Tisdag
2011-05-31 / 19:42:55 / Linda

Slutade skolan vid halv 4 idag och då åkte jag till stallet, idag red jag bara Chuck och han var lite seg från början och sen blev det bättre när vi kom in i skogen. Skrittade runt lillslingan och det gick ganska bra, han blev lite pigg när några travhästar kom bakom han men han fick inte nått ryck iallafall. Efter att vi hade skrittat runt lillslingan så red jag till standen och skrittade ett varv där och det tyckte han var ganska jobbigt.

Imorgon slutar jag ganska tidigt så då ska jag rida båda, Chuck ska skritta någonstans och Connie ska skritta och trava lillslingan :)


Armband av hästtagel?
2011-05-31 / 15:37:00 / Isabella

Funderar på att köpa ett sånt här :D Tycker dom är jätte fina och det skulle vara jätte fint minne efter en häst :) Jag tror i så fall att jag ska ta av Casses hår eftersom jag snart ska sälja han ;(
Jag tror jag skulle ta Dancer eller Valle :)
Va tycker ni? Fint,fult? :)
Klicka här för att komma till hemsidan!

Drar på träning
2011-05-31 / 15:31:16 / Isabella

Idag var en skön dag i skolan, hade 2 riktiga lektioner och på en satt vi bara och flummade ;) Också var nästan alla killar i klassen borta så de var ett +! :D
Ska dra iväg på träning för Catta med Casse nu så vi hörs senare! :) Filmer kommer! :)
Gammal och dålig bildKnoppad/inte knoppad?
2011-05-30 / 20:57:29 / Linda

snyggaste bilden, men hittade ingen annan där man såg knopparna ;)
vad passar han bäst i, knoppar eller inte knoppar?:)

har du som läser de här en blogg...
2011-05-30 / 20:50:51 / Isabella

Har jätte tråkigt och vet inte vad jag ska blogga om.. Om ni har några tips så berätta gärna! :D


Om du som läser det här har en bloggkommentera så kikar jag in! :D


Måndag
2011-05-30 / 19:06:37 / Linda

Idag red jag bara Connie och det gick ganska bra, fast nästan direkt jag hade ridit ut så började det spöregna. Det hade varit jättefint väder och varit varmt hela dagen sen när jag ska rida börjar det regna.. Sen är det jätte fint nu också..

Aja, red iallafall först så klättrade vi ner och upp 1 gång i gropen och sen red jag till sanden och skrittade 2 varv där. Han var lite seg och så som han brukar men annars gick det bra:)

Chuck vilade idag också så jag borstade bara på han, imorgon ska Chuck skrittas runt lillslingan och Connie ska villa eller gå i skritten. :)


Normala ponnysar..

Casse från då till nu
2011-05-30 / 18:15:16 / Isabella

Casse från då till nu
2009
Första gången jag red han
höjdhoppning 2009 med alla ponnysar på srk. Vi klädde ut oss till gudar (har lucialinne under) hoppade 130 :D
2010
2:a i Ridsportponny cup
Vann L/A genom att vara den ända nollan. Samma dag som jag blev 2:a i min debutation i msv a
2011
Blev en ganska stor bildbomb ;)
Visst har han förändrats ganska mycket? :D


Sol och regn?
2011-05-30 / 17:21:55 / Isabella

En sak jag inte fattar är varför är det strålande sol och regn ute!? Det funkar inte! eller som när jag gick hem från stallet, det var inte ett moln på himmelen men det regnade!? blir så less... regnar varje dag här i skit sundsvall...

Resultatet från tävlingarna igår gick så här:
I 110 så kändes han jätte bra på framhoppningen och hoppade verkligen jäääätte bra! Sen inne på banan så var den ganska lös och det var vattenpölar på vissa delar på banan och ettan stog typ vid vatten pöl och när jag kom mot den så hoppade till lite men de var inge mer med det tänkte jag. Han måste ju inse att de inte är nått läskigt. Sen flöt det på jätte bra och han kom perfekt! Sen kom vi mot 4 som stog brevid ettan och jag tänkte ju inte så mycket så jag red på som vanligt men plötsligt bara tvärstannade han! Jag blev förbannad för jag fattade att de var vattnet och tog om det men nej! Sen tog jag om det en sista gång och verkligen sparka på han men han vägrade att hoppa... blev så förbannad!! Han var som en lite ponny som vägrar göra nått mer bara för att den inte orkar... Sen fick jag en varning av dommaren för jag röck han i munnen (inget jag kan rekomendera) Så det var anledningen varför jag inte hoppade 120.. Skit Näset! ;)

bästa rundan?
2011-05-29 / 20:50:04 / Linda

Bästa rundan med Chuck typ, han hoppade allt som kom framför han och han tittade typ ingenting. Fast på filmen är det bara med hinder 1-10 tror jag och sen efter vi hade gått i mål så hoppade han det vita planket åt andra hållet, haha laddad på att hoppa ;)

Regn
2011-05-29 / 15:16:28 / Linda

Kom hem från stallet för ca 1 timme sen, fick skjuts så jag slapp cykla hem i regnet. Idag fick dom vila för det känndes inte så jätte kul att skritta ut i regnet, hoppas det är bättre väder imorgon :)


Min tid med Casse del 1
2011-05-29 / 15:14:27 / Isabella

(har skit tråkigt)
Tänkte berätta om min tid med Casse :)
Kommer ihåg de som att de var igår..

Mamma och jag letade efter en c-ponny. Jag hade hittat några men inga passade. Sedan hittade vi en grå skimmel som heter Rex. Han var inte så gammal och hade hoppat LA tror jag. Vi åkte i alla fall ner till Överkalex för att provrida. På videon vi hade fått såg han ganska lugn ut men ändå en motor, när vi kom dit så fick jag hjälp av ägaren och hennes syster att göra klar den och sen när jag red gick det inte så bra... tror det tog minst en halv timme innan den började lyssna på mig och sen i hoppningen hade vi en linje mellan två hinder (kommer inte ihåg hur lång) men tror de var 6 normala galoppsprång och det gick väll okej för den men sen när man skulle testa att korta så gick det inte... Inte äns ägaren kunde... Det var ingen ponny för mig.

Sedan en vanlig kväll så satt jag som vanligt vid hastnet.se. Hade inte hittat något speciellt men sen plötsligt kom det upp en bild på en ponnys huvud med dens ägare och en blågul rosett. Jag tittade in på annonsen och den passade perfekt! Hade hoppat msv a med förra ryttaren och msv b med den dåvarande. Den var jätte fin och priset var inte för överdrivet. Jag ropade på mamma och då sa hon: jaa? men en suck (inte första hästen jag visade;) Men hon blev också väldigt intresserad och ringde på den direkt (kl var typ 8,9 på kvällen ;) Dom pratade på en stund och sen hade dom bestämt en tid för provridning :)
Det var en lördag och jag och mamma skulle åka natt-tåg ner till Stockholm. Klockan var typ 11 på kvällen? Men vi åkte i alla fall ner och i stockholm bytte vi tåg som gick ner till malmö. Vi var nere i malmö vid 12 tiden kanske? Och då kom Ola (Rebeccas pappa) och hämtade oss på tågstationen och vi åkte till deras gård :) Den var jätte fin och där såg jag den lilla ponnyn Sturevallens Caskad. Han var underbart fin! Jag gjorde klar han själv och sen fick vi gå till ridhuset. På vägen dit så testade jag bara att korta tygeln och hålla på med fingrana lite, va tror ni hände? Jo den lilla ponnyn började direkt att tugga på bettet :') Jag visste redan då att han var den rätta! När vi kom fram till ridhuset fick jag rida fram och sen kom Rebeccas tränare som hjälpa mig att hoppa och de gick helt underbart! Gissa om jag blev kär?


