Torsdag
2011-06-30 / 19:39:54 / Linda

Idag red jag bara Connie, jag skrittade han runt stallbacken eller jag vände när vi kom till parkeringen så det skulle bli lite längre. Jag red åt det hållet kliniken är och först ville han inte gå men då smackade jag på han och då gick han, när vi kom till parkeringen så travade jag lite där, inte så mycket för jag red barbacka och sen red jag samma väg tillbaka.

Chuck fick vila för han tränade igår och på lördag är det tävling:)


Timrå tävlingar hela helgen!
2011-06-30 / 18:35:57 / Isabella

Ja imorgon börjar då alltså timrå tävlingarna som är både nationell ponny och regional storhäst :)

Fredag: L/A med Casse, 110 med Cricket

Lördag: msv b (ridsport ponny cup) med Casse, 110 kanske 120 med Cricket

Söndag: msv a med Casse, 120 med Cricket

Jag har inte ridit än utan jag väntar fram till kvällen då de är svalt ;) Och då kan jag packa samtidigt :)
Önska mig lycka till!

Några bilder från förra året:

Nytt foder till Casse
2011-06-30 / 18:25:31 / Isabella

Active pellets är ett energirikt färdigfoder för högpresterande hästar. Stor del av spannmålen är ÅNGKOKT för att göra dess näringsämnen lättillgängliga. Dessutom innehåller Active pellets en högre andel mineraler och vitaminer, såsom E, och C vitamin. I Active pellets har vi också tillsatt PROFEED som förbättrar hästens mikroorganismer i mag- och tarmsystem. Vilket förbättrar hästens möjligheter att tillgodogöra sig fodret. Active pellets är anpassat för hästar med ett aktivt liv, och deras speciella behov.
-
Köpt på Granngården!
-
Får testa och se nu till helgen om det funkar :D

Chuck - träning
2011-06-29 / 20:35:29 / Linda

Chuck gick ganska bra på träningen idag, men när vi red fram så lyssnade han inte så jättebra, han va ganska svårt att ställa och han lyssnade inte så jätteba på skänklarna. Han var ganska pigg och stark i galoppen så jag gjode ganska mycket volter.

Vi började med att hoppa fram på ett litet räcke och det gick bra, sen hoppade vi en bana på 7 hinder, den var inte så hög kanske 60? men det gick bra, han blev lite pigg men han hoppade bra och han rev inget eller vägrade. Efter att vi hade hoppat banan så hoppade jag en till "bana" på 3 hinder och det var mur, bank sen ett plank för han har ju inte hoppat på länge så han skulle inte hoppa nå mycket.

Mamma filmade men jag vet inte vad som hände när hon filmade banan så det blev bara på den sista korta.


Bjuder på två snygga bilder också..


Onsdag
2011-06-29 / 15:49:26 / Linda

Är hemma från stallet nu, ska tillbaka om en liten stund för vi ska träna med Chuck ikväll. Det kan vara bra att hoppa lite innan tävlingen på lördag, han har ju inte hoppat sen vännästävlingen som var i maj.

I stallet så skrittade jag Connie runt stallbacken och det gick bra, det körde förbi nån lastbil på vägen men han brydde sig inte:) Skrittade barbacka och det gick bra:)

glad..

Dubbelträning i 30grader!
2011-06-28 / 19:46:56 / Isabella

Hejsansvejsan!
Idag vaknade jag halv 9 och vid 9 åkte vi upp till stallet och gjorde klar hästarna :) (eller Cricket då eftersom första träningen var med han;) Det gick ganska bra med han! Han blev skit svettig när vi red fram och tyckte att det var riktigt jobbigt så han blev studsig, men det gick ganska bra endå! :)

Sedan kom mamma med Casse och då var det bara att hoppa upp på han och köra samma träning igen ;) Men de gick riktigt bra med Casse! Det ända som var dåligt (eller mindre bra) var när vi hoppade banan första gången, kom fel på många osv ;) Men sen hoppade vi om och då gick det bra!

Film:
Blir jätte glad om ni kommenterar va ni tycker! :')


Tisdag
2011-06-28 / 17:47:06 / Linda

Idag har jag ridit båda två, började med att rida Chuck runt lillslingan och det gick sådär. Han lyssnade inte så jätte bra på skänklarna och det kom typ 20 bremasar och atakerade oss så då travde jag med han en stund och då blev han ganska pigg. Han tycker inte om när det är massa småkryp runt han, han brukar typ bita mot dom haha.
Måste verkligen rida Chuck lite dressyr någon dag så han börjar lyssna lite bättre på mig, men när han bara har skrittat har det varit lite svårt att göra det. Kanske blir på fredag eller nästa vecka om han är bra.

Red Connie runt stallbacken sen och det gick bra, han var ganska pigg eller iallafall lite piggare än vad han brukar vara när man skrittar med han ;)


Connie
2011-06-27 / 21:40:40 / Linda

Haha, snyggaste bilden osv ;)
Men kolla hur han vinklar hovarna, allt för att inte riva. Duktig ponny;) Han har faktist bara rivit 1 gång på tävling tror jag :)

27 juni
2011-06-27 / 19:51:55 / Linda

Idag har jag ridit båda två, började med att rida Chuck runt lillslingan och sen 2 varv i sanden. Han va ganska lugn i början när men sen när vi hade ridit en stund så kom det massa brämsar, det har inte varit nå många när det har varit så dåligt väder men nu när det var sol så var det massor ute.. Han blev lite irriterad då och det är lite svårt att rida ifrån dom när man bara skrittar.
 
När jag hade ridit runt lillslingan så travade jag 2 varv i sanden och det gick bra, han drog ganska mycket men han blev lite lugnare andra varvet för då var han lite trött.

Efter lunch skrittade jag Connie ett varv runt stallbacken och det var ganska mycket lastbilar som körde på vägen men han brydde sig inte :) Nu har han fått skor på sig också:)


Om 1 månad
2011-06-27 / 18:48:35 / Isabella

Om 1 månad åker jag och mamma kanske till Belgien och bor där i några dagar vid ett hus vid vattnet och vara hos några miljonärer som äger en sjukt snygg hästgård! Sen ska vi kanske åka och kolla på några unghästar till mig :D :D Detta är bara ett kanske ;) Men i så fall åker vi den 24/25 juli och är där i 3/4 dagar :) Läääängtar!
Hjälp?
2011-06-27 / 18:31:45 / Isabella

Innan jag åkte till malin köpte jag ett nytt schabrak till Cricket (som även Casse kan ha). Men här är problemet: Det är grått, vad kan man matcha med grått?
Jag funderar på blått för de är blå kant men de ser väll ändå konstigt ut :s
Om någon har något förslag så kom gärna med det! :)Dagens planer
2011-06-27 / 11:23:13 / Isabella

Idag tänkte jag rida ut på Casse :) Sen nog göra samma sak med Cricket :)Klättra lite mitt i skogen, faktiskt jätte bra träning.  Imorgon är de träning med båda Casse och Cricket för Catta :) Tror att detta om kommer att bli en ganska tråkig dag så jag har inte så mycket att skriva om ;)
Gjorde en videobloggning igår, vill ni se? :)
Cricket<3

Jag älskar dej <3

Sturevallens Caskad <3

Min fina prins <3Måndag
2011-06-27 / 11:19:27 / Linda

Ska snart åka till stallet, båda ska ridas idag.
Chuck ska jag nog först skritta runt lillslingan och sen skritta eller trava nått varv i sanden. Connie ska nog bara skrittas runt stallbacken :)

Dagens vill ha:
2011-06-26 / 20:01:58 / Isabella

Sjukt snygga benskydd! Märket är som ni kanske ser John Whitaker
Vet tyvär ej vart man kan köpa dom..

Dagens ridpass
2011-06-26 / 17:02:58 / Linda

Idag red jag först Chuck och när vi red ut började det regna, jag red runt lillslingan i skritt först och sen så travade jag med han ett varv i sanden och han tyckte inte det var så jätte jobbigt för han drog hu mycket som helst. men när vi skrittade var han ganska lugn och det var nästan inga travhästar ute och körde.

Efter lunch så skrittade jag Connie ett varv runt stallbacken barbacka och det gick bra, han har inga skor på sig så han tyckte det gjorde lite ont när vi gick över parkeringen för det är massa stenar där men jag tror att han snart skulle få på sig skorna.Söndag
2011-06-26 / 10:20:35 / Linda

Ska snart åka till stallet, det är sol ute men det kommer säkert börja regna sen som igår för det är några mörka moln ute..
Idag ska båda skrittas, Chuck runt lillslingan och kanske i sanden och Connie runt stallbacken kanske. Vi hörs sen:)
söt<3

Ren ponny
2011-06-25 / 20:37:09 / Linda

Så här snygg var Chuck när jag tog in han från hagen idag ;)


Del 1
2011-06-25 / 19:27:38 / Isabella

Nu kommer äntligen filmen från stallet! Se och njut! Detta är del 1 och håller på med del 2 :) Tyvär så funkar inte ljudet? :s knäppt! Hoppas ni överlever ;)Lördag
2011-06-25 / 17:23:21 / Linda

Idag när jag skulle ta in Chuck från hagen hade det regnat så han hade rullat sig i en vattenpöl och han var super snygg, han hade inget täcke för det var soligt imorse.. Bild kommer senare ;)
 
Skrittade han runt lillslingan och det var nästan inget folk ute så ingen såg hur smutsig han var, han var ganska lugn idag när det inte var några travhästar ute men han blev lite pigg dä han ställde sig och bockade igår. Annars gick det ganska bra fast det började regna lite när vi var ute och Chuck tyckte inte det var så jätte kul att bara skritta.

