blev väääldigt mycket inlägg om henne nu ;)Färg på utrustning?
2011-07-19 / 19:29:23 / Isabella

Vad är egentligen snyggast att ha för färg på utrustningen på fuxar?
-
Jag tror faktiskt att de är blått eller va tror ni?
Och med svart sadel,träns och skydd och sånt :)
Kom gärna med förslag!
-
Haha jag hade lite tråkigt ;)
hahaha älska tyglarna!
Aja har man livlig fantasi så har man :D

Home
2011-07-19 / 18:48:08 / Isabella

Hemma från stockholm nu. Haft väldigt roligt! Egentligen skulle vi åka hem imorgon men vi fick ju inte biljetterna till skansken och man vill ju inte stå? ;) Så det var lite tråkigt :)
-
När jag kom hem så cyklade jag upp till stallet och pussade på mina små hästar och kollade till dom och sen tvättade jag lite schabrak till i helgen :)
-
På torsdag åker jag bort och tävlar och det blir hela helgen så de kommer inte bli så mycket bloggande men kommer att göra några tidsinställainlägg så ni får lite att läsa även fast Linda bloggar ;)
btw så gick Grand igenom besikningen! :D


Och mina 2 älsklingarTisdag
2011-07-19 / 17:43:24 / Linda

Idag har båda vilat igen, dom skulle komma och rida imorgon istället:) Men jag har tagit massa bilder på dom så det kanske kommer en liten bildbomb senare:)

Annars har jag inte gjort så mycket idag, va på shoppen en sväng innan vi for hem och kollade om det svarta jw schabraket fanns hemma i full men det fanns det inte, får se om dom beställer hem eller om jag köper det blåa..


..
2011-07-19 / 17:23:59 / Outfits

Hade lite tråkigt så jag gjorde en outfit;)

Stövlar - Tretorn
Benskydd - Eskadron
Pannband - Swarovski
Hjälm - John Whitaker
Tröja - Kingsland
Stigbyglar - Soft up
Schabrak - Anna Scarpati

18 juni
2011-07-18 / 21:33:19 / Linda

Idag fick båda två vila, imorgon ska dom ridas igen och sen får vi se hur det blir resten av veckan. Kanske skrittar nån barbacka om det går;)

Har varit ganska duktig idag, tvättat 1 schabrak och sen borstade jag av ett annat för Nisse (våran stallkatt) hade legat på det så det var ganska mycket hår på det, det var ett jw schabrak så håret var ganska svårt att få bort. Sen smörjde jag sadeln också :)
haha kolla chuck bakom connie;)

Vilket?
2011-07-18 / 19:08:00 / Linda

Funderar på att köpa ett till jw schabrak, fast jag vet inte om jag ska köpa ett svat eller blått. Båda passar ju på skimmlar och då blev det ännu svårare;)
Hittade ingen bild på svart med silver kant, men det är iallafall silver kant på båda.

Vilket är snyggast?:)

Lik?
2011-07-18 / 15:05:00 / Isabella

Hittade några hästar som har samma pappa som Casse, är dom lik tycker ni? ;)
Casse:
Ponnyn från hastnet
Dressyr, fälttävlan eller banhoppning?. Hästar säljes
eller denna?
Casse till höger och Sigrid till vänster :)
Eller va tycker ni? :D

MÅNDAG
2011-07-18 / 10:31:12 / Linda

Igår så var Hanna och Vanja och red ponnysarna, jag tror dom red runt långslingan och det hade gått bra:) Chuck hade varit pigg som vanligt... Vi har börjat ge han nån örtsak som hette munkpeppar? så vi får väl se om han blir lite lugnare av det.

Idag tror jag att båda ska vila eftersom dom gick ganska hårt igår. Är ganska sugen på att rida nu, det är hur tråkigt som helst och inte göra någonting. Måste hoppa på ett ben om jag ska hämta något, kan inte bära dricka själv osv... KUL

Grand
2011-07-17 / 18:04:36 / Isabella

Ja om den nya hästen då :)

På annonsen står de såhär:

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2008  
Namn: PRISMA HÄSTAK  
e. HeartBeat - Underworld xx. Mycket bildskön rör sig bra hoppar som en katt spänstig kvick. En plussvariant. Blir runt 160cm. Mormodern gått svår hoppning. Pris 60 000+moms. Inriden och löshoppad under våren gå nu på bete. Bra att rida. Säljes av uppfödaren. Export Röntgad U:A.
 