Denna bild skickade vi till pappa för att se om han var nog fin i kroppen för att köpa han och pappa älskade han! :D
Sedan bjöd dom på ficka och vi satt och pratade om mig och om vårat stall och sånt och jag tror dom tyckte om det dom hörde :)
Sen åkte vi tillbaka till tågstationen och åt på O'learys och det var då vi bestämde oss för att köpa han så mamma ringde till dom och sa det :D Dom blev jätte glada och jag med :')
Någon vecka senare kom lilla Casse med våran hästbuss. Jag och mamma satt och väntade en halv timme i fikarummet tills dom äntligen kom!
Fortsättning följer...Söndag
2011-05-29 / 09:14:05 / Linda

Pappa ringde nyss och väckte mig -.- så jag ska snart cykla till stallet och om jag har otur så kommer det börja regna och jag har ingen regnjacka hemma..
Tycker det borde bli sommar snart, det är ju iaf slutet av maj och det är typ 7 grader och man håller på frysa ihjäl så fort man går ut, bara jag som använder mössa haha?;)

Men iallafall så ska jag skritta ut en sväng på båda idag, blir nog i sanden med Connie och lillslingan med Chuck. Vi hörs :)


Hatar blogg.se!
2011-05-29 / 00:13:32 / Isabella

Statestiken är ju helt fel! Sista jag kollade var den mycket mer men sen när klockan blev över 12 och en ny dag kom visade den 70 unika :s Sen stämmer dom andra dagarna inte heller :s
Så less på blogg.se!! Alltid nått fel!!

Snygg!
2011-05-29 / 00:07:54 / Isabella

Älskar den här outfiten!
Va tycker ni? Hiss eller diss? :DSchabrak?
2011-05-28 / 21:26:44 / Isabella

Vilket schabrak ska jag ha imorgon? :o
1,
Mountain horse schabrak med Scapa luva

2,

Christina sport med JW luva

3,

Lamicell schabrak med GG luvaTAGGA!
2011-05-28 / 20:39:34 / Isabella

Imorgon är de tävling med Cricket i näset :D Hoppar 110 och debuterar kanske 120 :D :D hur taggad som helst! :D
Önska mig lycka till ;)

28 maj
2011-05-28 / 19:39:55 / Linda

Idag red jag båda två, började med att skritta Connie runt lillslingan och det gick väl ganska bra. Han stannade några gånger men det var bara för att han var tvungen att kolla på travhästarna som han såg.. Sen blev han lite pigg när dom körde förbi och då började han takta. Red i 40-50 minuter tror jag :)

Red Chuck sen och jag var lite lat så jag red han barbacka kanske inte det smartaste men. Han var iallafall ganska snäll, hoppade till några gånger när han blev rädd för typ pinnar. Skrittade 2 varv i sanden och jag tror att han tyckte att det  var lite jobbigt. Det var iallafall tur att det inte var några travhästar ute för då hade Chuck fått damp;)


Drar till stallet
2011-05-28 / 16:34:22 / Isabella

Precis kommit hem från Emelie och jag ska snart åka upp till stallet och rida båda och putsa och tvätta och massa saker :)
Emelie har minneskortet så de blir inte så mycket bilder idag men tror jag ska ta digital kameran så ni får lite nya bilder :)
Hörs sen!

tavlingsryttarninorr.blogg.se
2011-05-28 / 12:45:10 / Isabella

Kolla kusinens bra blogg där hon skriver om sin 7-åriga häst som hon tävlar 1.20 med och satsar upp till toppen! tycker hennes blogg och det är roliga inlägg och bra bilder!
KLICKA HÄR!

Mot stallet
2011-05-28 / 09:38:38 / Linda

Jag ska nog snart ta och cykla mot stallet, hoppas det inte börjar regna ;)

Idag ska jag skritta båda, Chuck ska jag skritta i sanden och Connie skrittar jag nog runt lillslingan bakvägen. Vi hörs.

Sötaste ungen ever
2011-05-27 / 23:08:05 / Isabella

Idag när jag var i stallet så åkte Elin (hon som äger stallet) förbi och sen kom hon tillbaka och sa att Emmy (hennes dotter) blev så till sig när hon såg att jag var i stallet så hon var tvungen att komma upp. De första hon gjorde var att krama mig och pussa på kinden :') Såå söt<3 Någon har i alla fall saknat mig när jag var borta ;)
Söt va? :D
Lånad bild av elin. Hoppas de var okej :)

Dagens vill ha!
2011-05-27 / 22:40:29 / Isabella

Jessica Lycra marin ridbyxor från Kingsland
Jessica Lycra marin ridbyxor från Kingsland

Jessica Lycra marin ridbyxor från Kingsland

Säljs från Cheval ridsport
1 899:- HÄR


ponnynceline.blogg.se
2011-05-27 / 21:54:04 / Allmänt

Patricia skriver om hennes underbara ponny och allt mellan himmel och jord! Älskar hennes blogg och vi tycker att den är värd att kolla in på! KLICKA HÄR!


 

http://ponnynceline.blogg.se/ 
http://ponnynceline.blogg.se/
http://ponnynceline.blogg.se/
http://ponnynceline.blogg.se/


Hiss och Diss
2011-05-27 / 20:57:33 / Isabella

Jag såg många som hade sånna här när jag var nere på Norrköping horse show och fastnade för som direkt :D Va tycker ni? Hiss eller diss? :)
Jag har testat en och den passade verkligen inte på mig och jag tycker dom inte passar på många så därför blir det en diss
Va tycker ni? Hiss eller diss? :)


Fredag
2011-05-27 / 19:07:24 / Linda

Idag vilade båda två så jag hjälpte pappa att borsta massa hästar, tror jag borstade 6 hästar eller nått sånt. Efter det borstade jag Chuck och Connie :)

Regnar ganska mcket ute nu, hoppas det är sol imorgon för jag ska cykla till stallet... Imorgon ska jag också skritta båda, tror jag skrittar Chuck i sanden och Connie runt lillslingan :)


Bilder
2011-05-27 / 19:05:26 / Isabella

Här får ni lite bilder från när jag red för Malin :) De är tyvär bara när jag rider fram,  Och mamma suger på att fota så de blir dom bästa nu ;)


Jag har ingen aning om va jag ska blogga om...

Men är hos kusinen nu och sover här och ska troligtvis fota henne imorgon när hon rider så kanske några bilder därifrån kommer upp :)


hahha jag dör!
2011-05-26 / 20:44:37 / Isabella

Någon som kommer ihåg de här!? :D hahah jag och pappa kör den fortfarande xD
Eller den här! hahah!
(känner mig lite malin baryard beroende men de går snart över ;)

Kär i den här hästen!
2011-05-26 / 20:22:31 / Isabella

Föll för den här hästen när jag var nere hos malin!
Så sjukt söt och hoppar som en gud!
Uffe♥
Det ser inte ut som han på filmen x)
Fin eller vad? :D

Torsdag
2011-05-26 / 19:33:05 / Linda

Idag i skolan gjorde vi inget speciellt, vi hade "eget företag" på förmiddagen och då sålde jag och 3 till fika, vi fick 618 kr sammanlagt och 152 var hehe :D

Idag fick båda två vila för vi åkte till Birger och böjde dom, Connie var haltfri och Chuck var lite halt på samma knä som förut så han skulle komma till stallet nästa vecka och böja han igen.

Connie blev också vacinerad samtidigt :)

26 maj
2011-05-26 / 19:09:29 / Isabella

Idag red jag Casse på ängen och skengalopperade där ;) haha Casse var liiiite pigg ;) Imorgon ska jag rida där igen och mamma ska fota :) Sen packa jag upp alla grejor och tvätta lite saker:)
btw så hade Casse en liten välkommen hem present till mig:
Tror han hade ansträngt sig lite extra idag ;)
Vet inte vad jag ska blogga om så kom med förslag!