Connie skrittade jag runt stallbacken idag också så att han skulle få röra lite på sig, jag skrittade barbacka och det gick bra. Hans rygg är inte så jätte skön att sitta på men;)


Dålig uppdatering från min sida
2011-06-25 / 15:05:57 / Isabella

hejsvejs!
Skit dålig uppdatering dom senaste dagarna, jag vet. Men har varit hos en kompis och firat midsommar och därför dålig bloggning. Hoppas att alla hade en bra midsommar afton :)
Ja sitter på kontoret nu och har tagit in lite travhästar i pappas stall för de är bara 1 av 15 som jobbar i stallet idag så jag och mamma hoppade in :) Och de där om filmen så är de mycket strul med att ladda upp den och har ju varit borta så ja jag hoppas de funkar ikväll :)
Idag tror jag att jag ska galoppera ut på Casse medans mamma rider Cricket i backen :)
-
Men vi hörs senare!


Nu åker jag till stallet
2011-06-25 / 11:06:05 / Linda

Vi hörs sen

Ny header
2011-06-24 / 20:27:38 / Bloggdesign

Vad tycker ni? Fin/ful?

Fredag
2011-06-24 / 19:15:09 / Linda

Chuck var på ett riktigt bushumör idag ;)
Först så rymde han ur boxen nä jag skulle släppa ut han i hagen och sen när jag skrittade han i skogen så kom det travhästar bakom och då hoppade han ut med rumpan mot dom, sen skrämde han en också.. När vi hade ridit ungefär halva vägen så kom det 3 travhästar bakom och då blev han lite jobbig och ställde sig mitt i vägen och började bocka så dom kom inte förbi, knas häst..

Annars gick det ganska bra att rida, hade tänkt att skritta runt lillslingan men han hade väl blivit galen om det hade varit travhästar där.
Sen skrittade jag Connie en liten sväng runt stallbacken barbacka så att han skulle få röra lite på sig :)


Glad midsommar!
2011-06-24 / 18:09:40 / Allmänt¨


Glad midsommar önskar
Isabella & Linda!
Torsdag
2011-06-23 / 20:09:43 / Linda

Snäll som jag är har jag lånat ut min bärbara dator till pappa så han kan ligga i sängen och kolla på trav (har kopplat den till TVn) så nu sitter jag vid min gamla sega dator, kanske dags att rensa lite bilder från den så den kan bli lite snabbare..

Idag skrittade jag Chuck runt lillslingan och det gick bra förutom att det regnade, avslutade med att skritta ett varv i sanden. Han var lugn och det var inte några travhästar ute så han uppförde sig ganska bra.
Connie fick gå i skritten i ca 15-20 minuter idag och det tyckte han inte va så super roligt.


HATAR BLOGG.SE!
2011-06-23 / 16:17:43 / Isabella

Blir så less!! Varför kan jag inte ladda upp bilder på bloggen!? Det blir så här:
cassee
Och man måste dra bilden för de går inte att göra som vanligt att man klickar på bilden och fullstorlek :S

har de blivit så här för någon annan?

//Isabella

Emelie Bergh gästbloggar
2011-06-22 / 21:40:06 / Allmänt

Hej Emelie heter jag, är 14 år och bor i Sundsvall. Jag är nog ganska dålig på sånt här, men jag ska ändå försöka. Jag har just nu en 7-årig storhäst som jag hoppar upp till 120 på, men ska satsa högre i framtiden är tanken. Innan henne har jag haft två hästar som jag har tävlat på, först en B-ponny som jag red SM på, sen en 6-årig C-ponny som jag red unghästchampionatet på i samband med SM 2010. Det var väl lite om vad jag gör och vad jag har gjort.

Mitt liv består av ganska mycket hästar, och jag hjälper ofta människor jag känner med deras hästar, om dom har problem eller så. Jag försöker alltid göra mitt bästa, och lägger min själ i hästen min. Gör jag någonting så gör jag det helhjärtat och då ska det bli bra också. Jag är väldigt envis och ger aldrig upp, eller snarare det ska mycket till innan jag ger upp!

Hela min familj är hästintresserade, eller nästan hela släkten kanske man ska säga. Min mamma har jobbat i många olika tävlingsstall när hon var yngre, nu lär jag och min syster från henne och hon har mycket bra tips (även om jag kanske blir mest irriterad när hon kommenterar när jag rider, även om jag provar det senare och de kanske funkar ändå). Nu jobbar hon på hästkliniken i Bergsåker, vilket kan vara bra, eftersom att hästarna ibland får sår och då vet hon precis vad som ska göras, hon har även koll på karenser på tex liniment. Hon är även duktig med hästar, hon har koll på hur man ska matcha hästarnas träning och tävling för att det ska bli som allra bäst!

Som ni kanske förstod så rider även min syster. Min pappa har några travhästar som han tränar och kör. Min kusin har två hästar som hon rider och tävlar. Min farbror har ett stort travstall med hästar. Även min morfar är intresserad i hästar, fast när han höll på var det bara trav som gällde. Nu är han och Mormor min och Alex allt i allo, en helt underbar och en grymt bra sådan.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva för att jag är så dålig på det här, men hoppas det här duger. Och om det här låter intressant så får ni gärna kika in på min blogg: www.tavlingsryttarninorr.blogg.se

Ha det bra!

Men glöm inte www.tavlingsryttarninorr.blogg.se


Onsdag
2011-06-22 / 20:26:42 / Linda

Idag skrittade jag Chuck i sanden, skrittade två varv och han tyckte att det var ganska jobbigt. Det körde förbi en travhäst typ 1000 gånger för den travade runt och jag skrittade ;) Han blev lite pigg när den körde förbi men annars var han lugn :)

Tog in Connie och tempade han efter lunch nångång och han hade lite feber så han fick så inne och sen gav vi han hans "medeciner" eller vad man ska kalla det och sen fick han gå i skritten ca 15 minuter.

När vi hade tagit in alla hästar så gick jag en liten sväng med han och det gick inte så bra för han trodde att vi skulle gå upp till kliniken så mamma fick köra med bilden bakom så han skulle gå fram annars stannade han bara och tjurade.


Chuck gillar casse ;)

Svar på kommentar:
2011-06-22 / 19:39:59 / Isabella

Anonym om Nytt till Casse:
när kommer videobloggarna upp på stallet och dina favvohästar utav din pappas?
-
Svar:Oj, haha hade helt glömt bort det ;) Men jag fixar det ikväll och filmen kommer ut imorgon :)


Johanna red Cricket
2011-06-22 / 19:26:27 / Isabella

Idag så åkte jag och mamma in med Cricket till ridskolan där Johanna hopptränade han för Catta och självklart fotade jag ;)

Hon fick rida med vanligt tredelat bett och utan luva (vilket jag inte skulle klara tror jag men jag har ju gjort de en gång i tiden ;) Det gick i alla fall ganska bra och Johanna tyckte han var fin och hade skön galopp och de håller jag med om! :D De är bara dom där dumma vänster svängarna som jag också har svårt med som förstör... han faller ut i vänstersvängarna heeela tiden... grymt irriterande ;)

Här kommer i alla fall bilder :)

hoppbilderna blev helt fail

Dagens fråga:
2011-06-22 / 18:32:23 / Isabella

Släpper ni ut era hästar på bete på sommaren? :)Varför connie har blivit opererad
2011-06-22 / 12:00:00 / Linda

Har fått några frågor om varför Connie opererades och det var för att han hade en stor knöl/tumör i skrevet pga skimmelsjukan (nån slags cancer) som ungefär 90% av alla skimmlar får när dom blir älde.
 
Hans knöl var ungefär lika stor som ett plommon och sen hade det varit flera där inne som var mindre men dom tog bort 7 stycken. Nu ska han gå i hagen och skrittas i två veckor och sen får vi väl se hur han är då.
Dom där sakerna har sakerna har säkert skavt lite så det kan ha varit därför han har vägrat lite på slutet, men man vet ju inte. ;)


Nytt till Casse
2011-06-21 / 18:41:42 / Isabella

Idag var jag och pappa iväg till kliniken ett tag och då köpte vi denna åt Casse:
Och detta är för musklerna:) Klicka här för att läsa mer
Och han ska få en skopa till kväll varje dag :) Vi ska testa och se fram till Timrå tävlingarna och se om de blir någon skillnad och om han kan lyfta bakfötterna så vi kan kvala till SM ;) Pappa brukar ge det här till hans travhästar och han sa att de funkade bra! Låter väll bra? :)
Ingen annan som brukar ge det här? :D

Tisdag
2011-06-21 / 12:58:03 / Linda

Idag har båda vilat, eller Connie har blivit opererad så vi ska åka och hämta han sen när ha har vaknat, han var ganska trött osv när vi va och kollade på han förut.

