Oh My Gud!
2011-11-30 / 19:36:58 / Isabella

Skiiit ge mig hästbussen!!! :o

2 våning med balkong typ!?;o //Isabella


Onsdag
2011-11-30 / 19:04:55 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, slutade ganska tidigt så jag hann rida medans det var ljust:) 
Jag red han runt lillslingan och det gick bra, red i alla gångarter och sen i slutet red jag runt lite på parkeringen. 

Borstade bara på Connie idag och han var jätteren.. Deras hage är ganska skitig när det har regnat och då va han ju tvungen att rulla, älska vita hästar.. ;)

Imorgon får nog båda vila, har ingen skjuts till stallet så jag måste cykla eller vänta på mamma..


bloggtorka....
2011-11-30 / 17:05:24 / Isabella

Har grymt stor bloggtorka nu... Verkligen ingen aning vad jag ska skriva om. Brukar alltid ha idér men inte idag..
Men ska snart till Cricket och flytta han till ett annat stall (igen) Stackarn, han kommer bli jätte ledsen :( Men tyvärr finns de ju inget man kan göra åt de. Han ska stå där i ca 1 månad då boxarna hemma är klar så jag kan flytta hem med båda!
hörs senare
Lite halv gammla bilder från debuten i msv a 2010 :)

rundorna
2011-11-29 / 21:44:42 / Isabella

Har ju gjort en del rundor med hästarna de här året och de är nån som jag är mer nöjd med än den andra :)
Så jag lägger upp bästa och sämsta ;)
Cricket:
Bästa,
Sämsta,
Casse:
bästa,
sämsta,
Hatar att de gick så bra tills den där kombinationer..

Tisdag
2011-11-29 / 21:28:51 / Linda

Idag har båda två fått vila, har inte varit nått i stallet idag. Var först i skolan, slutade ganska sent, sen hem och se hiltler filmen och skriva en analys på den och sen åkte vi till dragonen och kollade lite där om gymnasiet. Tror att jag vill gå på den skolan men jag vet inte vilken linje;)

Imorgon ska jag rida Tristan, vet inte vars eller hur, får se hur hårt det är i backen. Connie får vila eller gå i skritten :)
Finaste chuck <3

nämen kolla! ;)
2011-11-29 / 20:16:37 / Isabella

Hoppas ni läser tidningen Ridsport! :)


önskelista julen 2011
2011-11-29 / 20:09:15 / Isabella

1. Animo ridbyxor
2. Kingsland schabrak med luva
3. Kingsland tröja
4. Platt tv
5. Kingsland vinter jacka
6. Kingsland tävlings tröja
7. Kingsland strumpor
haha jag gillar kingsland okej? ;)
De är de jag önskar mig för tillfället :)

Presentation
2011-11-29 / 12:20:00 / Linda

Jenny om söööndag:
Hej,

är rätt så ny på er blogg, kan ni inte göra ett presentationsinlägg om er och era hästar? Eller finns det redan någonstans? Hänger liksom inte riktigt med i bloggen, haha!


Jag heter Linda och jag är 15 år och bor i umeå, vet inte riktigt vad jag ska skriva men just nu har jag 2 stycken d-ponnysar, Tristan och Connie. 

Connie har jag haft snart ett år, han är 15 år och imp från irland. Vi har tävlat upp till la, det började bra men sen han har bara blivit trögare och trögare och han orkade knappt hoppa hela banorna på tävling. Vi röntgade lugnorna och då visade det sig att han hade förändringar där.

Tristan köpte vi i oktober, han är 13 och imp england. Har bara tävlat han på en klubbtävling hitils och vi kom 3a i en lc haha ;) Han har tävlat msv förut och nästa år ska vi börja tävla:)

Connie:
Tristan:

presentation
2011-11-28 / 20:49:06 / Isabella

POSTAT AV: JENNY

Hej,

är rättså ny på er blogg, kan ni inte göra ett presentationsinlägg om er och era hästar? Eller finns det redan någonstans? Hänger liksom inte riktigt med i bloggen, haha! Står dina ponnyer i olika stall?