God morgon!
2011-05-26 / 10:46:47 / Isabella

Har ju lov eftersom jag åkte hem tidigare från prao eftersom jag jobbade helgen ;)
Ska snart gå upp till stallet och packa upp allt och putsa o så. Älskar grejorna som luktar som deras stall... hehe mina skor<3
Okej nu ska jag vara seriös :) Idag ska jag rida Casse också (äntligen!) har saknat att rida den lilla busen :( Han lär väll bli jätte liten och lätt att rida nu när man har ridit bara Cricket i över en vecka :)
Nästa helg åker man ner till norrköping igen på tävlingar i skogslotten :D
Och en viss person kanske ska komma ;; Nej troligt vis inte men vi får se :D
Ska hoppa min första msv a för de här året där nere :D Äntligen! :D
Hörs sen!
Bus hest

Bildbomb från malin del 2!
2011-05-26 / 10:37:00 / Isabella

Mongo olle :D
Malin och Challe
Suddig bild! Olle och Jenny
Malin och Myran
Myran
Ni ska bara så den här hästen i verkligenheten! Hon är så J*vla högt över hindrena så till och med malin flyger!
Cisco i 1.30
Hahah bra att jag skrev fel på texten! XD aja men jenny och hennes häst
Malin och Uffe<3 (Undici tror jag)
Lukas gillade vattenmattan ;)
Myran i massagetäcket
De var nog alla bilder ;)
FRÅGA PÅ OM NI VILL VETA NÅTT! :D


Frågor
2011-05-25 / 23:11:32 / Isabella

Många ställer olika frågor så jag svarar på de här så ni slipper fråga ;)
Red du någon av malins hästar?

svar: Ja men bara skritta ut och trava lite men de var underbart<3

Tog du med en egen häst?

svar: Ja jag tog med Cricket

Tränade du för malin? :o

svar: Ja 3 gånger för henne och 1 gång för hennes tränare Peter :)

Hur kunde du få en praktikplats där?

svar: Pappa kände henne från några år tillbaka :)

Hur länge var du där?

svar: 9 dagar :)


Hahaha jag var ledsen när mamma åkte hem och lämnade mig men de var tuffare när jag själv skulle åka hem :( Ush när malin kramade mig hej då bara kom tårarna ;) haha så typsikt mig ;')

Bildbomb från malin del 1!
2011-05-25 / 21:34:41 / Isabella

Första kvällen då Cricke fick en hage :) Mycket nya spännande saker ;)
Söt Dunder (Dunder O'brak heter han ;D )
H&M Reveur de Hurtebise "räven"
Actris :D
Bus i boxen ;)
Så här såg de ut där jag bodde med dom andra häst skötarna :D Om man går ner för trappan som är dörren ut och sen är de typ 6m till stallet ;)
Kök och sånt. Huset är i samma byggnad som ridhuset så man ser ut där ganska lätt ;)
Mitt rum ;)
Stallet:
"städskrubb" med toa och kaffebryggare ;)
"tävlingssadelkammare" där alla stora rosetter hänger och tävlings träns
En snygg tavla som hänger när man kommer in i stallet :D
Den vanliga sadelkammaren
Ordning och reda!
Fodret
Mitt snygga skåp;) Lite snygga och stora skåp hon har? :o
Den här snyggingen åkte vi med till tävlingarna
Nöjda hästar på tävlingarna
Sara kom också med ;)
Mer bilder kommer från tävlingen kommer inom kort! :)

Onsdag
2011-05-25 / 20:38:40 / Linda

Idag red jag bara Connie, Chuck fick vila.
Red Connie i sanden idag också, skrittade 2 varv där och det gick ganska bra fast han tycker att det är jobbigt att skritta på ena "halvan" för där är det djupsand. Efter att vi hade skrittat i sanden så red jag till gropen och klättrade upp och ner 1 gång där :)

Imorgon ska jag rida Chuck och kanske Connie om jag hinner :)


Hemma från malin!
2011-05-25 / 20:15:33 / Isabella

Tjena alla underbara läsare!
Har haft de helt underbart hos malin! Gjort så mycket roligt och saker man knappt kunde drömma om!
Under tiden jag har varit borta så är det många som har frågat vad jag har fått gjort så sånt så jag gör ett litet schema från dagen:
06:30- Vara i stallet och morgon fodra med krafft och hö
06:40- Ta av 6 hästar täcken och sätta på skydd
ca 06:50- gå ut med hästarna till skrittmaskinen
06:55- mocka alla boxar och sopa
08.00- Ta ut hästarna från skritten och byta så de andra gänget med hästar går
08:05- äta frukost
09:00- ta in hästarna och sätta på täckerna igen och släppa ut några
09:15- Malin kommer och rider
förmiddan- man borstar hästar åt malin och släpper ut och kanske hjälpe henne om hon ska hoppa
13:00- Lunch som hennes pappa gör
eftermiddan- tar in hästar och borstar och rycktar noga
17:00- Fodrar kväll

Bilder:

Det underbara stallet <3

Duschspiltorna med solarium grej uppe i taket ;)

Söt Uffe <3 Helt kär i han!

Cissko (?)
Mongo Olle <3
Min bästa vän! :D H&M Actris :D
Säger som nellie berntsson, så topclass ;)
En till bildbomb kommer snart :D
FRÅGA PÅ OM NI UNDRAR NÅTT!! :D

Tisdag
2011-05-24 / 18:36:09 / Linda

Idag red jag bara Chuck, red han en sväng i skogen och påvägen dit så blåste det hur mycket som helst. Trodde typ att jag skulle blåsa av han eller nått liknade, i skogen blåste det inte så mycket så det var ganska skönt.
Skrittade bara och ibörjan lyssnade han inte så jätte bra men sen blev det bättre, jobbade lite med att ställa han åt höger och vänster och sen att han skulle gå på tygeln lite osv. Det gick ganska bra fast på vägen hem blev han lite tittig och pigg ;)

Connie vilade så jag borstade bara på han.

connie<3

Shopping
2011-05-24 / 18:11:44 / Linda

Hämtade stövlarna idag och köpte en kl tröja samtidigt :)

Dagen
2011-05-24 / 13:06:43 / Linda

Kom hem för typ en timme sen, idag gjorde vi inte så mycket fast jag och Paula började på en powerpoint presentation hehe. Ska till stallet sen och skritta ut på Chuck, hoppas det inte regnar då.

Igår kom mina stövlar så vi kanske ska åka och hämta dom sen :)


23 maj
2011-05-23 / 19:10:47 / Linda

Connie:
Hade egentligen inte tänkt att rida idag med jag red Connie iaf, skrittade han i sanden 2 varv och det gick ganska bra. Han stannade ingenting fast han tyckte det var ganska jobbigt att gå i djupsanden.

Chuck:
Chuck hade tappat en sko i hagen så han fick vila, jag bostade bara på han och sen fick pappa spika på en ny sko.

Imorgon ska nog Connie vila eftersom jag har ridit han 3 dagar så det blir Chuck som blir riden imorgon. Tror jag ska skritta runt lillslingan eller nått sånt :)


Måndag
2011-05-23 / 14:38:36 / Linda

Kom hem från skolan för en stund sen, i veckan har vi arbetslivsvecka och då på morgon lyssnade vi på nån som pratade om vägen tillbaka efter någon motorcykel olycka, fast det var nån som svimmade och började må illa när han visade nån bild så då slutade vi.