Chuck har bara fått gått i hagen idag och jag tror inte att han var så nöjd med att gå själv utan Connie. Ska åka tillbaka till stallet sen och borsta dom osv :)


Trimma eller hård träning?
2011-06-21 / 11:54:17 / Isabella

Hej alla underbara bloggläsare!
Idag hade jag tänk att rida Casse men vet inte riktigt vart jag ska rida han, antingen i paddoken och trimma han eller rider jag han i backen så han får träna konditionen och musklerna :) Jag tror mest backen och den här gången ska jag ha med långpisken så han inte gör som förra gången, kasta sig åt sidan och skena medans jag sitter över halva sadeln utan stigbyglar ;) Sen vägrar han gå upp igen -.- Sällan? Nej.
Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, de händer inte så spännande saker i livet just nu ;)
Men ni får ha de så bra så länge!
'

20 juni
2011-06-20 / 20:24:49 / Linda

Idag red jag bara Connie, vi hade tänkt att åka och träna med Chuck men han var halt igår så vi tog av han en sko för han är ganska trasig i hovarna och när jag sprang med han idag så var han inte halt. Men när han blev skodd så blev han halt igen så han kanske håller på att få en hovböld eller nått sånt.

Red Connie runt lillslingan och sen avslutade jag med att skritta ett varv i sanden, han ville först inte gå från stallet så då bråkade han lite men sen gick det bra. Började trava när vi kom in i skogen och då var han ganska pigg, i galoppen så var han också ganska pigg. Imorgon ska han opereras...


Dålig uppdatering pga
2011-06-20 / 19:20:17 / Isabella

Igår blev de inga inlägg alls för jag var på tävlingar till kl halv 7 och sen tänkte jag blogga men då skulle jag och några kompisar åka på bio och de hann jag inte de ;) Men jag ska bättra mig!
Resultaten igår:
Hoppade bara L/B för mamma ville att jag skulle vara med mhpc och de var sämst underlag och om jag hoppade msv b och de skulle gå dåligt där skulle jag inte få hoppa msv a i timrå så de kändes ju bara dumt :) Men i alla fall så var jag ganska nöjd med rundan och fick 52 stilpoäng (säääämst!) Men jag blev dela 2:a och var 1 poäng ifrån att vinna -.-' Inte okej! haha ;) Jag slängte stilbedömning protokollet (?) för jag var inte nöjd med de! Aja här kommer bilder:
cp ponnyn min :')

sannaaaaolsson.blogg.se
2011-06-20 / 12:00:00 / Allmänt

http://sannaaaaolsson.blogg.se/
http://sannaaaaolsson.blogg.se/
http://sannaaaaolsson.blogg.se/

Måndag
2011-06-20 / 09:51:52 / Linda

Ska snart åka till stallet, det är grått ute och har regnat lite på morgonen, hoppas det inte kommer nått mera.
Idag ska jag rida Connie lite lätt runt lillslingan och sen kanske Chuck ska träna på kvällen. Vi hörs sen:)

Söndag
2011-06-19 / 19:28:47 / Linda

Idag red jag båda två, började med Chuck och jag red han runt lillslingan och det gick bra. Red mest i trav och galopp och i galoppen var han ganska pigg. Minns typ inget mera, bra minne..?
 
Red Connie efter lunch och det gick väl ganska bra, i början ville han inte gå från stallet så då smällde jag på han på rumpan en gång och då blev han sur och sparkade så att jag höll på att flyga av. Efter det gick det bra och han var super pigg i galoppen, han nästan stack haha.


Tagga!
2011-06-18 / 21:02:45 / Isabella

Imorgon är det alltså tävling på Sundsvalls Ridklubb (kungsnäs).

Hoppar L/B- För mamma ville att jag skulle vara med i mountain horse och eftersom att jag har vunnit en gång så behöver jag bara vinna en gång till så är jag kvalad :) Inge mycket konkurans ;) haha skämta men jag tycker de är många bra ryttare med men vi får väll hoppas att dommaren gillar mig tillträckligt mycket ;)

Sen hoppar jag msv b :) Ska satsa mycket där! Den här gången ska jag vinna! :D
Önska mig lycka till! :DFrån förra kvalen :))


läskigt....
2011-06-18 / 20:34:18 / Isabella

Sämst uppdatering just nu men aa... de ska förbättras! :D
-
Idag red alltså mamma Cricket i backen och jag skrittade ut Casse :) Jag vill att han ska vara så pigg som möjligt tills imorgon :))
-
Nu till det läskiga, från stallet där jag har hästarna går det en lite väg bakom allt till en sjö och runt den och sen tillbaka, sen brukar jag rida en lite skogsväg som går in i skogen en bit. Aa då kommer jag till den och precis där den tätare skogen börjar så börjar Casse tveka lite men jag skäkla på han och han går framåt igen sen tvärstannade han och då skänkla jag på han igen men han vägra och då kollar jag till vänster och va tror ni inte ligger där!? Ett halv meter stort skelett ben! Liiite rädd man blev! Sen kollade jag till vänster och där låg det ett till!! Backade Casse lite så vi kunde vända för inte vågade jag gå där! Och då hittade jag 2 små ben till! Ush! Vi typ skenade där ifrån! ;) Jag tror de är älg men vilka äter älg!? Björn, vargar!! ush ush!
Ha de så bra så länge!

Lördag
2011-06-18 / 19:45:33 / Linda

Idag red jag bara Connie, Chuck fick vila idag för det är bättre att han vilar idag än imorgon för annars är han väl galen på måndag när det är träning. När jag tog in Connie från hagen så hade han gräsfläckar, snyggt. :p

Red han först runt lillslingan i skritt,trav och galopp och han var ganska pigg i traven och galoppen. Sen skrittade jag 1 varv i sanden och efter det red jag lillslingan tillbaka igen. Han tyckte inte att det var så jobbigt att skritta i sanden och han var inte så trött när vi kom tillbaka till stallet.

Imorgon ska båda ridas!


-
2011-06-17 / 22:15:23 / Allmänt

Gjorde nyss den hära, Issa ville ha den till något vet inte till vad men men :)

Dom 5 bästa bloggarna
2011-06-17 / 21:52:18 / Allmänt

Denna blogg är mycket bra! Nya bilder, bra inlägg, skriver noga. Man får en härlig känsla när man går in på bloggen :)
-
Den här är också en mycket bra blogg! Skriver mycket om utrustning som är roligt att se och läsa om :) Mycket bra inlägg och bilder också!
-
Gillar denna blogg skarp! Bra inlägg, bra bilder, har mycket snygga grejor på sina hästar :) En jätte fin design på bloggen också!
-
Den här bloggen är jätte fin med mycket nya inlägg och fina och bra bilder!
-
Detta är en mycket fin blogg med fina bilder och bra inlägg och har en skit fin design!
-
-
Dom här bloggarna tyckte vi bäst också men de var riktigt svårt! Alla bloggar var skit bra!
Ha de bäst!

Vilodag
2011-06-17 / 21:09:49 / Isabella

Tjena bloggen!
Idag har jag inte ridit någon av dom för dom måste ju få vila någon dag i veckan och jag känner att jag inte orkar rida varje dag heller :) Men imorgon ska mamma rida Cricket och jag ska trimma Casse:) På söndag är de hemma tävling! Sundsvall pony show :D de är från L/C upp mot MSV B. Hoppar L/B (mountain horse för mamma vill de i fall att jag inte kvalar till sm så kan jag åka ner dit för mh. men haha nej glöm :) Jag förtjänar de inte ) och sen hoppar jag msv b :)
Nu håller jag och Linda på att bestämma vilka bloggar som får en länking ;) hörs snart!