 

svar: Jo visst! :)

 

Jag heter Isabella Bergh och jag bor i Sundsvall på en hästgård. Jag är 15 år och har  hållt med hästar i hela mitt liv :) Först fick jag en d-ponny (ja en d-ponny ;) Sen fick han en skada så vi åkte och provred en b-ponny, Holly. Och henne köpte vi :) Och vi hoppade upp till MSV B med hon var ganska gammal och klarade inte av höjden. Sen köpte vi Casse. Han hoppar jag just nu msv a på och målet är att kvala in till SM nästa år :) Sen har jag även en storhäst nu, Cricket heter han och jag hoppar 120 på han. Casse är en 15 årig valack som ni får läsa mycket om, han är väldigt busig och underbart söt! Cricket är också en 15 årig valack, har hoppat 140 innan han kom till mig :)

Ja jag är väl som dom flesta 15 åringarna, försöker överleva skolan och samtidigt göra de jag älskar :) Många tycker jag är bortskämd för min pappa är känd men jag tror jag sliter minst lika mycket som er ;)

Och ja mina hästar står på olika ställen för tillfället, vi ska bygga boxar hemma men de är inte riktigt klart än. Så de är tyvärr som de är för tillfället :)

Ja vi håller på att fixa med bloggen så de kommer att komma en info ruta på sidan och sen ska headern bytas :)

Okej Linda, din tur ;)

Casse:


image description 

Cricket:


Måndag
2011-11-28 / 20:39:34 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, det var hårt och ojämt i skogen så jag skrittade och travade bara lite. Red inte så jättelänge för det började att regna när jag var ute och det var ganska kallt ute. 
Connie fick vila så jag borstade bara på han. Imorgon tror jag att båda får vila, slutar sent och sen går det bara att rida lugnt :)

Såg nyss en film som hette hitlers elit eller nått sånt, var sjuk när dom andra såg den i skolan så jag var tvugen att se den hemma och sen ska jag börja skriva nån analys på den och sen måste jag plugga fysik.. 

<3

Svar på kommentar:
2011-11-28 / 20:34:12 / Isabella

POSTAT AV: ELSA

Jobbar din mamma på ridskola? :)

 

Svar: Nej de gör hon inte, hon jobbar på kontoret i pappas stall :)


Kul...
2011-11-28 / 17:53:01 / Allmänt

Sitter på ridskolans cafeteria och väntar på att pappa ska komma och hämta mig, han skulle komma 19.10 och kl är 17.50 kuuuuuul.
Har iaf ridit cricket idag, skrittade ut med Lisa :) väldigt mysigt nu med snön också :) aja får väl vänta ett tag till och sen blir de hem och äta middag med en hästägare från Belgien och sen plugga :)

Ha de bäst!

//Isabella


visste ni...
2011-11-27 / 20:20:40 / Isabella

att black buster från stjärnstaffeten i globen har stått på ridskolan?
Och de har Isabelle Knutssons Pongo med! :)
Alltså på Sundsvalls ridklubb :)

hur man säger Casse's namn?
2011-11-27 / 20:13:38 / Isabella

Här har du svaret! ;)