Sen gick vi i regnet jätte kul så nu är jag blöt.. Ska nog snart till stallet, tror inte jag rider något idag för det regnar och dom var ganska skitiga ;)


22 maj
2011-05-22 / 18:22:26 / Linda

Idag har jag ridit båda två, började med att skritta Connie i skogen. Red upp i sanden och skrittade 2 varv där och sen skrittade jag på lite stigar och han stannade inte en enda gång, inte ens när han gick från stallet. Duktig ponny ;)

Efter det så skrittade jag Chuck i sanden, han fick gå 3 varv där och sen red vi hem. Såg ett rådjur när vi red också, det sprang över vägen när vi kom där och Chuck tyckte det var jätte spännande ;)


Connie - skillnad?
2011-05-22 / 13:00:00 / Linda

23 december (första gången jag satt på han)Igår


Söndag
2011-05-22 / 11:06:44 / Linda

Söndag idag då, imorgon är det skola fast det är någon arbetslivsvecka som alla 8or har, så då har vi inga vanliga lektioner.

Dagens planer är att skritta ut en sväng på båda, blir nog i sanden eller runt lillslingan, får se när jag kommer dit :)


Dagens ridpass:
2011-05-21 / 19:41:17 / Linda

Connie:
Idag skrittade jag han runt lillslingan, det gick bra fast i början ville han inte gå från stallet så då tog jag med ett dressyrspö och då gick det bättre. Sen i skogen så var han ganska pigg fast det kan ju bero på att han har vilat över 1 vecka ;)

När det körde förbi en travhäst fick han lite damp och började takta jätte mycket och slå med huvudet, börjer på halsen osv. Sen efter 2-3 minuter lugnade han ner sig, imorgon ska jag nog skritta han i sanden så han får lite omväxling.

Chuck:
Chuck fick också skritta runt lillslingan, han var lite seg från början men sen när vi kom in i skogen blev han piggare. Jobbade lite med att han skulle gå på tygeln istället för att han bara skulle gå normalt.

Efter att vi hade ridit över vägen så kom 2 travhästar och då blev Chuck jätte pigg, sen var dom på rakbanan och då såg Chuck det och han fick damp, typ började bocka/stegra/hoppa? annars gick det väl ganska bra. Han har ju också vilat över 1 vecka så ;)


God morgon
2011-05-21 / 10:08:41 / Linda

God morgon, ska snart åka till stan och sen vidare till stallet. Idag ska skritta ut på båda två, Chuck kommer vara pigg som vanligt.. Ska bli kul att rida på dom en sväng iaf;)

Connie - 20 maj
2011-05-20 / 21:37:13 / Linda

Connie fick gå i skritten med Chuck i ca 30 minuter, tog in Connie före Chuck och borstade på han. Han var ganska smutsig för han hade rullat i lerpölarna som vanligt, det hade regnat igår och då hade inte hagen hunnit torka upp.

Imorgon ska jag nog skritta ut på han en sväng :)


Marin och rosa
2011-05-20 / 19:19:20 / Outfits


Chuck - 20 maj
2011-05-20 / 18:38:31 / Linda

Idag fick Chuck gå i skritten i ca 40 minuter, efter att han hade gått där så fick han äta lite gräs. Tog in han i stallet och borstade han efter det och han var inte så jätte smutsig som han brukar vara så det gick ganska lätt att borsta.

Imorgon funderar jag på att skritta ut en liten sväng, han har ju gått i skritten 2 dagar i rad så han kanske har gjort av med lite energi iallafall. :)


Helg
2011-05-20 / 15:09:31 / Linda

Hejhej, hemma från skolan nu, idag har det inte hänt nått speciellt förutom att vi fick glass och chokladsås på hemkunskapen. Ska iallafall snart åka till stallet och jag tror att båda ska gå i skritten idag, annars får dom vila :)


Söt bild...
2011-05-19 / 20:23:12 / Linda


Typ snyggaste bilden jag har sett ;) han rev inte heller haha ;)

Torsdag
2011-05-19 / 19:57:57 / Linda

Idag skulle vi egentligen ha haft fysik prov/läxförhör i skolan men våran lärare tyckte inte att vi hade gått igeom tillräckligt mycket så då slapp vi ha det:) Sen var musiken inställd också och på so;n hade vi komp för vi ska börja tidigare imorgon.

Efter skolan åkte jag till stallet och blixten hade slagit ner två gånger där idag så en telefon eller nått är typ trasig. Tog iallafall in dom och sen fick dom gå i skritten i ca 30 min. Borstade dom efter det och då var inte så jätte smutsiga.

Hinner inte blogga mera nu måste plugga, vi hörs senare. :)


ren ponny.

Onsdag
2011-05-18 / 18:43:07 / Linda

Hejhej, skolan idag var ganska bra. Hade engelska prov och det känndes väl ganska bra.. Efter skolan åkte jag till stallet och då hjälpte jag till att ta in någa hästar och borsta dom sen så tog jag in Chuck och Connie.

Det var jättefint väder på förmiddagen och sen vid halv 4 så började det regna och då hann Connie rulla sig så han var ganska smutsig men Chuck ganska ren så det tog inte så lång tid att borsta han ;)
Nu ska jag plugga fysik, har prov imorgon...


17 maj
2011-05-17 / 21:06:21 / Linda

I stallet idag gjorde jag inte så mycket, tog in några hästar från hagen och borstade dom och sen borstade jag Chuck och Connie. Dom var riktigt smutsiga så det tog ett tag att borsta dom. Spolade först benen och sen borstade jag med typ 4 olika borstar och dom blev lite bättre iallafall. Inte lätt att ha vita hästar när det är lerigt ute ;)

Nu ska jag fortsätta plugga matte och engelska, har egelska prov imorgon sen fysik på torsdag och so på fredag..


Tisdag
2011-05-17 / 15:52:01 / Linda

Kom hem fån skolan för ett tag sen, sista lektionen var bild och då fick vi kexchoklad av Affe, förra tisdagen fick vi äpplen. Hehe gott.

Ska snart åka till stallet och borsta mina skitgrisar ;)


Måndag
2011-05-16 / 20:35:36 / Linda

Måndag igen då, känns som veckorna går jätte fort och om ca 1 måndad slutar skolan. Men idag efter skolan så åkte jag till stallet och då borstade jag dom och duschade bena på dom.

Har inget roligt att blogga om eftersom dom bara vilar nu men jag ska kanske börja skritta dom i helgen. :)

Nu ska jag ta och plugga lite, har 3 prov i veckan eller ett är mera som läxförhör men ändå. Sen måste jag göra lite matte också... Vi hörs ;)


crazy ponys
2011-05-15 / 20:03:48 / Linda


ren chuck

15 maj
2011-05-15 / 17:33:36 / Linda

Har ganska nyss kommit hem från stallet, borstade dom bara idag och dom var riktigt skitiga. Det hade regnar under natten så hagen var ganska lerig och Chuck hade typ träffat av den lerigaste lerpölen eller något liknande för han var ganska smutsig på ena sidan.