Fredag
2011-06-17 / 18:35:06 / Linda

Idag red jag bara Chuck, jag red han runt långslingan och han blev ganska svettig men han blev inte så jätte trött. Red mest i trav och galopp och han blev nästan piggare i slutet för då började han göra luftsprång, byta galopp osv. Båda gick ute i natt så han var nog lite lugnare än vanligt tror jag :)

Connie fick vila idag men jag tog in han efter jag hade ridit Chuck så han skulle få vila lite från solen och alla småkkryp, sen vid 4 så släppte vi ut dom i hagen igen.
Imorgon ska Connie skritta och travas kanske nån galopp också, Chuck ska bara skrittas och travas. :)Bråttom
2011-06-17 / 17:29:04 / Linda

Har lite båttom nu, ska iväg till Bubbe och äta så det kommer lite update senare. Vi hörs så länge ;)


<3

Kingsland som vanliga kläder?
2011-06-17 / 01:11:55 / Isabella

Kollade runt på Cheval Ridridsport och då hittade jag vanliga kläder från kingsland.
Hiss eller diss och skulle ni kunna tänka er att använda de tex i skolan?
Själv skulle jag bara kunna använda den långarmade tröjan i skolan eller shortsen och de andra skulle jag nog inte ta på skolan men hemma eller nått :)

Lättare i norra svergie? Oh nej!
2011-06-16 / 23:42:55 / Isabella

Jag och Emelie Bergh (länk) håller just nu värsta diskutionen om att folk säger att de är enklare tävlingar i norrland än i södra svergie. Ni som tycker de, tänk om!
-
Så här är det, i skåne (tex) finns de många gryma ekipage, men seriöst hur många duktiga ryttare är det? Oftast är det ponnysar för flera hundra tusen och ryttarna rider som dom har stulit hästen. Nu säger jag inte att alla är så absolut inte! Jag tycker det finns mååånga bra ryttare där nere också.
Men i alla fall så är jag så less på att höra att folk inte åker norrut för de finns så dåliga tävlingar och de är inge motstånd o så, men de är väll bra? :D haha närå men okej vi kanske inte har lika många ryttare här uppe, vi kanske inte har 50 b-ponnysar i L/A. Eller att man måste sitta uppe på natten och vänta tills anmälan till tävlingarna kommer ut för man måste vara bland dom första annars kanske man inte kommer med o så... Men de är endå klass på ryttarna här uppe!
Ta Josefine Wengelin- SM silver,brons. Varit med i Globen (!) och blev fyra där! Vunnit Ridsport ponny cup.
eller Moa Godin- blev 4:a på sitt första SM på sin c-ponny, vunnit NM, vinner nästan alla MSV klasser hon är med i.
-
När vi var nere i Skogslotten så var det jag, moa och emma röden som kom från norrland. Vi alla vann en klass var och moa och emma fick flera fina placeringar!Vi ägde nästan ut alla (hahaha).
-
Sen på storhäst så rider dom flesta ju som att dom har stulit hästen. Ingen stil, chansar på många hinder. (säger inte att alla är så). Här i norrland var det 4 nollor i 150 och 3 gick till omhoppning och de var riktigt stiligt gjort! Riktigt duktiga ryttare! Och gissa vem som vann? Jo en norrlands ryttare som kommer från en ridklubb lååångt upp i svergie.
-
Nu vill inte jag ha några hotbrev eller nått hahah nä men jag hoppas att ni förstår att de inte menar alla men det är flera ryttare som inte förtjänar sitt beröm o så... Och att konkuransen i norrland är stor också även fast de inte finns lika mycket ekipage...
-
Tack alla som har läst hela :)
Kommentera gärna va ni tycker om de hela!
Grymma Josefin Wengelin på sin otroligt fina stor häst!

16 juni
2011-06-16 / 21:15:51 / Linda

Idag släppte vi Chuck och Connie i en gräshage och jag tog några bilder på dom;)

Dagens ridpass
2011-06-16 / 20:14:26 / Linda

Chuck:
Red han runt lillslingan och sen den tillbaka så det skulle bli lite längre. Det gick bra när jag skrittade och travade och sen när vi började galoppera var han jättepigg så då blev det ganska kort galopp och lite luftsprång. Jag råkade ge han kaft sport till lunch igår istället för något annant för pappa hade inte sagt att han hade bytt plats på det så han kanske blev lite piggae av det.

Imorgon ska jag rida han runt långslingan.

Connie:
Jag red hant runt lillslingan i skritt och trav och han var ganska seg på vägen till skogen och då gick det i typ snigelfart.. Men när vi kom till skogen blev han lite piggare :)

Imorgon ska han också ridas men jag vet inte vars eller hur.


Inget fel på Cricket!
2011-06-16 / 16:30:35 / Isabella

Ja som ni ser på rubriken så var det inget fel på Cricket idag när vi åkte in med han och det var ju skönt :) Men endå... Varför stannade han om det inte var något fel?
Mamma och jag tror också att de kunde vara så här:
I tisdags åkte han ner till Svenne i Sala när han sa att de var vänster fram och armbåge, vi fick medel som vi skulle ge han varje kväll och efter jag hade ride. I går så var han hos Stefan och han sa samma med han drog till benet så de typ "knäcktes" och det kan vara det som hjälpe. Sen hade han också nacklåsning så han drog till den med och de såg lite läskigt ut ;) Men de kan vara det som hjälpe... jag vet inte...
På måndag ska i alla fall Johanna Hammarstrand rida han och få till han. (hon är skit duktig) sen är det Timrå tävlingar om 2 veckor och då får vi se ;) Om de går dåligt så ska Johanna få rida han en klass och "läxa upp han" haha nä men komma runt i alla fall... Så vi får se och hoppas på det bästa!:)
Har nyss varit på träning med Casse och det gick ganska bra :) Hoppade på 110 höjd tills på söndag :) Nu ska jag duscha o så sen ska jag följa med mamma på travet :)
ha de bäst så hörs vi imorgon!

Torsdag
2011-06-16 / 10:06:32 / Linda

Första dagen på sommarlovet och det är sol ute, kan det bli bättre?;)

Ska snart åka till stallet, båda två ska ridas idag. Chuck rider jag nog runt lillslingan i stritt,trav och galopp så han får börja teäna upp sig lite för på måndag ska vi kanske vara med på Eva Jonsson träningen.
Connie ska jag bara rida lite lungt idag:)

snyggaste bilden

Otroliga hästar
2011-06-15 / 20:40:48 / Isabella

haha kollade runt lite på hastnet och då hittade jag den här!

Mkt lovande hoppvalack!. Hästar säljes


Hahaha jag tappade nästan andan när jag såg sista hoppet ;)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=495402


Nytt
2011-06-15 / 19:27:28 / Linda


Köpte det här på pegasus idag, valde mellan silver och champangefärgat och det känndes lite roligare med champangefärgat så det fick bli det;)
Var rea på pannbanden också :)

Chuck 15 juni
2011-06-15 / 18:11:15 / Linda

Idag red jag bara Chuck, red han först runt lillslingan i skritt, trav och lite galopp sen skrittade jag 2 varv i sanden och sen lillslingan tillbaka igen. Jag gjorde ganska mycket övergångar mellan skritt och trav så han skulle lyssna på mig för han blev ganska pigg när vi hade galopperat. Han tyckte iallafall att det var kul att få galoppera lite för han hade öronen fram hela tiden.

När vi red i sanden tyckte han att det var ganska jobbigt men han blev inte nå trött, när vi red ut på lillslingan igen blev han pigg. Sen när vi passerade stallbacken så höll dom på att tömma saken där man lägger bajset osv och då hade dom ställt 2 stora container på vägen så man kom inte förbi. Då red jag upp på banan och Chuck är rädd för traktorer osv så han fick lite panik och började bocka ;)

Finast <3

Glöm ej detta
2011-06-15 / 13:21:58 / Allmänt

Glöm ej att anmäla till de här! :D
http://cassechuck.blogg.se/2011/june/underbara-lasare.html#comment

Träning inställd
2011-06-15 / 13:18:51 / Isabella

Känns bra att de är första dagen på sommarlovet och man måste ha jacka när man går ut -.-' De är inte okej om ni frågar mig!
-
Idag skulle de ha varit träning med Casse på gräsbanan för de är tävlingar i helgen men inte blev det av heller pga av skit vädret! Regnat i 2 dagar utan sol... tack gud! Aja ska väll upp och rida han i backen efter som jag inte gjorde de igår.
Vi hörs senare!
Fått lite bilder av olika människor från tävlingarna:
asså kolla hindret! Det ser ut som att de är 1m högt men de är 120! Tror att min häst har ganska stor kapacitet för högre ;)Sommarlov
2011-06-15 / 09:41:46 / Linda

Kom hem fån skolavslutningen för ca 30 minuter sen, så nu är det SOMMARLOV :D Synd bara att det är så dåligt väder..

Om ett tag ska jag åka till stallet, ska nog bara ida Chuck idag. Jag rider nog han runt lillslingan i skritt och trav och sen nått varv i sanden kanske.


Secreteriat?
2011-06-14 / 19:43:38 / Isabella

Ingen som vet vart man kan hyra/köpa filmen Secreteriat? :D Skulle så gärna vilja se den och alla säger att den är underbar så snälla ge tips om ni vet! :)


Sommarlov imorgon
2011-06-14 / 19:09:59 / Linda

Hemma från klassensdag nu, det va inte så kul. Vi spelade brännboll och lekte lekar typ kurragömma.. Kul. Sen åt vi pastasallad till middag och sen började alla leka igen.. Skojj.. Aja den var jätte tråkig sen var det typ bara halva klassen som var där?

Imorgon är det skolavslutning :D Sen sommarlov.

haha ganska söt bild ändå, va inte beredd på att han skulle hoppa så stort ;)

Blev inte som planerat...
2011-06-14 / 18:57:04 / Isabella

Dagen blev inte som jag hade planerat, jag kom hem från skolavslutningen vid 10 tiden och då åt jag tårta o så sen gick jag och la mig för jag var så himmla trött, vaknade av att jag hade skiiit ont i magen så där förstördes hela dagen.. jag började må bättre vid 4 tiden men jag var hur yr som helst så jag gick och la mig igen till 6 och jag mår sådär nu.. Det blev ingen ridning idag tyvär... Inga bilder eller filmer från stallet heller men jag ska försöka fixa det imorgon om jag mår bättre :)

Föresten så i morse åkte Cricket ner till Sala och blev uppkollad av en som brukar kolla upp hästar och han sa att det var vänster fram som var problemet och de var armbågen så han hade egentligen ont och det var därför han inte ville hoppa.. Känner mig dum, men endå, hur skulle jag kunna veta att han hade ont? Ingen visste.. Aja de är 3 veckor tills nästa tävling så jag får börja träna upp han igen :)

Tisdag
2011-06-14 / 13:45:07 / Linda

Åkte med pappa till stallet idag eftersom jag börjar vi 3, så när vi kom dit fodrade vi och släppte ut alla hästarna i hagen och efter det mockade jag åt Chuck och Connie.