Välhanterad fin att rida
 
Pris  75 000 kr


Vi tänker (eller pappa) tänker döpa om henne till Grand för vi satt på Grand hotell resturang när vi köpte henne :D
Hon ska besiktas i veckan och jag håller tummarna att hon går igenom :D
I så fall tänker jag ha henne i några månader och sen skicka iväg henne på inriden för jag tror inte att jag ska hoppa henne själv ;) Tänker berätta senare vilken vi tänkte skicka henne till ;) De här är nästa stjärnhäst! :D
Va tycker ni? Fin eller vad? :D


Snygga bilder på Casse från 2011
2011-07-17 / 13:29:00 / Isabella

Förra gången jag gjorde ett inlägg då jag skrev "snygga bilder på Casse" så var jag oseriös ;) De var typ fail bilder jag la upp då ;) Så nu kommer dom bilderna som är fina på han :D

Svar på kommentar:
2011-07-17 / 11:35:40 / Isabella

linnea - häst och vardag om Ska köpas in:
ISSSSSA! :)

har lite frågor om hac- bettet :)

Varför använder du de?
Till vilka hästar är det nödvändligt ?
och hur känner hästen ? :)
-
-
sv: Antar att du menar hackamore? ;) Jag har använt det en gång och jag skulle testa att hoppa med det och se om de funkade och de funkade inte för oss ;) Asså jag vet inte riktigt men jag testa de för Cricket stannade pga bettet och eftersom att de inte finns något bett i hackamore så testade de men som sagt var så gick de inge bra för han blev bara tung och han kröp ihop med huvudet. Hur hästen känner vet jag inte riktigt heller, men även fast att de inte är något bett så är de ju stark för hästen så man kan ju inte bara sitta och dra för att man tror att hästen inte känner det. Men jag tyckte de var ganska stor skillnad både när jag red fram och hoppade. Han gick inte att typ ställa när jag red fram och sen ca två språng innan hindret drog han iväg så de var inge bra...
-
Hoppas du fick svar på dina frågor :)
Ny häst
2011-07-17 / 11:25:11 / Isabella

Ja ni såg rätt ;) Igår kväll köpte jag och pappa en till häst till mig :D Gissa om jag blev glad!? :D
vill ni veta mer? ;)


Grand <3


16 juli
2011-07-16 / 21:46:41 / Linda

Idag fick Chuck och Connie gå i skritten ett tag, dom fick skritta först och sen trava lite. När den bytte varv när dom travade så började det gå fortare så det gick ganska fort så då satte vi den på 1an så dom fick skritta istället. Chuck var ganska pigg och sprang med svansen högt :p

Imorgon tror jag att Hanna och Vanja skulle komma och rida dom så då får dom röra lite på sig:) Tror inte att jag väntar 3 veckor efter att dom har tagit av bandaget och det tills jag kan rida, blir nog lite tidigare.. ;)

På tåget
2011-07-16 / 12:42:10 / Isabella

Sitter just nu på tåget på väg ner till stockholm och gör massa tidsinställda inlägg :)
-
Idag klev man upp halv 8 och drog till stallet direkt. Först red jag Cricket på banan och sedan Casse samma :) Båda måste ju ridas eftersom att jag kommer hem på onsdag och då måste jag rida och sen på torsdag åker vi på 4 dagars meeting i östersund/Brunflo. Se de är bara att åka hem och vända ;) Men de är ju bara roligt :D Och då ska båda med :)
Men sedan mockade jag och fyllde vatten och hämtade spån och sen var de klart :)
De där ska aldrig hända igen...


Nu åker jag till stallet
2011-07-16 / 10:39:33 / Linda

Ska snart åka till stallet, idag är det mulet och det regnade inatt typ :( Vill ha sol..
Aja idag tror jag att båda ska vila eftersom dom ska rida imorgon:) Dom ligger i hårdträning nu haha ;)

Äntligen!
2011-07-15 / 21:13:08 / Isabella

Idag tävlade jag 1m och 110cm med Cricket på Näset.
Det kändes skit bra! i 1m var han nära på att stanna en gång men jag fick över han :D Sen fick vi ett riv på 2:a hindret för vi kom för stort. Sen i 110 så tvekade han inte alls. Super fin! Fick 2 riv kom lite stort först och vågade inte ta igen och då blev de så ;)
från 110 :)
Blir jätte glad om ni kommenterar va ni tycker även fast ni inte ser så mycket av filmen ;)

Fredag
2011-07-15 / 20:41:10 / Linda

Hemma från lycksele nu, eller jag kom hem vid typ 5-halv 6 nångång. Gjorde inte så jätte mycket där, bara kollade på travet :P

Hanna och Vanja skulle egentligen ha ridit Chuck och Connie men Chuck hade tappat en sko så jag tror att dom skulle komma på söndag istället:) När vi kom hem från lycksele så fick pappa spika på den igen..