Sen när jag gick och fotade dom så fick Chuck världens ryck och började skena och sparka osv och då hängde Connie såklart med på det, galna ponnysar. Kommer en bildbomb senare ;)


Söndag
2011-05-15 / 10:44:25 / Linda

Ska snart åka till stallet, båda vilar fortförande så jag ska nog bara borsta dom och sen kanske duscha av dom lite så dom blir lite renare iallafall. Kanske börjar städa lite i sadelkammaren om jag har lust också;)

Idag är det mulet, ser ut som om det kommer börja regna senare också fast man får väl hoppas på att dedt inte börjar.. Dom går iaf i gräshagen idag så jag ska ta några bilder på dom :)


haha söt bild ;)

till emma fors
2011-05-14 / 21:00:45 / Isabella

dålig bild men har ingen annan ;) Men de finns sadelhängare och allt och hästarna står baklänges och de är lagomt stort o allt:) Man får plats med mycket framför dom och från hytten finns de ett fönster som man kan öppna till dom och de finns kameror :)
Hoppas du fick den informationen du ville ha emma :)

Bloggpaus
2011-05-14 / 20:29:28 / Isabella

Som några av er vet så åker jag iväg till Malin Baryard på prao imorgon med Cricket och kommer inte att ha med någon dator så det kommer bli en liten "bloggpaus" :) Och den blir i 2 veckor så ni får ha det så bra tills dess! :)
Mycket bilder och sånt kommer när jag kommer hem :D

Städning
2011-05-14 / 19:54:35 / Isabella

Städade hästbussen och de tog 2 timmar men jag är nöjd :D
Före:
Efter:
Före:
Efter:
Är nöjd med resultatet :D

Lördag
2011-05-14 / 18:27:28 / Linda

Idag cyklade jag till stallet och det var medvind så det gick ganska lätt, nä jag kom dit mockade jag, smörjde en sele och tvättade två schabrak. Annars har jag inte gjort så mycket mer än att tagit in alla hästar, borstat dom osv.

Chuck och Connie var skitiga som vanligt och jag tror att jag ska duscha av dom imorgon så dom blir lite renare och imorgon ska vi släppa dom i gräshagen och då får jag väl hoppas på att dom inte smutsar ner sig lika mycket ;)

Sol ute
2011-05-14 / 10:24:14 / Linda

Idag har jag nog inte så jätte mycket att göra i stallet, ska mocka, ta in hästarna och sen typ fodra kväll tror jag eftersom både mamma och pappa är borta. Sen ska jag och Bubbe fixa klart i Chuck och Connie sommahage så dom kan kanske börja gå där imorgon:)

Annars ska jag nog städa lite i sadelkammaren och tvätta lite schabrak osv. Är sol ute idag också så jag kankse tar med kameran och fotar dom lite. Sen ska jag nog duscha av Connie så han blir mera vit ;) Ibland är det jobbigt att ha vita hästar.


Älskar att hans man och pannlugg fortförande är lockig från förra helgen...


Dåliga på att kommentera
2011-05-14 / 10:21:58 / Isabella

Måste faktiskt säga att ni har blivit grymt dålig på att kommentera!
Är det vi som skriver tråkiga inlägg eller är de ni som inte orkar?
Om de är tråkiga inlägg och skriv här vad ni vill läsa om och se! :)

Träningen med Cricket
2011-05-13 / 21:07:00 / Isabella

Träningen i onsdags med Cricket gick skit... Jag red skit dåligt och bara drog han i munnen så han blev upphettsad och de blev bara fel... känner mig så dum..
här kommer iaf bilder som mamma tog
Ush fif*n va arg jag blir på mig själv....
haha söt bild<3

Morgondagens planer
2011-05-13 / 20:10:51 / Isabella


13 maj
2011-05-13 / 19:00:22 / Linda

Åkte till stallet vid två idag, körde in en spånkärra till Connie då och sen tog jag in dom från hagen och Connie var mer brun än vit. Hade lite promblem att leda båda samtidigt när Chuck skulle stanna och äta hela tiden;)

Borstade dom sen iallfall och jag tror att jag stog i minst 30 minuter och borstade på Connie och han blev lite renare men han är fortförande grå/brun ;) Chuck var lite renare än Connie som tur var haha så det tog bara 20 minuter att försöka få han ren ;)

har ingenting att blogga om men ni får stå ut ;)


söt bild;)

Inköpt!
2011-05-13 / 18:51:28 / Isabella

Idag åkte jag och mamma till Equeen och köpte äntligen ett par ridstövlar för mina Tretorn är helt paj.. Sen köpte vi ett schabrak åt Cricket för han har bara ett som han kan ha ;)
Fraticelli Selleria stövlar
Inga speciella stövlar men dom var typ dom ända som passa på mina konstiga ben ;)
Lamicell schabrak med Glenn Gordon luva
Älskar de! <3

Dagen
2011-05-13 / 13:38:26 / Linda

Är hemma från skolan nu, vi hade friluftsdag idag och på morgonen körde jag och Paula minigolf och hon vann med ett poäng.. Sen gick vi promenad och det tog typ en halvtimme och det var ganska jobbigt, kallt var det iallafall ;)

Jag ska nog snart åka till stallet och borsta dom osv:)12 maj
2011-05-12 / 20:18:32 / Linda

Idag så åkte vi till vetrinären med båda för att kolla upp dom eftersom det är ett tag till nästa tävling, Connie var lite halt på ett framknä annars bra och sen raspade han tänderna också för han var lite vass.
Chuck var halt på ett bakben och ett framknä men vi visste redan att han var halt bak.

Nu får dom vila ett tag och sen ska dom väl kollas igen, sen nästa vecka får dom kanske börja gå i gräshagen för Bubbe håller på att laga den nu :)

Sen förut ikväll så var vi till stöcke och kollade en stund på Eva Jonsson träningen men jag kunde ju inte vara med, men det var lite "teori" innan träningen och då berättade hon hur man förbereder sig innan tävling, på tävling osv :)


Svar på frågestund:
2011-05-12 / 19:43:31 / Isabella

1,Postad av:
Vad är ditt mål med Cricket iår?
Svar: Lära känna han bättre och kanske hoppa 120
2,Postat av: NellieB
Ett svar:
mjukglass elr isglass- mjukglass <3
film hemma elr bio- svårt men hemma
disco musik elr ballader- disco helt klart
svenska låtar elr engelska- engelska
kjol elr jeans- shorts :D (jeans)
converse elr palladium- converse
kingsland elr whitaker- svår fråga.. Kingsland
hund elr katt elr båda- hund
många bra vänner elr en bästis-många bra
gröna lund elr Liseberg- grönan
inomhus tävling elr utomhus- utomhus
grusbana elr gräsbana- älskar gräs (a)
coca cola elr fanta- cola!!<33
nellieberntsson.blogg.se elr kissie =D- Nellieberntsson.blogg.se helt klart (y'

3,Postat av: emelie
Hur många besökare har ni? :D
svar: mellan 70-110 varje dag:)


4,Postat av: jenniefer
hur långa är ni ?- 1.66cm :)
Vad har ni för mål iår med era hästar/ponnysar ?- Casse:kvala in till sm. Cricket:kanske 120cm
Vad har ni oftast för outfit ?:)- kolla bilden under ;)
Hur ser erat stall ut ?- bilder kommer imorrn eller lördag :)Postat av: eric amarillo
hur gör jag för att få en stadigare hand har du något träningstips?
svar: hej eric ;) Jag har samma problem, sammanträffande va? :) Men jag tror det är en bra övning att korsa tyglarna för då brukar man oftast bli förvirrad och till slut drar man inte någon tygel. Sen försöker jag tänka på det när jag rider hemma :)

Postat av: ellen;)
Hur ser en vanlig lördag ut för dig?;)- De brukar vara tävlingar annars rida, vara i stallet, vara med kompisar :)