Vid 9/10 tiden så red jag Chuck, red han lillslingan fram och tillbaka i skitt och trav. Han var lite seg i skritten men sen i traven blev han piggare och han lyssnade ganska bra. Det var några travhästar som körde om oss och då blev han ganska pigg och började hoppa osv, det är ganska konstigt att han fortförande är rädd för dom efter 2 år;)

Red Connie sen och han var ganska seg i skritten men sen mär vi kom in i skogen och började trava blev han mycket piggare. I galoppen var han också ganska pigg. Jag red han runt lillslingan och sen avslutade jag med att skritta ett varv i sanden och han tyckte att det var ganska jobbigt.


Svar på kommentar
2011-06-14 / 12:00:00 / Linda

charlotte om Dagens vill ha!:
Hejsan!
Jag har precis hittat till er blogg, och undrar om ni skulle kunna berätta lite mer om er o era ponnys/hästar ( vet inte om det är ponnyer eller hästar ;) ) 
skulle iaf varit bra så jag vet lite om vem ni är. 

Svar: Jag heter Linda och jag har 2 ponnysar, en cponny som heter Chuck och han är 8 år och importerad från holland. Har haft han i typ 2 år och vi har tävlat upp till LA. Den andra är en dponny som heter Keep Me In Mind och han kallas Connie, han är 15 år och kom från irland i oktober/november hit till sverige tror jag, jag har haft han sen december och vi har tävlat upp till LA.

Chuck

Connie

SOMMARLOV!
2011-06-14 / 10:57:59 / Isabella

Har äntligen fått sommarlov nu!!<333 ÄLSKA!!
-
Idag hade jag i alla fall tänk att rida Casse i backen tror jag, men jag väntar på att rida tills efter lunch och hoppas att vädret blir lite bättre :) Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så vi hörs senare!
btw så önskades en videobloggning över pappas stall och visa mina 3 favorit hästar så visst jag gör det idag :)
ha de bra så länge!

Hemma från Birsta Gallerian
2011-06-13 / 21:14:32 / Isabella

Tjena har nyss kommit hem från Birsta efter en shopping runda med mamma och lillebror. Köpte bara ett par skor till skolavslutningen imorgon :) Är riktigt nöjd med dom! Va tycker ni, snygga eller inte? :D
Tror de kommer bli snyggt till den vita klänningen <333

Jag red i alla fall Casse i ridhuset idag, de riktigt spöregnade ner här idag. De typ haglade fast med regn xD haha aa ni fattar ;) Och jag kände att jag behövde trimma igenom han så jag,mamma och Casse åkte iväg till ridskolan :) De gick ganska bra! Först var han helt oarbetsvillig och var hård i munnen men sen började han att slappna av. Han har blivit väldigt otränad i rumpan så de blir mycket back träning i sommar! Sen gjorde vi galoppombyten över en bom och de gick sådär ;) Film kommer imorgon!
Nu ska jag ta och duscha så jag får fram mitt lockiga hår tills imorgon!
Vi hörs underbara läsare!
Foto av: Felicia Hedlund

Svar på kommentar:
2011-06-13 / 20:53:59 / Isabella

charlotte om Dagens vill ha!
Hejsan!
Jag har precis hittat till er blogg, och undrar om ni skulle kunna berätta lite mer om er o era ponnys/hästar ( vet inte om det är ponnyer eller hästar ;) ) 
skulle iaf varit bra så jag vet lite om vem ni är. 
Kram
svar: ja självklart! Jag heter Isabella Bergh och jag bor i Sundsvall med mina hästar på en hästgård som min pappa äger. Jag har en häst och en ponny. Min häst heter Cricket och jag tävlar upp till 120 men den har gått 140. Jag har haft han i ca ett halv år :) Min ponny heter Sturevallens Caskad eller "Casse" som han kallas :) Jag har haft han i snart 3 år och jag hoppar msv a (120) med han och satsar på SM i år :) Jag fyller själv snart 15 år och jag har ride i 9-10 år och hästar är livet för mig!

Ja nu vet du lite om mig så får vi se när Linda gör sin presentation :))
13 juni
2011-06-13 / 19:29:07 / Linda

Idag red jag båda två, började med att rida Chuck runt lillslingan och det gick bra. Skrittade och travade runt den och han var ganska pigg i traven. Eftersom det var ganska kallt ute idag så var det inte nå mycket insekter ute så då kunde man skritta utan att dom surrade in i öronen.
Red Connie sen också, skrittade och travade lite i skogen och han var också pigg när vi travade.

Imorgon börjar vi kl 3 för det är klassens dag så då ska jag väl försöka hinna rida båda innan det för jag hinner inte rida efter..

finast<3

Fler bilder från vindeln
2011-06-13 / 17:52:08 / Linda

Fotade av Mikaela

Dagens vill ha!
2011-06-13 / 14:41:22 / Isabella

Älskar verkligen dom nya Equiline schabraken! Dom är inte för mycket men ändå inte vanliga tråkiga. En stor hiss till dom och jag hoppas att de svarta snart blir mitt ;))

Underbara läsare
2011-06-13 / 14:01:45 / Allmänt

Vi har haft bloggen över ett år nu och de känns som att de bara blir bättre o bättre, statistiken ökar och ökar, bättre inlägg än för 1 år sedan och bättre bilder.

Men de som är de absolut bästa är att vi aldrig har fått någon dum kommentar, never! Ganska coolt tycker jag och de är tack vare är läsare! Därför ska vi göra en sak åt er, alla som kommenterar detta inlägg går vi in och kikar och kommenterar och dom 5-10 bästa bloggarna får en länkning! Så det är bara att kommentera! :D

Dagens fråga
2011-06-13 / 13:32:33 / Isabella

Jag tror att jag ska börja med en sån här dagens fråga grej och vi får se hur många som tycker om det :)
Använder du fårskinns pad när du rider?

Mer om gården o så
2011-06-13 / 12:32:28 / Isabella

Ja nu blir de fler bilder o så om gården :)
1, Här ligger de lilla stallet där jag har Casse och Cricket i :)
2, Här är pappas travstall :) 7 stall tror jag och sen finns de 2 till längre bort :)
3, Här är mitt hus, som ni ser så är de inte så långt till stallet utan de är bara en travbana och hagar imellan :)
Skickat av NellieB:
Saknar bara att du visa era bilar =D

svar: Jaa och här kommer dom :D


Pappa har en Audi Q7:a.  Men den är inte som dom andra utan den är special byggt och den finns bara en av dom ;) Pappa fick den för ett bra pris för den var bara använd en gång och de var kungen som hade den när dom åkte ner till Frankrike. Ja vet vad ni tänker, ofta kungen? Men ja de är sant. Man kan se på GPS:en vart dom tidigare resmålen är satta ;)

Den ser inte riktigt ut sådär men nästan


Sån här bil har mamma, ingen speciell ;)

Fast i mörk klädsel


Är det något annat som ni vill se/veta? :DMåndag
2011-06-13 / 12:07:13 / Linda

Slutat skolan för idag nu, vi har inte gjort nått speciellt idag bara städat skåpen och sett på konser. Sen efter det så slutade vi. Nu ska jag snart åka till stallet och rida Chuck, Connie får vila idag :)
Tur han är söt;)

Söndag
2011-06-12 / 21:29:06 / Linda

Idag red jag bara Chuck, skrittade han först runt lillslingan och sen 2 varv i sanden för hans bakben hakar ganska mycket nu när han bara skrittar. Han var lugn och det var nästan inga insekter ute bara myggor typ.
Connie fick vila idag för han tävlade ju igår, han ska nog få vila imorgon också :)'
söt bild :P

va e de för fel!?
2011-06-12 / 20:44:50 / Isabella

Idag debuterade jag 120, de va för att förbättra de som hände igår och så... De började bra på ett och två, trean var en mur och den stannade han såklart på... jag blev sur men tog bara om det sen stannade han igen och då blev jag riktigt förbannad så jag tog om de igen och riktigt sparkade på han innan hindret men nej.. Asså va är de för fel!?
Olika teorier:
*gillar inte att hoppa på gräs- men jag har sett många fina filmer på han där han hoppar på gräs utan problem!
* han har för stora brodd- det kan stämma, jag pratade med Carro på Equeen och hon sa att de misstaget gjorde hon med en gång och det satte sig jätte mycket i kotorna..
* han kan vara halt- det sa också Carro, det gick inte så bra för nått år sedan för henne så hon kollade upp hennes häst och då hade den 2 grader fram.
*tappat hoppintresset- ja och nej... De känns som han tycker om att hoppa men om de inte är nått fel på han så kan man ju börja undra...