Dålig update imorgon
2011-07-14 / 22:00:00 / Linda

Imorgon blir det ingen update från min sida, ska följa med till lycksele på trav. Det är iallafall roligare än att ligga i sängen och inte göra något ;)

Kanske gör något tidsinställt om jag orkar;)
snygga bilder haha ;) Kolla Connies öron på andra bilden haha

Resultat näset
2011-07-14 / 21:04:51 / Isabella

Hoppade bara L/A (DM)
Haha säger jag bara ;) Började på ettan och då kändes de väll okej och sen till tvåan som var en oxer och då hoppade han av för tidigt (eller de var jag som tröck av han) Och han landade typ mitt i ;) Fast han gjorde inte illa sig :) La en volt till nästa hinder och fortsatte banan och de resten gick helt okej :)
några bilder som emelie har fotat som följde med min till tävlingarna :)
Ettan helt ok, dålig eftergift
och ja tvåan... HAHAHA sjukt snygg ponny ;)
-
Nu ska jag dra upp och rida Cricket för han ska tävlas imorn :) 1m och kanske 110 cm :)
Bloggar nog mer ikväll :D

Svar på fråga
2011-07-14 / 18:40:00 / Bloggdesign

Det är många som frågar om vi gör headers och om vi gör dom gratis osv..

Och ja vi gör headers åt folk när jag har tid och lust och dom är då gratis. Men vi vill gärna att ni länkar till oss om ni har "fått" (eller vad man ska kalla det) en header av oss. :)
den senaste jag gjorde ;) http://siiimplythebest.blogg.se/

Hemma från stallet nu:)
2011-07-14 / 18:04:40 / Linda

Är hemma från stallet nu, gjorde inte så mycket där. Bytte pannband på Chucks träns och sen så hälsade jag på dom i hagen.

Chuck har fått ett sår en liten bit under ögat så då hade vi satt på ett "häst plåster" men det hade ramlat av och då har massa flugar varit dära och "ätit" i det. Vi satte dit ett nytt så vi får väl se om det sitter kvar annars får han ha en flughuva som sitter över ögonen så det skyddar mot flugorna.

De coola
2011-07-14 / 11:40:00 / Isabella

Okej nu ska jag berätta vad de coola är :)
-
Jag känner än som har en hjälmvideokamera som jag troligtvis ska få låna och filma när jag hoppar o så och sen lägga upp här på bloggen:)
-
Skulle ni uppskatta de eller är de bara värdelöst? :))
Godmorgon bloggen
2011-07-14 / 10:37:09 / Linda

Hejhej, vaknade för ungefär 1 timme och jag ligger fortförande i sängen och tråkar, ser på tv osv. Det finns inte så mycket att göra annat än att bara ligga i sängen typ. Kryckorna är nere också...

Ska till stallet senare idag men jag vet inte när;) Idag ska dom iallafall få vila eftersom Hanna och Vanja red dom igår. Kanske tar in dom från hagen och borstar av dom eller nått.

Dagens vill ha
2011-07-14 / 10:10:52 / Outfits

Shockemöhle schabrak, fast i blått.

Idag var inte Casse populär
2011-07-13 / 18:10:23 / Isabella

När jag kom upp till stallet så mockade jag och de först :) Sen tog jag in Cricket för han var jätte irriterad på flugorna och vi har flugluvorna i tvätten sen igår. Så jag tog in han och sen Casse. Gjorde klar Casse och när jag skulle sadla så hittade jag en flugluva till Cricket så jag satte på den och sen sadlade och tränsade jag Casse. Sen släppte jag in han i boxen för Casse brukar aldrig göra något dumt utan bara gnägga lite.
Så jag släppte ut Cricket och var borta max 15 sek och va tror ni inte Casse hade gjort när jag var borta då? Jo lagt sig ner och rullat med sadeln!!!! Lite förbannad jag blev!?

Som tur va så hade han lagt sig ner och fattat att de inte gick så han ställde sig upp igen för de var bara på ena sidan. Så jag fick ställa mig och ta av alla grejor och borsta han igen. Sen trimmade jag han i paddoken. Kändes jätte bra och han lyssnade verkligen! Sen gjorde jag några galoppombyten över ett litet "hinder" och de funkade jätte bra! :)

Sen var han svettig när jag tog in han och vi har ingen dusch i det stallet jag står i utan bara en vattenslang utanför men jag orkade inte gå ner till pappas stall och han var ju inte så svettig så jag ställde mig utanför och han fick äta lite gräs medans. Va tror ni inte hände då? Han blev "rädd" för något och kastade sig nästan på mig och klev på min fot och stog där i ca 5 sekunder och jag blev ju helt chockad och förvånad och sen skulle jag flytta på han men nej då skulle han vrida om hela foten och sen ta bort hoven. Tack Casse älskar dej också!