Vad gör du helst på kvällarna?;)- Sitter vid datorn eller sitter och tjockar framför tv:n med godis ;)

vad gillar du för godis?;)- Typ allt förutom frukt godis :s ush hata ;)

favoritmat?;)-Nå gott kött med pommes frites och bea-sås :D
vilka sporter har du gått/går i?;)- Ridning bara :)
vilket är din favorit affär där de finns vanliga kläder?;)- Gina & Cubus :)
Vad är dina mål med Casse och Cricket?;)- Casse: kvala sm, Cricket: kanske 120cm
Vem/vilka är dina bästa vänner?;)-Många och dom vet vilka dom är <3
Vad har du helst på dig?;)- kläder :D
vilken är din favorit film?;)- tusen gånger starkare, kommisarie späck
Är du nöjd över dig själv?;)- ibland ;)
Hur många kusiner har du?- för många! haha nä men 7 :)
får du oftast det du vill ha?;)- ja :)
om du skulle måsta välja mellan casse och cricket vem skulle du välja då?;) ömm... haha svår fråga.. Casse tror jag.
Vem är din idol?;)- Malin baryard, rolf-göran bengtsson
Vilka bloggar läser du?;)nellieberntsson.blogg.se, tavlingsryttarninorr.blogg.se, carlssonpataket.blogg.se, livetinorrland.bubbleroom.se, ponnyochryttare.blogg.se
om du inte skulle rida vad skulle du göra då?;)- ingen aning men jag kanske skulle ha kört häst för de ville jag när jag var liten, men annars spela fotboll o sånt :)
Vem litar du på till 100%- maja nylund
Kan inte du lägga ut bilder på erat hus, erat ''cooooolaaa'' köök?;))- haha jo kanske de :)
vilken är din favorit färg?;)- mörkblå och rosa :D
Hur fin är eran gård från 1-10?;)- ingen aning, men de är mycket som behövs målas och så men typ 5-6?:)

Vad har du haft för hästar?;)- först en d-ponny som hette miller som vi fick ta bort, sen en b-ponny som heter Holly sen min c-ponny Casse och nu Cricket som är storhäst :)
Hur stor vill du bli inom ridsporten?;)- Så stor som möjligt :D
Vad äter du till frukost?;))- äter sällan de men i så fall mackor med oboy :)
Hur ofta vilar dina hästar?;)-1-2 ggr i veckan :)
Vad brukar du göra på dagarna?;))- skolan,stallet och plugga :)
Postat av: celine
vilka klasser tävlar ni i? :)
svar: Casse: L/A- MSV A. Cricket: 1m,110cm

Postat av:
Bästa minnet med Casse?
svar: när vi blev 2:a när vi debuterade msv a och bästa c-ponny :)


Tack för alla frågor! :D
Chuck 2009
2011-05-11 / 22:02:33 / Linda

Här är en film på Chuck innan vi köpte han, 6 år var han ;)


Frågestund med Isabella
2011-05-11 / 21:16:04 / Isabella

 
Fråga precis vad du vill!
Det måste inte ha någonting med hästar att göra utan de är helt fritt! :)
Kom igen vill ha mycket frågor!:D

11 maj
2011-05-11 / 19:33:36 / Linda

Eftersom Chuck och Connie vilar den här veckan så borsade jag bara på dom idag och dom var inte rena. Stog och borstade på Connie ganska länge och jag tror han blev lite renare iallafall, eller jag hoppas på det.

Innan jag borstade dom så fick dom äta lite gräs:) Tog några bilder på dom i hagen också när jag tog in dom.
Haha Connie har fortförande krull man och pannlugg sen tävlingen i vännäs ;)


alltid lika snygg ;)


Onsdag
2011-05-11 / 15:47:14 / Linda

Snart ska jag åka till stallet, båda två vilar idag också. Så jag ska bara borsta på dom och sen kanske dom får äta lite gräs också ;)

Tar kanske med kameran så det blir några nya bilder. Föresten vad tycker ni om nya headern?:)

Träning Casse
2011-05-10 / 19:59:38 / Isabella

Idag var det träning med Casse (fast man knappt kan gå tack vare sin kära träningsvärk!♥♥)
Vi började med att rida fram på en volt, flyttade hästarna för ytterskänkeln så vi gjorde tagen bakdel. Han kändes jätte bra och han lyssnade verkligen på mig! Sen skulle vi gå ner till skritt och sen fatta galopp och de gick bra men sen skulle vi från galopp ner till skritt och de gick inte lika bra... Men han klarade de nästan ;) De gick bäst i vänster varvet ;) Sen skulle vi vända över volten och byta galopp.. gick inte så bra men han bytte till slut ;)
Sen började vi att travhoppa och de gick väll ganska bra förutom att han ville galoppera över bommen ;) Men de funkade bra till slut :) Sen galopperade vi över en bom och sen ett galopp språng till en oxer. De gick jätte bra på den och vi kanske började på 80cm och slutade på ca 120cm ;) Sen skulle vi galoppera över en bom och sen var det ett räcke som man skulle byta galopp över göra en tillbaka sväng och hoppa en oxer :) Gick bra men sen dom 2 sista gångerna fick jag mellan läge och bestämde att trycka av tidigare så han hoppade ganska stort ;)
Tisdag
2011-05-10 / 19:05:42 / Linda

Idag har jag inte gjort så jätte mycket, bara varit i skolan och i stallet. Vi slutade vid 20 i 4 och efter det åkte jag till stallet. När jag kom dit tog jag in dom från hagen och borstade dom, Connie var smutsigast som vanligt ;)

Ointressant inlägg men jag har ingenting att blogga om, just nu håller jag iallafall på att skriva en text om mina hästar på engelska och det ska vara inne imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag kommer väl på något.

Bjuder på några bilder på Connie:)

Frågestund med Isabella
2011-05-09 / 20:35:19 / Isabella

Jag kör en liten frågestund nu och sen om någon vecka kommer nog Linda också göra det :)
Fråga precis vad du vill!
Det måste inte ha någonting med hästar att göra utan de är helt fritt! :)
Kom igen vill ha mycket frågor!:DMåndag
2011-05-09 / 18:50:00 / Linda

Idag fick båda två vila, när jag kom till stallet tog jag in dom från hagen och dom var mer bruna än vita. ;) Älskar vita hästar ibland..

Tog och borstade dom sen iallafall och det blev väl lite bättre men dom får väl se lite bruna ut;)

Union Jack
2011-05-09 / 18:21:17 / Isabella

Hade lite tråkigt så jag gjorde en Union Jack outfit :)
Va tycker ni? :)


2011-05-09 / 15:15:05 / Linda

Så nu syns inläggen, vet inte varför dom inte syndes förut men nu är det fixat iallafall. Idag fick vi sluta vid två för vi hade ingen matte. :)

Jag ska snart åka till stallet tror jag, jag och mamma ska ta in hästarna och fodra.
Han är så söt på den bilden hih:)

Bilder från Härnösand
2011-05-08 / 20:05:21 / Isabella

Från msv b
Lycklig ponny ;) <3

Vännäs dag 2
2011-05-08 / 19:20:45 / Linda

Chuck LC+5: 5a
Han gick jätte bra i grunden, hoppade bra på nästan alla hinder sen i omhoppningen så satsade jag lite till första som var en trippel så då rev han den sen krachade han igenom en oxer och jag hamnade framför sadeln.. sen vet jag inte om han rev sista, men det var typ bara 5 nollor i grunden så jag kom 5a.

Chuck LB: 4 fel
Han var lite segare den här klassen, han gick bra 1 2 3 4 sen hade han för dålig galopp till 5an så då stannade han på det, men annars gick det väl ganska bra.

Connie LB: 4 fel
Vi provade en annan sadel på han idag för att se om det är sadeln han inte gillar och han sprakde bara en gång på framhoppningen idag och sen ingenting på banan så det kan vara sadeln. Men han gick väl ganska bra på banan, fast han går ganska segt så då vägrade han på ett hinder, men annars gick han okej.