De här är fjärde gången det här året som han vägrar ut sig... de känns inte bra! De känns ju som man står kvar på steg ett fortfarande efter mer än ett halv år... De bryter ju ner mitt självförtroende också... Har ni några tips eller vilka teorier ni tror!:) Tacksam för svar!

Film kommer snart!
Bilder - vindeln
2011-06-11 / 20:44:37 / Linda

Han hoppade lite tidigt;)
laget :)
Haha snyggaste bilden ;)

snabbt!
2011-06-11 / 19:20:33 / Isabella

snabbt inlägg nu för ska åka och tälta på tävlingarna med emelie o lisa!
idag i 115 så gick de sämst.... vägrade ut oss på trean utan anledning.... Ja film o de kommer!

Nellie Berntsson gästbloggar
2011-06-11 / 18:53:00 / Allmänt

Stella.....

Efter att haft 2 ponnysar, som hade väldigt mkt  i huvudet.....leta vi efter nåt annat.
Nåt orört...nåt underbart.
Annonsen med den fina cowboy hästen kännde jag la sådär för att åka o kolla på.....men pappa tjöta.
Väl där......bara sitta på hennes rygg.
Vi vände upp mot ett hinder....hon sköt av som nåt jag ALDRIG kännt innan.
PÅ mion födelsedag kom hon hem till mig.
Nu började atbetet.
Stella hade aldrig gjort nåt innan......hoppat en clearound på 50 cm.
Men hon ÄLSKADE att jobba...o hoppa ska vi inte prata om XD
Vi flög över hinder o hinder....byggde muskel efter muskel.

Stella VILLE...lika mycket som jag bli bäst på banan.
Vi starta vår 1:a clearound i januari typ...50, 60 cm.
Hade 4 fel.

I mars placera hon sig 4:a i en LB i Trollhättan, som jag vann med min andra ponny Thonna.
Nu 6 månader senare har vi vunnit 4 starter LB & LA i rad.
Debuterat REG LA & vann båda 2.
1 nolla från att debutera MSV.......

DEN HÄR PONNYNS FRAMTID STÅR I STJÄRNORNA.....

/ nellieberntsson.blogg.se
Tack snälla du<3

Lördag
2011-06-11 / 18:29:35 / Linda

Resultat från idag

LB+5:
Skulle egentligen bara ha hoppat LA idag men eftersom Chuck inte var med så fick Connie hoppa in i Div 1 laget, gick nolla i grunden och sen i omhoppningen tog jag en lite för snäv sväng till ett hinder så då stannade han. Om jag hade tagit ut svängen mer så hade han inte stannat och då hade vi vunnit för det var ingen 0-0a, laget hade också vunnit då men laget kom iaf 2a och vi kom 4a inviduellt.

LA
: Han var ganska trött den här klassen men det var väl inte så konstigt eftersom det var 30 grader ute. Han hoppade till 5an och där stannade han ut sig, jag tror mest att det var för att han var trött.

Är nöjd med han idag och han gick mycket bättre idag än igår. Nästa tävling blir i stöcke den 2 juli så det är ett tag dit.
Bilder kommer senare:)

Vindeln
2011-06-10 / 22:44:30 / Linda

Tävlade bara en LB med Connie och det gick inte så  bra, jag är inte nöjd med han iaf. Han var seg och lyssnade inte nå bra på skänklarna, framhoppningen var sådär sen på banan blev han seg så då smällde jag på han med pisken på rumpan mellan 2an och 3an så då sparkade han och jag höll typ på flyga av, sen vid sista hinder i grunden stannade han bara, blev riktigt sur på han och då hoppade han det bra andra gången. Är iallafall inte nöjd men han.
Det värsta va att jag kom 2 i mhpc med 52 poäng med 2 sparkar och en vägran... Förra gången fick jag typ 33?

Bilder på Casse
2011-06-10 / 22:37:00 / Isabella

Jag skrev ju igår att jag skulle lägga ut bilder på Casse så nu kommer dom :))

Film från idag
2011-06-10 / 19:55:31 / Isabella

Sämst kvalité jag vet ;) Kommentera gärna va ni tycker :D

Resultat Sundsvall summer horse show
2011-06-10 / 18:05:14 / Isabella

Red 110 idag: Kändes bra! Han blev inte pigg och han hade stor och fin galopp och blev inte stutsig! Kom nära på några hinder men han klarade det bra! Var alltså 0:0. Imorgon går finalen i DM! Jag ligger trea. Så här ser de ut:
1,Josefine Wengelin- Sundsvalls ridklubb
2,Emelie Bergh- Sundsvalls ridklubb
3,Isabella Bergh- Sundsvalls ridklubb
4,Alexadra Bergh- Sundsvalls ridklubb
Finalen går i 115 cm och vi får se hur de går! Jag ska satsa men jag kan typ inte svänga snäft med han så vi får se ;)


Videoblogg över huset
2011-06-10 / 17:59:07 / Isabella

ja jag har problem med att säga R, soo whuut?

Var huset fint/fult? :)
Film från stallet o gården kommer imorgon tror jag :)

Svar på kommentar:
2011-06-10 / 00:29:24 / Isabella

Anonym om Sommar<3:
Kan inte du lägga upp bilder på din familj och skriva lite om dom och lägga upp bilder på erat hus och annat!:DDD
Svar: Visst :) Faktiskt så kommer de nått tv-gäng imorgon och ska filma vårat hus o så (det är nått nytt program då man åker runt till kändisars hus och kollar som de brukar vara på MTV ibland ;) Så jag kanske kan sno nått där ifrån annars gör jag en videobloggning (för första gången ;) Men jag kan göra ett inlägg imorgon :)
Längst in-pappa
brevid- William (wille)
brevid han- jag
brevid mig- mamma
brevid mamma- pappas kusin ante :)
Bild från skansen och jag tror bara att de var mamma och pappa som fattade att dom tog kort ;) Gammal bild!


kram

Torsdag
2011-06-09 / 21:06:59 / Linda

Kom hem från stallet för en stund sen, var trav idag så då då stannade vi ganska länge.
Idag slutade jag vid 2 tiden och då åkte jag till stallet och skrittade en stund i skogen men det var ganska varmt så jag red inte så länge. På vägen hem red vi över stallbacken och det hade kommit ganska mycket bilar och då blev Chuck lite stressade och sen var det travhästar på banan och sen en vattenbil också och då blev han lite galen ;)

Connie fick vila idag eftersom han tränade igå och han ska tävla imorgon, duschade av han lite så han att han skulle vara lättare att fixa imorgon. Imorgon ska han knoppas, shampooneras och göras fin sen ska jag smörja sadel,martingal och stövlarna :)


Bildspel
2011-06-09 / 19:32:56 / Isabella

Hehe de var lite svårt för Cricke att stå still när de var 1000000 flugor och getingar på han ;)

Sommar<3
2011-06-09 / 19:13:12 / Isabella

Idag var jag inte på skolan för jag skulle till tandläkaren kl 9 och då började skoljoggen och den är 9km lång och jag vill ju inte precis gå själv 9km efter alla andra? Så jag hjälpe till på ridskolan till tävlingarna som är imorrn :) Fick göra allt möjligt! Mest hjälpe jag Catta (min tränare) och vi åkte upp o ner och hämtade bommar och stöd o allt ;) Sen åkte jag hem vid 2 och då red jag båda hästarna på ängen och Wille fotade (tack<3)
Cricket:
Han ville inte alls sammarbeta idag, han bara körde upp huvudet och var skiiit lat! Jag hade ett vanligt tredelat bett på han som jag inte är så van att rida på så de kan vara det...
hehe sött att pannbandet ligger helt snett ;)
Ska snart dra upp till stallet igen och packa klart :) Sen kommer bilderna på Casse! :)

Bilder från träningen
2011-06-08 / 21:02:12 / Linda


Onsdag
2011-06-08 / 20:22:36 / Linda

Idag så slutade jag skolan vid 12 så då cyklade jag direkt till stallet och skrittade Chuck i skogen, det var ganska varmt ute så det var ganska mycket djur ute. Hade tänkt rida lillslingan tillbaka sen när jag hade ridit klart den men det det blev inte så, så jag red bara lillslingan. Jag red han barbacka och han var lugn och snäll :)

Vid 5 så var det hoppträning i stöcke och då hoppade jag med Connie och det gick väl sådära. Vi hoppade "titthinder" och det var bank, strömsholmgrind och nått plank. Han lyssnade inte så jätte bra på mig när jag skulle trycka av han så dom kom han nära en gång och sen när han kliade sig så trampade han sönder tygeln -.-
Han sparkade iallafall ingenting och vägrade ingenting sen tror jag inte han rev nått heller så det var ju bra ;)

Vi hoppade en bana på 7 hinder sen och det gick sådära, det var ganska varmt ute så han var lite trött så han kom lite nära på nått hinder men annars är jag ganska nöjd med han :)

Bilder från träningen kommer lite senare :)

Jobbat i pappas stall
2011-06-08 / 19:36:05 / Isabella

Idag jobbade jag och emelie i pappas stall för vi är ledig en dag från skolan för att samla in minst 100kr till nån stad i afrika:) Vi började kvart i sju med att släppa ut hästar o sen mocka, skrubba hinkar, fylla vatten, äta frukost (farmors paj<3) sen ta in och ut hästar,duscha dom, rensa ogräs, tvätta vattenskotern o sen blev de lunch hos farmor (hon bor på gården) med efterrätt och sen gick jag och emelie runt och inte gjorde nått sen gick vi och fikade glass och chokladsås med personalen sen ta in hästarna och borsta sen klart!