Ja så Casse var inte så populär idag ;)
Nu sitter jag hos mormor och några släktingar och ska snart göra tacos<3
-
Kommer inte bli så mycket mer bloggning så vi hörs troligen imorgon :)


Min lilla oskyldiga ponny <3


Onsdag
2011-07-13 / 16:15:02 / Linda

Idag har Hanna och Vanja ridit Chuck och Connie och jag tror det gick bra, Chuck hade varit lite pigg och försökt bockat nån gång haha;) Efter att dom hade ridit så blev ponnysarna duschade och då blev dom lite renare iallafall men det varar nog inte så länge;)

Ska snart åka tillbaka och hjälpa mamma att fodra hästarna. (kolla på) ;)

Tävling imorgon
2011-07-13 / 11:59:23 / Isabella

Haha kom nyss på att de är tävling imorgon på Näset :D Haha de är ingen stor tävling, hoppar DM klassen som går i L/A. Ska satsa på att vinna imorgon, har haft otur i DM, har bäst blive 2:a (men de är ganska bra men ;) men de var för 3 år sedan.
-
Kom också på att Casse har fått vila sen i söndags (y) Idag blir de hårt dressyrpass så han inte är så stel och sånt imorgon :)

Tack Nellie!
2011-07-13 / 11:53:35 / Isabella

"Imorse" smsade Linda mig och sa att Nellie Berntsson hade länka oss! Glad eller!? :D
Gick in på hennes blogg och kollade och då stog de:
-
Denna bloggen läser jag privat faktiskt. Riktigt bra & tjejerna förtjänar mer läsare.
Bloggen fångat mitt intresse...så jag stannar kvar. Japp det gör jag!

Tack underbart fina Nellie! Du är grym och din blogg är bäst!

12 juni
2011-07-12 / 21:56:03 / Linda

Idag fick Chuck och Connie vila, men dom fick gå in från hagen vid 2 tiden för det blev svarta måln och sen började det åska jättemycket. Det är nog skönt för dom att stå inne inatt eftersom dom har stått ute flera nätter, borstade av dom också och dom var ganska skitiga ;)

Imorgon tror jag att Hanna och Vanja skulle komma och rida dom så det blir bra:)

Snygga bilder på Casse
2011-07-12 / 18:56:33 / Isabella


Vill ni veta? :D
2011-07-12 / 18:33:36 / Isabella

Vill ni veta en grymt cool sak!? :D :D

Minst 10 kommentarer och då kommer jag att berätta! :DTräningen igår
2011-07-12 / 18:25:54 / Isabella

Träningen igår gick ganska bra :) Vi tränade typ 1 och en halv timme men bra och rolig träning! Först red vi fram på gräsbanan då vi gjorde skritt/galopp övergångar och sen kunna flytta ut dom samtidigt sedan gjorde vi samma sak i trav/galopp.

Sen började vi och hoppa inne på grusbanan. Började med att hoppa stuts på ca 6 hinder som stog som i en halv volt och Cricket klarade de ganska bra. Sen hoppade vi en lite slinga på 3 hinder och visst mycket antal mellan alla hinder såklart ;) Sedan satte vi ihop alla hinder på den slingan så de blev 6 hinder och han klarade de jätte bra!
Sedan skulle vi ha stor galopp och komma mot ett vanligt räcke och först kanske de låg på 120? sen höjde hon till 130 och de är de första gången jag hoppade de på han! Lite härlig känsla de var eller!? :D

Sen blev de derby! Vi började med att hoppa den första slingan på 3 hinder inne på grusbanan och sen galoppera ut på gräsbanan och lägga en volt och sedan hoppa 3 hinder därinne! Han hoppade sjukt bra! Sen kom vi till de sista hindret som var ett räcke med grindunder och han tvärstannade. Blev skitförbannan. Tog om de och han stannade igen. Tog om det en gång till och nej de gick inte. Tog de från höger och då gick de och sen tog vi de till vänster igen och då hoppade han.
Sen tog vi om allt på gräset och han tvekade mycket på sista igen men hoppade iaf duktig pojke!
Aja vill ni se filmen från derbyt även fast man typ inte ser nått? ;)
10 saker
2011-07-12 / 15:55:37 / Isabella

10 saker som ni kanske inte visste om mig

*Jag tål inte bananer eller morötter
*Jag är rädd för åskan
* Jag vågar inte hoppa från bryggan,trapolinen eller nånting om jag inte når botten
* Jag älskar vaniljmunkar
* Cola är bland det bästa som finns
* Om jag inte får som jag vill blir jag skit sur
* Min första ponny var en d-ponny och den hade jag innan min b-ponny ;)
* Jag älskar att bada fast jag är typ rädd för vatten
* Jag blir skit förbannad på Cricket när han bara stannar hela tiden
* Jag älskar att handla ridsaker!! <33