Resultat Härnösand
2011-05-08 / 17:49:07 / Isabella

L/B: VINST i deras stillbedömings tävling och i Mountain horse :D Haha tyckte inte att jag red så bra för jag tog fel sväng till 2:an och han hade korsgalopp och kom nära på vissa hinder ;) Men ja de var ju tur att de ser bra ut även när de inte de går så bra ;)
MSV B: Vi var 4 startade och 3 c-ponnysar som slogs om globengehänget ;) Men jag hade 0 fel och Casse hoppade som en gud! Men tiden var lite seg och slutade 2:a men de var bara en placerad ;)
Är jätte nöjd med helgen! :D

Resultat Hudik
2011-05-07 / 21:50:08 / Allmänt

1m: 0:0 fel och 2:a :D

110cm: 0:4 fel. Rev näst sista hindret men de var bara ett skit pet. Han kändes skit bra :D blev 7:a ändå :)

Resultat vännäs
2011-05-07 / 19:42:44 / Linda

Chuck LB: 4 fel
Han gick jätte bra på framhoppningen, kom perfekt på både räcket och oxern, sen när vi gick in på banan blev han jätte stark och då kom han nära och rev ett. Jag är inte så jättenöjd med han men det var ju första ute tävlingen också.

Connie LB: 0+0 VINST
Var nolla i grunden, kanske inte bästa rundan men vi var nolla iaf. Han sprarkade några gånger och sen sprang han ganska sakta men han tog sig över hindrerna iaf. Det var en A1:a så då var det omhoppning efter alla och det var bara 5 stycken som var felfria i grunden, satsade inte nå mycket men jag var ända nollan så det var nog ganska bra att jag inte satsade så mycket.

Connie LA: Ute
Han sprang alldeles för sakta och han kommer inte över 110 hinder med den lilla farten han har. Så fort man vill att han ska gå fortare så sparkar han, om han bara slutar sparka och ökar farten skulle han ju klara det lätt som en plätt.


Imorgon hoppar Chuck LC+5 och LB och Connie hoppar bara en LB :D

Hjälp mig!
2011-05-07 / 19:08:46 / Isabella

Vilket schabrak ska jag ha imorrn på Casse?
Har ingen fantasi eller nått så hjälp mig att välja :D
1.Christina sport (tror jag) med Equeen bordyr

Anna Scarpati

Blått Scapa

Vilket tycker ni? :)Tävling idag
2011-05-07 / 07:35:27 / Linda

Håller på att klä på mig och fixa klart allt hemma nu, sen om ca en halvtimme ska vi åka till stallet och fixa hästarna, får väl hoppas på att dom inte har rullat sig så dom har massa kissfläckar;)
Men idag ska jag iallafall hoppa LB och LA med Chuck och Connie hoppar en LB :)

!!
2011-05-06 / 23:40:03 / Isabella


NÄSTA HELG DÅ TUSAN!
DÅ DRAR JAG OCH CRICKET NER TILL NORRKÖPNING PÅ PRAO HOS MALIN!! :DD
LÄNGTAR SOM JAG VET INTE VAD! :DDD


Casse är..
2011-05-06 / 23:33:15 / Isabella

Hihi Casse är lite speciell ibland när han hoppar ;)
haha den andra bilden är så typsikt han ;)

taggar tävling i helgen...
2011-05-06 / 23:27:14 / Isabella

Tjena!
Idag efter skolan följde jag med emelie hem och fotade henne i spöregnet ;) sen hjälpe jag henne med att putsa och tvätta tills imorrn då de är tävling i Hudik :) Sen kom mamma och hämtade mig vid 5 och då åkte jag nästan direkt till stallet och red båda,mockade och packade ochd de tog 4 timmar sammanlagt så var hemma vid 10 igen ;)
Imorrn är de som sagt tävling i Hudik och jag hoppar 1m, 110cm med Cricket :) TAGGA!
Den här banan och höjden hoppade jag på idag med Casse :) Tänkte hoppa lite innan tävlingen i härnösand på söndag :D De högsta hindret är de grå,svart,vita som står mot staketet som vae 110-115cm :)

trött ponny

Så här såg outfiten ut idag på Casse :)
sadel-prestige
schabrak- anna scarpati

Jag:
Jacka- Gammal lagjacka, jacson tror jag
ridbyxor- gammla kingsland
ridstövlar- tretorn
hjälm- JW

Cricket var bäst idag <3
Sadel- Santa Cruz platinum
sadelgjord- sant cruz
schabrak- vet ej
padd-jacson
stigbyglar- vet ej

gammal bild..


6 maj
2011-05-06 / 20:07:30 / Linda

Idag så fick båda två gå i skritten i ca 40 minuter medans jag smörjde, eller jag smörjde bara sadeln och sen smörjde mamma resten.
Efter dom hade gått där så duschade jag av dom och shamponerade och sånna saker, efter att båda hade blivit rena så knoppade jag Connie så nu är han snygg, knopparna blev väl ganska okej fast han kommer säkert göra sönder några inatt..
Sen så kom stövlarna idag men då hade leverantörerna skickat fel så jag fick medium och normala i skaftet iställer för small och höga så dom skulle skicka nya. Får väl rida i tretorna imorgon...

Fredag
2011-05-06 / 14:48:15 / Linda

Är hemma från skolan nu, sista lektionen var idrott och då hade vi motionsträning och det var ganska jobbigt, kommer nog ha världens träningsverk imorgon.. ;)

Nu ska jag snart åka till stallet, ska shamponera båda två, knoppa Connie och smörja + packa allt:)

Dagens ridpass
2011-05-05 / 21:22:58 / Linda

Idag red jag bara Chuck, började med att rida lite markarbete på parkeringen och han gick ganska fint men det kändes inte så jätte bra. Han lyssnade inte riktigt och då red jag upp i skogen ocg red runt lillslingan istället, han var riktigt pigg när vi galopperade och efter vi hade galopperat ville han galoppera ännu mera. Haha han är lite pigg just nu;)

Connie gick i skritten.


Ridkläder som vardagskläder?
2011-05-05 / 19:33:59 / Isabella

Idag testade jag en ny sak,
jag hade min kingsland tröja med jeans och vita converse i skolan:D
Vad tycker ni om att ha stallkläder som är snygga som tex kingslans tröjorna?
Varför inte säger jag, bara dom är tvättad och inte luktar häst borde väll de vara okey?
Eller varför inte jeansridbyxor?
Eller va tycker ni? :DSoptipp
2011-05-05 / 18:51:20 / Isabella

Ja bloggen ser ut som en soptipp haha.. Både jag och Linda är helt less på designen och vi vet ingen som kan göra en header och Linda har helt slut på idèr och jag är helt värdelös på photoshop ;) Så tills de är fixat kommer de väll vara ganska dålig uppdatering från min sida..
Bara så ni vet ;)

Connie klippt
2011-05-04 / 19:25:28 / Linda

Idag var det kortonsdag på skolan så då slutade vi vid 1, åkte till stallet då och mamma rakade Connie. Red han en sväng efter det och det gick ganska bra, red ner till gropen och red på volten där i kanske 10 minuter och sen red jag till lillslingan och red ungefär halva och sen vände jag hem igen.
Han stannade bara två gånger idag så det var bra.

Träning
2011-05-03 / 21:37:33 / Linda

Ikväll har det varit dressyrträning på hippo och vi har inte tränat på några veckor så vi var nog lite ringrostiga;) Men jag tycker att han gick ganska bra, han var lite svår att ställa i traven och galoppen och sen var han lite svår att forma runt innerskänkeln i galoppvolterna.

Vi gjorde en övning där man skulle göra skänkelvikningar, varför måste det alltid vara skänkelvikningar på alla träningar? Chuck är då ingen stjärna på skänkelvikningar så han gick väl inte så jätte bra när vi gjorde dom. När han inte fattar blir han också lite sur och börjar vifta på svansen och backa och då tycker ridläraren att han ser ut som ett sto så hon säger hon till Chuck hela tiden haha ;)

Men jag är ändå ganska nöjd med han idag, han lär sig ju mer och mer hela tiden även om han aldrig kommer kunna göra dom dära skänkelviknigarna ;)


min prins<3Vad vill ni läsa om?
2011-05-03 / 19:48:50 / Isabella

Har helt slut på idér på att blogga om så ni får önska inlägg nu! :)
Vad vill ni läsa om? Vad vill ni att jag lägger upp bilder på?
KOMMENTERA MYCKET NU!