Dagen gick ganska snabbt de var bara efter lunchen som de var segt ;)
I det här stallet jobbade vi :) en utav de mindre stallen :)
Rensa ogräs ;)
Sen åkte jag och pappa till stan och handlade lite utemöbler o en skiiiit stor gräsklippare! Inte äns kommunen har en sån stor ;) Bara de bästa är gott nog! haha skämta ;)
hehe...
ha de bäst!

bloggen snart 1 år
2011-06-07 / 21:37:18 / Isabella

På lördag fyllar Cassechuck.blogg.se ett år!

Jag och Linda vill göra något speciellt men vi vet inte vad vi ska göra.... Jag har frågat pappa om tips och han skulle tänka på de :) Men har ni några tips om någon tävling eller nått så kom med förslag! :D

Då:


Nu:
Tisdag
2011-06-07 / 20:19:19 / Linda

Idag fick båda två vila för jag var hos tandläkaren efter skolan så då hann jag inte rida dom. Borstade dom bara och dom var inte rena, det regnade en liten skur innan vi kom till stallet och då rullade dom sig såklart. Tog ett tag att få Chuck lite renare. Connie har också fått massa bulor (eller vad man ska kalla det) av insekterna, det kan vara bräms bett eller nått sånt, men det är lite konstigt för Chuck har inga och Connie har hur många som helst. 

Imorgon så slutar jag någongång vid lunchtid så då ska jag till stallet och skritta Chuck i skogen, sen på kvällen ska vi nog åka och hoppträna med Connie i stöcke. Han har inte hoppat sen vännästävlingen som var för ca 1 månad sen och det kan vara bra att han får hoppa lite innan tävligen :)


Filmer från msv a
2011-06-07 / 17:51:20 / Isabella

Här kommer filmerna från msv a! Tack moa! Första är från lördag. Enjoy!


Söndag:
haha fail att jag fick samma låt i båda klasserna ;)
Kommentera va ni tycker! :DHiss o diss på bloggar
2011-06-07 / 16:58:54 / Isabella


Nellieberntsson.blogg.se
Jag vet att jag har hissat den förut men den är så j*vla grym!


Dressyrmupparna.se
Förlåt dom som gillar den här bloggen men jag tycker inte om den alls! Har aldrig gjort och kommer nog aldrig göra. Den var mer okej förut när dom hade på blogg.se men nu när dom har bytt så har det blivit mer o mer diss!

filmer
2011-06-07 / 16:14:13 / Isabella

Först kommer en film från L/A:n då jag vann;) Man kan väll säga att min mamma inte är så van över att jag tar så här snäva svängar och de blir "jordbävning" för hon skakar så mycket för hon är nervös och de hör man på hennes kommentarer ;) Och ida trodde att jag hade glömt vägen men nej nej ;)

 

Sen här är en film från när vi hoppade å gräset igår med Cricket :) Är väldigt nöjd med den här träningen!
(Det är ingen låt på videon så sätt på en bra låt om du vill ;)


Till salu!
2011-06-07 / 15:57:26 / Isabella

Blå Racesafe väst i XL barnstorlek.
Mycket fint skick!
Hade tänkt mig ca 1500 kr för den, men kom med bud!
För mer information fråga på bloggen tavlingsryttarninorr.blogg.se
//Emelie Bergh

Tack!
2011-06-06 / 21:30:02 / Isabella

Vill bara tacka alla som har hjälp och gjort saker för mig i helgen!
Emelie Bergh= Gjorde skit fina knoppar på Casse och fotade!
bästa kusin!
Hon kommer att döda mig...
Tack till Maja nylund också som fotade!
Tack också till Ida Godin som hjälpe mig att gå banan och på framhoppningen :)

Svar på kommentar:
2011-06-06 / 20:58:59 / Isabella

matilda om Bilder från skogslotten:
hej isabella och linda!
Jag har ett 6-årigt d-ponny sto som jag håller på att rida och utbilda men jag söker även en till d-ponny som kanske har gått lite mer med erfarenheter och som har gått högre klasser. Ni som är ute och tävlar för fullt kanske skulle kunna tipsa om några d-ponnyer? Skulle vara enormt tacksam! läser eran blogg varje dag, ni gör det grymt.

svar: Hej! Om jag ska vara ärlig så har jag inte så bra koll på d-ponnysar och inte vilka som är till salu så därför kollade jag på hastnet istället och plockade ut dom jag skulle ha varit intresserad av :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=491520
Drömponny för de högsta klasserna!. Hästar säljes

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=489952
Super ponny. Hästar säljes

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=488734
Elitponny. Hästar säljes

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=487740
Tammy Lane. Hästar säljes

Sen vet inte jag vilken prisklass du är i?
Hoppas att du fick lite "hjälp på traven" :)
Hoppas du hittar någon fin! :D

Veckan
2011-06-06 / 20:50:29 / Linda

Tisdag
Båda vilar

Onsdag
Skritta Chuck, rida Connie

Torsdag
Skritta Chuck, rida Connie?

Fredag
Tävling vindeln, LB med Connie

Lördag
Tävling vindeln, LA med Connie

Söndag
??

Ungefär så här ser resten av veckan ut, taggar tävling nu iallafall och hoppas att han har slutat sparka nu :)


Dagens ridpass
2011-06-06 / 18:34:09 / Linda

Chuck:
Skrittade ut i skogen med han idag och det gick ganska bra, jag red upp till vägen och sen vände jag och skrittade tillbaka. Han var ganska lugn och det var inte så mycket småkryp ute, bara några flugor? eller nått liknande.
När vi red så mötte vi minst 12 travhästar fast inte samtidigt, men han brydde sig inte om dom och det var bra.

Connie:
Idag skulle han igentligen ha vilat men jag kommer inte hinna rida han imorgon så då fick han gå runt långslingan istället. Det gick iallafall ganska bra fast han blev ganska fort trött eftersom han inte har så jätte bra kondis men när han hade skrittat ett tag blev han piggare igen. I slutet var han piggast för då körde det förbi en häst och då började han takta, slänga med huvudet och dryga.. Men han var duktig.


Bilder från skogslotten
2011-06-06 / 13:44:23 / Isabella

L/A
Här tog jag den supersnygga svängen ;)
Msv a:
msv a på söndag:
Dom här tävlingarna var sjukt roliga! Ska absolut komma tillbaka!

Resultat Skogslotten
2011-06-06 / 01:32:38 / Isabella

Lördag:
L/A= Det var 32 grader varmt och Casse var seg och jag var lika seg. Sen på framhoppningen kändes de väll bra. Inne på banan så racede jag på som f*n (bed A:0) och tog inte så fina svängar men jag vann med 2 sek ;)
min fina ponny <3

Msv a: Han var ganska lat och jag försökte så mycket som jag kunde att få fram han när jag red fram så han kunde bli lite taggad men de gick inte så bra ;) Men de gick ganska bra, hade 8 fel men jag är nöjd :)
Sötaste bilden ever
Här rev han men de syns ju ;)
Söndag:
Msv a: Det var inte lika varmt idag så han var lite piggare. Kändes bra på framhoppningen och inne på banan gjorde jag de som dom sa åt mig att jag skulle göra igår, galoppera på mer så han har bättre galopp men endå rev han 4:an men jag vet inte varför men jag är jätte nöjd :D
Sundsvallarna går banan ;) Roligt att jag var tvungen att köpa grå/bruna ridbyxor för jag glömde vita hemma-.-
Emelie knoppade Casse idag :D Han blev jätte söt<3
Mer bilder o sånt kommer imorgon då jag orkar ;) Klockan är halv 2 på natten... liiiite  trött.. Aja vi hörs imorgon! :D

Söndag
2011-06-05 / 17:32:27 / Linda

Idag åkte jag med pappa till stallet på morgonen så jag skulle hinna rida innan alla jobbigt insekter kom fram. Började med att rida Chuck vid 9 tiden, skrittade till vägen och sen tillbaka, det kanske tog 40 minuter. Jag red barbacka och han var ganska lugn och snäll. Det var nästan inga travhästar ute så det var ganska skönt :)

Släppte ut Chuck i hagen igen och tog in Connie och red han, jag red han lillslingan och sen vände jag och red den tillbaka. Han var ganska pigg idag, iallafall i traven och galoppen. Det är bara att hålla i sig när man ska galoppera för han kan helt plötsligt hoppa åt sidan och bli rädd för typ pinnar osv. Men han var jätte fin idag och imorgon får han en vilodag:)


Dagens ridpass
2011-06-04 / 18:45:49 / Linda

Connie:
Jag red han runt lillslingan och det gick ganska bra, han var lite seg när vi skrittade men sen när vi började trava blev han piggare. Skrittade och travade första halvan och sen red jag till backen och travade 1 vända där och han tyckte att det var ganska jobbigt. Efter det så red vi tillbaka till lillslingan och då galopperade jag lite med han och han var jätte pigg, kunde knappt hålla han.
Det går inte att släppa på han heller för då finns det chans att man flyger av för han hoppar till för massa saker hema tiden, lilltönten ;) Skrittade och travade hem sen.