Haha ja nu vet ni lite mer om mig :DTisdag
2011-07-12 / 10:45:37 / Linda

Orkade inte blogga nått igår, eller jag visste inte vad jag skulle skriva;) Men jag gjorde inte så jätte mycket igår, var på sjukhuset en sväng och rönkade tån och sen tog dom av bandaget och sen fick jag nån liten "skena" som sitter på sidan av foten så jag inte ska slå i tån eller nått? Sen fick jag också världens snyggaste sko att ha på foten, haha ;)

Om ca 2,5 veckor ska dom ta av den där saken och sen sa dom att det var bäst om jag inte red på 3 veckor efter det :o Så det verkar inte bli nån tävling i vindeln iallafall för den är om 3 veckor, hade ju tänkt att vara med me Connie där...

Ska snart åka till stallet en sväng tror jag, Chuck och Connie ska nog få gå i skritten en stund idag så dom får lite motion:)

söt bild;)

Dagens vill ha
2011-07-11 / 20:38:14 / Outfits

JIN stigbyglar:)

Dagens planer
2011-07-11 / 11:54:11 / Isabella

*Solen skiner ute och de är väll ca 30 grader! Kusinerna kommer om en timme och då ska vi bada,bada och bada :D

*Sedan drar man till stallet och mockar och fixar till hästarna

*Sedan äter man och njuter i solen

*kl 6 är det träning med cricket

*sen hem o vara med kompisar och bada mer, blogga och sen sova :)

Så de kommer inte vara så mycket bloggning från min sida idag men kanske fixar nått tidsinställt :)


110cm, högt över?


Gummi-bett
2011-07-10 / 22:17:35 / Isabella

Idag red jag Cricket på ett nytt bett, ett gummitbett som jag fick låna av elin :) Jag galopperade först ut och sedan hoppade jag några språng för att testa bettet och de funkade jätte bra! Ska testa det på träningen imorgon ;)


Ska köpas in
2011-07-10 / 21:37:07 / Isabella

Ridbyxor från hööks
En ny hjälm :) Vet inte vilken men aa;) Kom med förslag :d

svar till "anonym"
2011-07-10 / 20:43:50 / Isabella

Anonym om Något vi hatar!:
Jag tycker inte ni borde göra så stor sak av det, var glada över att hon kanske tyckte eran var väldigt fin och ville ha lite som er! Men hon har absolut inte kopierat rakt av, det tycker iallafall inte jag och många andra! Det finns fler bloggar en hon som har som ni, så det är isåfall dom som har kopierat av dom också! Så här får i en FET diss av mig och många andra som tillhör mig ;)

Svar:
Först tycker jag att de inte är så moget att kommentera anonymt för de bevisar bara att du inte vågar stå för det du har skrivit. Sen visst blir man väll glad när man får höra att folk tycker om äns design/header men de betyder väll inte att man får göra en kopia med andra bilder? När man bara kolla snabbt så ser dom inte så lika ut men de är nästan exakt samma lutning på bilderna längst ner, samma textstil i både bloggens och hennes namn. Vi skulle inte ha reagerat på samma sätt om hon kanske hade satt dom mindre bilderna på bredden eller nått.
Sen kan du berätta vem du är? Du behöver inte kommentera här utan mejla isabellabergh@hotmail.com istället så slipper alla bli drabbade. Tack :)

10 juni
2011-07-10 / 15:17:57 / Linda

Idag kom Hanna och Vanja till stallet och red Chuck och Connie, dom red dom runt lillslingan och jag tror det gick bra:) Dom skulle komma nån gång till veckan också, det är bra för dom att komma ut och röra lite på sig och det är nog roligare att rida i skogen än att gå i skritten.

Igår var det också 1 vecka sen Chuck gick omkull, imorgon ska vi åka in till sjukhuset och röntga tån och se om den typ läker som den ska och sen ska dom nog lägga om bandaget.


hissar och dissar från Hööks
2011-07-09 / 21:03:02 / Isabella

För att komma från hööks är dom här rikigt snygga och billiga! + till skärpet med!
579:- här
ush fet diss från hööks! Har sett en som har haft på sig dom och dom faller inte mig i smaken!
1 799:- här

Något vi hatar!
2011-07-09 / 19:43:15 / Allmänt

Något vi hatar är när folk ska kopiera andra headers!
Asså visst de är ju okej att få idéer av folk som gör fina headers men inte kopiera rakt igenom! till exempel denna:

Ellaochsune.blogg.se vilken liknar den?