3 maj
2011-05-03 / 19:45:22 / Isabella

Hej!
Först måste jag bara fråga varför snöar de nu!? De är maj! :o
Idag var de i alla fall träning med Casse och först så när vi skulle in i ridhuset så vägrade han gå in för brandslangen hade varit på och de hade runnit lite vatten och Casse var livrädd ;) haha och sen när vi väl fick in han blev Catta (min tränare) förbannad på vilka som hade gjort de.. vilka vet vi inte men aa..
Sen gick han jätte bra när vi red fram men sen skulle vi galoppera över en bom och byta galopp och de gick inte nä.. haha skänkeldöva häst ;) Orkar faktiskt inte skriva allt vi gjorde men han kunde inte byta och jag vlev ju förbannad när jag satt och sparkade som en galning med skänkeln men de gick inte! :o haha..

Tagga tävling
2011-05-02 / 20:47:54 / Linda

I helgen är det tävling i vännäs, det är första utomhustävlingen så det ska bli kul. Hoppar LB och LA med Chuck första dagen och LB med Connie, andra dagen hoppar Chuck LB och Connie LC+5 och LA. Tagga :DPigg ponny
2011-05-02 / 19:25:31 / Linda

Idag red jag Chuck runt lillslingan och han var ganska pigg, han skenade iväg några gånger gjorde några luftsprång sånna saker, eftersom han var så pigg så red jag en vända i backen med han och jag hade tänkt att han skulle trava upp men då började han skena uppför den, knäpp ponny.

Imorgon ska jag träna dressyr på hippo med Chuck, Connie får vila eller gå i skritten :)


snygg bild från sundsvall ;)

Dålig bloggning
2011-05-02 / 19:21:55 / Isabella

Hejs svejs!

Har bloggat skit dåligt dom senaste dagarna pga av att jag har varit hos en kompis och sen var de träning och hade helt enkelt inte tid ;)

Igår var de i alla fall Leif Hall träning :) Tyckte de kändes ganska bra:)
Genomgång:

Framridningen: Kändes sådär han lyssnade inte på mina skänklar alls! I traven skulle vi göra öppna på volten och jag hade hoppläder och de gick så där ;) Tog till slut av mig stigbyglarna för de gick verkligen inte! Sen gjorde vi samma sak i galoppen och då gick de lite bättre. Sen skulle vi vända igenom volten och galoppera åt andra hållet åt vänd galopp och de gick inge bra.. Bytte på en gång.. De är väll bra när man tänker efter men inte i det här sammanhanget ;) Sedan galopperade vi över två bommar som låg på "långsidorna" av volten och först skulle man ha 4 galoppsprång vid dom 2 bommarna i staketet och sen 3 vid den öppna delen och Cricket gjorde de förvånansvärt bra :)

Hoppningen: Vi började hoppa på två räcken där de var 25,5m imellan. Mellan dom två räckerna skulle man lägga en volt och för att volten skulle bli bra så var man tvungen att hopp de först räcket lite snätt och sen samma sak med de andra räcket och man skulle lägga en volt där med :) Han kändes ganska fin förutom att han nästan hoppade de andra räcket när vi skulle lägga volten och han var ganska pigg ;)

Banan:
Kändes ganska bra fast att jag red på ett vanligt 3 delat bett och de var första utomhus träningen :) Han blev lite stark och drog och höger i vissa svängar men annars sa leif att de var bra :) Bara att jag ska träna på de där med att vara på med högerskänkeln så han inte genar :)

bild från räckena

Ful Cricket :')
Bilder från träningen
2011-05-01 / 20:15:50 / Linda


snyggaste bilden ;)


Hoppträning
2011-05-01 / 17:01:26 / Linda

Idag var vi och hopptränade i stöcke med Connie och det gick ganska bra förutom att det började hagla och regna ;) Hoppade bana på LC/LB höjd kanske och det gick ganska bra, han kom lite fel på nått hinder men hoppade ganska bra och sen var han ganska trött i slutet.

Bubbe fotade så jag tänkte lägga ut några bilder sen:)

Gästbloggare - Maja Nylund
2011-05-01 / 03:08:37 / Allmänt


För er som inte vet vem jag är så heter jag Maja Nylund. Egentligen så driver jag en modeblogg som heter www.livetinorrland.bubbleroom.se så dethär med att blogga om hästar är inte riktigt mitt område. Men jag kan ju göra ett försök! Jag bor i den lilla staden härnösand där jag har en häst som heter Carlo. Han är 147 cm och ca 500 kg kärlek. Han är en väldigt stadig ponny men som oftast använder sina bra egenskaper till att göra bus!

Jag har tävlat 2 tävlingar på honom som jag har varit nöjd med när det kommer till prestation och inte till resultat (haha).

Förutom att ängna min fritid åt min häst ochmode så spenderar jag ganska mycket tid åt min kamera! Tänkte slänga in ett smakprov!

Jag hoppas ni gillade bilderna men nu mina vänner ska jag skriva om en annan sak. När jag skulle börja skriva inlägget stannade min hjärna upp. Va f*n ska jag skriva om var vad jag tänkte. Så då frågade jag issa om hon hade någon bra ide och då sa hon: Det du är bra på! Det hon menade var då modeblogga eftersom det oftast är det enda jag skriver om. Men utmaningen nu är att jag ska skriva om hästmode!

Jag börjar med att skriva lite om mina saker som jag har.

Min syster och jag har ett litet 'systraskap' där vi lånar varandras saker hit och dit hela tiden så därför betyder det att man har dubbelt så mycket saker, till viss del. De grundsaker(om man kan kalla det för de?) som jag använder när jag rider är dessa:

De första stövlarna är som ni ser blåa tretorn. Jag fick dom i julklapp förra året och använder de nästan alltid till blåa outfits. Min syster har ett par svarta tretorn så förra året när jag inte hade några svarta stövlar och inte villa ha blått brukade jag låna dom.

Västen som jag använder är inte racesafe utan en kopia av ett märke vid namn riders company. Anledningen till att jag inte har racesafe är att jag är så onaturligt lång och smal så var den antingen för bred eller för kort. Men denna väst satt mycket bättre och skönare på mig och både jag och min syster har dessa västar. Jag i blått och Elin i svart.

De ridstövlar som jag använder nu är svarta globus Bocaj som jag köpte för egna pengar. De sitter och är mycket bekvämare än tretorn. De är dessutom väldigt snygga och de har inte gått sänder än för mig (rekomenderar till alla er som står med era trasiga tretorn).

Hjälmen jag använder är min kära john whitaker hjälm som jag haft i lite mer än ett år men nu är jag på jakt efter en till hjälm fast i svart! Vet dock inte vilken hjälm jag ska köpa! Min systers gpa går inte längre att låna för att för det första så är den på tok för liten och för det andra så får jag två fin fina prickar i pannan som inte är så charmiga. Så om någon är gullig och vill komma med förslag så tipsa tipsa tipsa!Innan jag avslutar inlägget så lägger jag in en outfit i rött och blått. Jag tycker att färg kombinationen röd-blå-vit har blivit bas kombinationen inom ridsport och det funkar alltid lika bra!Fred in och ut pusss och kram skummbanan från gäst bloggaren Maja Nylund och glöm inte att läsa min modeblogg www.livetinorrland.bubbleroom.se !


RSS 2.0