Chuck:
Skrittade han lite i sanden barbacka, hade tänkt att rida 1 varv men det blev bara ett halvt för det kom brämsar och "jagade" oss. Så då red vi bara sträckan med djupsand och sen hem igen.
Det är inte kul att bara skritta i skogen nu när alla äkliga djur har kommit fram..


Nu åker jag till stallet
2011-06-04 / 11:22:48 / Linda


Fredag
2011-06-03 / 17:36:57 / Linda

Är hemma från stallet nu och jag sitter hos Bubbe och väntar på mat, tacos :D

Idag så red jag bara Connie för Chuck vilade och det gick jättedåligt, när jag hade kommit upp i skogen så började massa brämsar följa efter oss och jag är livrädd för dom typ.. Så det blev ingen lång tur eftersom jag inte ville inte sitta i sanden och skritta med han.
Men imorgon ska jag nog rida runt lillslingan, får väl hoppas att det inte är nå mycket äkliga djur ute då..


två bilder från idag ;)
3 juni
2011-06-03 / 10:36:06 / Linda

Nu ska jag snart åka till stallet, Chuck vilar idag och Connie ska ridas i skogen.
Roligt inlägg men nu ska jag åka vi hörs ;)
glad ponny

På hemsidan
2011-06-02 / 22:36:55 / Isabella

Ligger ute på pappas hemsida, egentligen så lades bilden ut ganska sent men ändå ;) Klicka här för att kolla! :D
HAHAHA var bara tvungen att lägga ut den här bilden sen pappa vann sprintermästarn och han fick rida på sin leopard häst ;) Haha stiligt pappa!

Skogslotten
2011-06-02 / 21:33:04 / Isabella

Vilken är snyggast tycker ni? :D
Åker imorgon ca kl 11 så vi får se om jag hinner blogga nått innan annars gör jag de sen :)
btw så ska Maja Nylund med :D:D

Torsdag
2011-06-02 / 20:49:04 / Isabella

Idag red jag Casse på ängen, först jobbade jag han i trav på en volt där han först inte alls ville fokusera och bara ville springa och kolla men sen började han slappna av och jobbade riktigt bra! Sen tog jag lite galopp och han jobbade lika bra där! Sen fick han galoppera på lite upp för den lilla "kullen" och han brukar alltid skena iväg med mig där och de är ganska roligt men sen när man inte får stop är det inte så roligt ;) Sen när jag kom tillbaka var Carin och Emmy där så Emmy fick skritta av Casse :) Hon är så söt!
Casse ser ganska nöjd ut :')
Hur söt som helst!
Hoppas de var okej igen Elin att jag tog bilderna? :)

Haha!
2011-06-02 / 20:30:05 / Isabella

HAHAHA seriöst jag dör :'D Är det meningen att folk ska köpa den här eller? Inte snygg ;)  Haha herregud!

Torsdag
2011-06-02 / 19:08:49 / Linda

Åkte till stallet vi halv 11/11 idag och när jag kom dit så mockade jag åt Chuck och Connie sen tog jag in Chuck från hagen och red han.

Skrittade han i skogen, red till vägen och sen vände vi och skrittade hem igen. Han var ganska lugn och så, nästan lite för lugn men det kan ju vara bra ibland ;) Sen när vi red på stallbacken så var det en häst på banan och då blev han lite pigg och började slå med huvudet och takta lite men annars gick han jätte bra. Imorgon får han vila :)

Gullig bild ;)

Red Connie runt lillslingan efter det och han var jätte pigg. Började med att skritta en bit sen travade jag och sen galopperade och då var han jätte pigg, jag kunde knappt hålla han. Han flåsade lite efter att vi hade galopperat men det är inte så jätte konstigt eftersom han var vilat/skrittat i ca 2/3 veckor. Imorgon ska jag skritta och trava lite i sanden med han :)


Sundsvall Summer Horse Show
2011-06-02 / 15:25:13 / Isabella

Nyss varit på SRK och städat o så till våra tävlingar som är nästa helg! Hoppas att alla som har storhäst har anmält sig och de här året har vi ponny tävlingar också :D Och detta är alltså på gräs och många som kommer hit tycker tävlingarna är jätte bra :D Tycker att ni ska ta att efteranmäla om ni inte är anmälda ;)) Men jag var där i 3 och en halv timme och tvättade hinderstöd och infångare och krattade banan..
Jenny tvättar våra söta infångare :D
Typ halva banan och en del av den ena framhoppningen syns
En del av gänget. I de "huset" där de bara är ett tag och väggar på sidan är "resturangen" där vi ska ställa in bord o sånt och i de huset brevid så är det kiosk för godis och glass :)
Typ hela banan och den andra framhoppningen :)
Nu ska jag snart upp och rida Casse och börja packa o sånt :) Sen ikväll ska jag schamponera han tror jag eller så gör jag de imorgon bitti för de känns som att han kommer att rulla sig i hagen ;)
Starlista i L/A
Startlista msv a

Hata blogg.se
2011-06-02 / 10:15:04 / Allmänt

Hata blogg.se, går inte att kolla statestiken. Ovanligt? nej

2 juni
2011-06-02 / 09:26:12 / Linda

Godmorgon, vaknade för ett tag sen och om ca 1 timme ska jag nog åkta till stallet.

Idag ska jag rida båda två, Chuck ska skrittas någonstans ( i sanden eller runt lillslingan) och Connie ska jag rida runt lillslingan.
Det va doligt och jätte fint väder igår, iallafall halva dagen och idag är det mulet.. Det har typ varit mulet varenda morgon i flera veckor, kan det inte bli varmt nån gång, man fryser typ ihjäl när man går ut..

Finaste Chuck förra året<3 Hade brunt hår där också hehe

Bilderna på Cricket
2011-06-01 / 23:45:52 / Isabella

Fick nyss bilder på Cricket från träningen :D
Hej jag sitter som en gubbe
Underbara häst<3

Kolla höger fram ;)


hehe snyggt!Cricket var helt underbar på träningen idag! Om det fortsätter så här kan vi lyckas!Film från träningen med Cricket
2011-06-01 / 22:35:51 / Isabella

Här får ni filmen från idag :) Är riktig nöjd med han! Känns som att vi har kommit in på rätt spår nu! :D

hiss
2011-06-01 / 22:24:25 / Isabella

Måste bara hissa denna underbara tjej vid namn Nellie Berntsson! Hon är grymt på allt! Jag har läst hennes blogg i ett halv år nu och jag går in flera gånger om dagen. När allt känns skit kan jag gå in och läsa hennes blogg och då börjar jag att tänka postetivt igen. Hon har gått igenom otroligt mycket som jag aldrig skulle klara och jag är snart 15 och hon är 11... Jag tycker också att hon rider otroligt bra för sin ålder och hon får mer och mer koll på sina fina b-ponnysar. Jag tror att mer än hälften av alla som bloggar vet vem hon är och de är så många som ser upp till henne fast hon är så mycket yngre. Tycker verkligen att ni som inte har sett hennes blogg ska ta och kika in!
http://Nellieberntsson.blogg.se/
Tack för att du är så grym och tack för du vet vad ;;

Onsdag
2011-06-01 / 19:01:33 / Linda

Idag så hade vi kort dag i skolan, vi gick bara till halv 1 :) När jag kom hem åkte jag till stallet och där red jag båda. Började med att rida Connie runt lillslingan i skritt och trav och det gick bra och han var snäll :)

Skrittade Chuck runt lillslingan sen och det gick bra, han var lugn osv. Har inget mer att skriva om nu, vi hörs ;)Bilder från träningen
2011-06-01 / 17:17:53 / Isabella

Fick bilderna från Sua nu! :)
Ush haha finaste hoppet på länge ;) Gillar min sits också (y)
Catta, världens bästa tränare!
Slänger in en bild på Moa och hennes fina ponny :')

Ingen bloggning igår pga av
2011-06-01 / 16:52:52 / Isabella

Förlåt för att jag inte bloggade igår men de var riktig åskväder så fort jag kom hem och jag är så feg så jag vågar inte ha en lampa på när de åskar ;) Men mamma filmade igår och Sua fotade så jag får antingen bilderna idag eller imorrn :)
En fråga: När jag lägger upp filmer, vill ni att jag ska ha musik eller vill ni ha det oredigerat? :)
Här kommer i alla fall en oredigerad film :)
Blir jätte glad om ni kommenterar vad ni tycker! :D

Finn ett fel
2011-06-01 / 15:58:27 / Isabella

Finn ett fel! :D
hahaha!RSS 2.0