Samma textstil på namnen med lite suddad bloggadress i bakgrunden. Mindre bilder längst ner med en (två) stora i mitten.
En fet diss!
Vad tycker ni om detta?
Dagens vill ha
2011-07-09 / 19:12:37 / Linda


Lördag
2011-07-09 / 11:37:44 / Linda

Har nästan legat i sängen hela morgonen och sett på tv, kollat runt på datorn osv. Finns inte så mycket annat att göra när man knappt kan gå. Ska kanske åka till stallet lite senare idag och kolla till Chuck och Connie.

Finns typ ingenting att blogga om när jag inte kan rida dom, har ni nått förslag om vad man kan blogga om?

Dagens vill ha!
2011-07-09 / 00:15:21 / Isabella

Grimma från Dyón - Working Collection
Grimma från Dyón - Working Collection
Grimma från Dyón - Working Collection
949:-
Med detta grimskaft <3
Grimskaft - Dy'on Working Collection
Grimskaft - Dy'on Working Collection
399:-

De här finns på Cheval ridsport


Bilderna blev riktigt misslyckade
2011-07-08 / 23:46:33 / Isabella

Bilderna blev riktigt misslyckade. Sämst ljus o på vissa såg jag och Casse inte så normala ut ;)
Aja de får duga för den här gången ;)


Ponny eller storhäst?
2011-07-08 / 23:39:01 / Isabella

När jag säljer Casse så vet jag inte om jag vill ha en d-ponny eller en till stor häst. Jag älskar ponnyåren och vill inte gå bort ifrån de så tidigt. Men ändå, de är ju bra att rida storhäst och kanske kanske kanske försöka kvala in till junior SM. Sen kanske jag inte köper en till häst? vem vet. Men när de har gått så mycket nerför med Cricket nu har de  varit så skönt att få sätta sig upp på Casse och få bra resultat.. Om jag inte skulle ha haft han skulle min självförtroende vara nere på 0. Så de är ju skönt att stärka sitt självförtroende med en annan häst och de är mest därför jag vill ha en till när jag säljer Casse. Sen att sälja Casse kommer bli de tuffaste jag har gjort. Den ponnyn äger mitt hjärt<3 Men vi får se :)
Vad tycker ni, d-ponny eller storhäst?


Gammal bild men skitsamma :)hemma till 10 ikväll tror jag
2011-07-08 / 20:06:45 / Isabella

Sitter och tjockar chips o cola och väntar på maten ;) Pappa har några kompisar här och då blir det alltid sen middag ;) Sen är det nämligen så att jag ska upp och rida min lilla ponny Casse ;) Har inte gjort de än för de går inte att rida på dagen :o Så det blir på kvällen ;) Men de är ju skönt förutom alla mygg o sånt! Hörs sen tror jag :)
Ska be mamma att fota igen ;)

Udda hästar?
2011-07-08 / 19:16:49 / Isabella

Haha igår när jag satt i stallet hade jag boxdörrana öppet åt båda och ja... ni kan ju se själv ;)
Udda? JappFredag
2011-07-08 / 19:01:35 / Allmänt

Idag så kollade Jepsson på några hästar i pappas stall och då kollade han på Chuck och Connie också. Chuck hade nån låsning vid revbenen och nacken på vänster sida och det är nog sen han gick omkull för han landade åt vänster, han tyckte också att Chuck hade fin rygg.

Det var inga fel på Connie:) Han hade rak rygg och sen tyckte han att han hade fin rumpa haha ;)

Jag lever
2011-07-08 / 11:08:24 / Isabella

Haha jag dog inte igår ;) De gick väll sådär... Han blev väldigt tung i handen och sprang lätt iväg med mej.. Ännu ett bett som vi kan stryka från listan.. Aja här får ni i alla fall se en film :)

Mer bilder
2011-07-07 / 18:57:02 / Isabella

Haha han fick syn på mamma ;)
En av mina favoriter!
Har typ 10000 sånna här bilder bara för att mamma tycker dom var så "fina"-.-'

Så det var väll dom bästa bilderna tror jag :) 

Visst var väll bilderna ganska okeja för att vara min mamma som har fotat? ;)Hackamore?
2011-07-07 / 18:35:46 / Isabella

Ja idag ska man alltså hoppa med Cricket på hackamore! Hej idag är den sista dagen jag kommer att leva... nej men typ ;) Han är ju helt galen i vanligt tredelat bett :o Aja värt ett försök ;) Mamma försöker att intala mig att de är stark på sitt sätt så jag får väll ta och lita på henne...

Idag släpptes i alla fall Casse och Cricket uts i stora hagarna med myyyycket gräs! Gissa om dom blev glad? ;) Men Cricket är så himla irriterad på flugorna så han sken galopperade minst 10 varv runt hagen... och då är jag seriös. Så jag tog in han och han var helt genom blöt för han svettades så mycket! Gick och duschade han på en gång ;) Han och Casse fick vara inne en stund och sen kom mamma med flugtäcke hon köpte till han och släppte ut dom igen :) Hoppas de hjälper!
Skit bra bilder! Bäst kvalité! Det var en ström grej till hagen och de är den som jag har försökt att få bort lite snabbt ;)
Haha aa men ni fattar ;)

Torsdag
2011-07-07 / 18:30:37 / Linda

Idag gick Chuck och Connie i skritten en stund, vet inte riktigt hur länge dom gick men kanske runt 40-50 minuter. Dom skrittade först ett tag och sen höjde vi farten så dom fick trava ett tag och Connie tyckte inte att det var så jätte kul.  Sen fick dom skritta ett tag till innan vi tog in dom och jag lyckades leda Connie med kryckor;)

Borstade dom efter det och sen fick dom gå ut i hagen igen, imorgon ska dom vila eller gå i skritten.

Diss
2011-07-07 / 00:49:53 / Isabella

Så ful! Skulle aldrig köpa en sånn och har aldrig sett någon som har använt den.. Vad tycker ni? Fet diss från min sida

Bildbomb?
2011-07-06 / 23:41:54 / Isabella

Mamma fotade mig idag vid solnedgången :D här får ni lite smakprov:
Vill ni se mer? Då får ni ta och kommentar mycket :DFail bilder
2011-07-06 / 20:21:46 / Linda

kolla frambenet :o

Rosa, svart outfit
2011-07-06 / 18:42:08 / Outfits

Gjorde nyss en lite söt rosa outfit ;) Skulle fakiskt kunna tänka mig den här, fast en helsvart hjälm i så fall :)
Va tycker ni? :DSnygga hjälmar
2011-07-06 / 17:38:59 / Outfits


opererat tån
2011-07-06 / 15:21:05 / Linda

Idag har jag inte varit i stallet någonting för jag har varit på sjukhuset hela dan och dom fixade till min två. Dom satte in två stift så det ska läka rätt och jag tror att dom skulle ta ut dom om 3 veckor. Blev sövd och det gjorde ganska ont när jag vaknade för dom hade lindat foten ganska hårt men då klippte dom upp och lättade på bandaget lite.

Eftersom jag var på sjukhuset så fick dom vila idag, men imorgon ska dom skritta och trava i skittmaskinen:)

Ursäkta för dålig uppdaterning.....
2011-07-05 / 19:57:20 / Isabella

Men det är faktiskt sommarlov och de är ju inte så roligt att bara sitta framför datorn då;)
Hästarna har i alla fall fått vila i 2 dagar nu och ska börja sättas igång imorgon igen :) Vet fortfarande inte hur jag ska göra med Cricket...
Det är i alla fall uppehåll med tävlingar nu ett tag, tänkte åka till edsbro men de finns inga boxar så vi får se hur vi gör, sen veckan efter är det skit bra nationella i östersund/brunflo :D Lääängtar! Några läsare som ska dit? :)

Ny header är i alla fall på G så håll ut :)
Tisdag
2011-07-05 / 18:49:50 / Linda

Idag fick Chuck och Connie gå i skritten, dom gick där i ca 40-50 minuter och mamma tog in dom så provade vi att ha på en höge fart så dom fick trava lite.

Sen innan dom gick ut i hagen igen så borstade vi dom och dom var ganska smutsiga eftersom dom har gått ute på natten, dom blev lite renare iallafall men Connie skulle nog behöva bada så han blir vit igen. Sen så provade jag jw luvan på Chuck också och den passade bra, fast det visste jag redan eftersom han har en likadan fast röd också;)

Snyggt!!
2011-07-05 / 17:12:27 / Outfits


4 juli
2011-07-04 / 21:06:01 / Linda

Idag har jag inte gjort så jätte mycket, låg i sängen tills vi åkte till stallet. I stallet har jag nästan bara suttit i fikarummet, jag kan ju inte göra så mycket nu, men imorgon ska jag försöka tvätta skydden, lite svårt att så på ett ben och göra allt..

Sen så hade Jenny kommit hem från falsterbo och hon köpte en JW luva åt mig så jag ska nog prova den på Chuck imorgon:)

svar till "anonym"
2011-07-04 / 19:11:25 / Linda

Anonym om Fler bilder från stöcke:):
är det där en d-ponny ?
--
Nej, han är en c ponny.

Fler bilder från stöcke:)
2011-07-04 / 18:47:25 / Linda

Här kommer några fler bilder på min snygging<3
haha failad bild av chuck

Måndag
2011-07-04 / 08:34:18 / Linda

Idag ska nog Chuck och Connie vila eller gå i skritten. Dom gick ute inatt också så dom är säkert jätte rena och fina nu;)

Fick några bilder av Minette från stöcke:
taggad ponny
Tur att han var glad iaf :P

Bilder från timrå av Anna staaf!
2011-07-03 / 23:41:11 / Isabella

Fick nyss maaaaassa fin bilder av Anna staaf :D
Bilderna kommer i lite o ordning ;)Jätte fina bilder!

Fler lär väll komma ;))


Bilder från timrå :D
2011-07-03 / 23:17:38 / Isabella

har fått lite bilder från olika människor :D eller frågade på facebook :) Så om någon har några bilder så tagga bara mig på fejjan :D


Nya favorit bilden :')Cricket:Bilder av Lilly Bergqvist och Jenniefer Brylin :) Tack så mycket!


Resultat Timrå
2011-07-03 / 22:51:16 / Isabella

Hej hej!

Förlåt för att jag inte har bloggat men har ju varit tävlingar hela helgen och jag har kommit hem 8 på kvällen och varit skit trött så jag har inte haft någon lust att blogga ;)

Lördag: Casse= hoppade L/A och då red jag som en b-ponny galning ;) ville verkligen vinna men jag satsade liite för mycket.. Tog för snäv sväng in i kombinationen så han red, men är nöjd med han! msv b= (ridsport pony cup) kändes bra, 6an till 7an var det trippel till räcke med 5 galoppsprång imellan men jag tog igen lite sent så det blev nära så han rev..
Cricket= hoppade 110, kändes jätte bra och sen på första i omhopphoppningen så stanna han utan anledning (igen)...

Söndag: Casse= hoppade msv a och de kändes ganska bra,fick typ inte nån känsla på nått hinder men han ställde upp! men sen var det en oxer till trekombionation där de var 6 språng där jag red på och han fattade att de inte gick så det blev ett stop, men skit nöjd! och han rev inte! :D Nästa gång då f*n! :D
-
Cricket= hoppade 120, gick skit på framhoppningen, stannade 4 ggr.. men jag bestämde mig för att gå in på banan och om det inte kändes bra skulle jag utgå. Kom till ettan, han var skit stark så jag hållde igen lite och han stannade, tänkte att jag skulle ta det igen och om han hoppade skulle jag utgå så jag var lätt i handen o så men han stannade.. sjukt less på de här nu!

Funderar på att köpa den här bilden....? :)Söndag
2011-07-03 / 17:44:29 / Linda

Idag har jag inte gjort så mycket, bara varit i stallet och hoppat runt på kryckor.. Chuck och Connie vilar nu iaf, får väl se när jag kan börja rida igen.

haha snygg sits;)

brytit stortån..
2011-07-02 / 20:22:40 / Linda

Skulle ha hoppat LC och LB idag men när jag red fram till LCn så gick vi omkull på framridningen och då tror jag att jag landade på foten, red klassen iallafall och det gjorde ganska ont men det gick ganska bra iallafall. Rev sista hindret i grunden för han kom förnära.

Vi strök från Lbn och sen åkte vi till akuten och rönkade osv.. Stortån är bruten och dom ska sätta nån skruv eller nått i tån till veckan för den blev sne eller nått.. Blir ingen tävling i övik på torsdag iaf:(


1 juli
2011-07-01 / 21:27:50 / Linda

Hinner inte blogga nu, men imorgon är det tävling i stöcke och jag hoppar LC och LB med Chuck, fyller åt imorgon också;)

Nytt
2011-07-01 / 21:14:26 / Isabella

Köpte en ny regn jacka idag på tävlingarna för det verkligen spöregnade! Det blev en John Whitaker som inte var så himmla dyr :) Den är verkligen jätte skön och skyddar riktigt bra mot regnet!
Vet tyvär ej vart man köper dom men jag tror jag köpte den på hest e best :)


Hur mina JW ridbyxor ser ut?
2011-07-01 / 20:52:59 / Isabella

:) om Torsdag:
Till Isabella: Kan du lägga ut en bild på dina ridbyxor? ( whitaker )

Först: vem är du? haha och varför vill du se mina ridbyxor? xD Men aja :)
Dom är lite smutsiga...


Är det något mer du/ni vill se? ;)


Dagens planer
2011-07-01 / 09:05:18 / Linda

* Rida
* Tvätta och knoppa Chuck
* Smörja alla saker och packa
* Åka till stöcke på kvällen och bygga bana osv..

RSS 2.0