Casse's historia också ;)
2011-11-27 / 20:11:36 / Isabella

Elin om Cricket historia:
Kan du inte berätta om casse också?:-)
Jo såklart!
Okej, de började med att vi sökte efter en c-ponny för de var mitt sista år på b-ponny. Jag satt och kollade och hittade en som heter Rex som vi åkte till över kalex och provred men fastnade inte... Sen då hittade vi Casse på hastnet. Visade mamma han och hon blev intresserad och ringde på en gång och bestämde att vi skulle provrida. Så vi åkte ner med natt tåg till malmö och provred på dagen. Han var fantastisk! Hur fin helst och lyssnade verkligen och hade bjudning. Riktigt rolig att rida! Jag hoppade hinder på 90 cm för Rebeccas tränare :) Sen fick jag borsta han och allt. Hur snäll som helst! Sen fikade vi med dom och vi fick berätta om hur vi bodde och så sen fick dom berätta mer om han och vi blev helt kär! Så på tågstationen efter dom hade släppt av oss så ringde vi och sa att vi köpte han! :)
Sen några dagar senare så kom han! Helt underbar! Vi började tävla små klubb tävlingar och sen klättra upp i höjderna.
Vi gick från L/C till MSV B på ett tävlings år och hade 4 fel i msv b debuten!
De senaste tävlings året har vi försökt sätta nollan i MSV A men har haft stolpe ut hela tiden. 4 fel 3 ggr har vi haft.
¨
msv a på båda bilderna
Han har så sjukt stor kapacitet! De är bara dom där skit riven...

söööndag
2011-11-27 / 19:16:52 / Isabella

sov hos olivia i natt, vi hade jätte mysigt. Sen snöade de äntligen i morse! Hur skönt som helst! De blir trots allt en vit vinter :D
Men jag red inte idag, mamma hämtade mig vid 3 och åkte till crickets stall och gjorde klart där, sen snabbt hem och byta om och vidare till farmor och middag där med släkten och sen upp till Casse och gjorde klart där :)
Blöt Casse
Torr Casse :)
Glaaaad ponni
Mobil bilder <3333

söt häst
2011-11-27 / 19:07:59 / Isabella

(det är okej att skratta)

Cricket historia
2011-11-27 / 18:41:34 / Isabella

Fick en kommentar om att jag skulle berätta om hur jag hittade Cricket och vad han hade gjort innan han kom till mig så här kommer de :)
-

De började med att jag satt och kollade på stor hästar (mest bara för skoj) Skulle egentligen inte ha någon. Sen hittade jag Cricket. 14 år, hoppat 140. Stod i Göteborg hos Es-jumping. Visade mamma filmerna och hon tyckte de såg bra ut.Så vi mejlade och bad om bilder på han exiör (?)
<span style=
annonsbild
Bilden dom skickade.
Men vi visade bilden för bossen (pappa) och han gillade hästen, så måndagen den 6:e september köpte vi han, och fredagen den 9:e kom han :) Så vi provred han alltså inte. Jag hade aldrig ridit storhäst mer än nån gång på mammas lektioner så de var nått helt nytt.
första gången jag red Cricket<3
några gammla bilder från första tiden,
<a href=
<div style=
Första gången vi hoppade, han var helt galen ;)
Jag kommer ihåg hur jag sa till mamma:
- hur f*n ska de här gå på tävling!?
Hon bara skrattade ;)
Första tävlingen blev en klubbtävling där vi kom 2:a :)
0 fel och 2a idag på klubbis:)
<p><a href=
<font face="trebuchet ms">Hej jag heter Isabella bergh och jag är märkesnörd</font>

Söndag
2011-11-27 / 18:03:55 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, det var ganska hårt och ojämt så jag red bara lite lugnt. Skrittade och travade runt lillslingan, red mest på långa tyglar sen jobbade jag han lite i skritten och traven också och det gick bra:)
Imorgon slutar jag tidigt så då rider jag nog han och sen får han vila på tisdag när jag slutar sent:)

Connie fick vila idag också, hinner nog inte rida han så mycket i veckan så han får nog gå i skritten.

Snyggingen idag innan vi red:)

svar på kommentar:
2011-11-27 / 15:36:58 / Isabella

Anonym om gammla tider:
Provred du några andra ponnyer innan Casse eller var han den första du tittade på? Vilka andra testade du annars och vad var det som gjorde att du fastnade för just Casse och inte de? Föredrar du att prova flera ponnyer/hästar innan du bestämmer dig eller blir det lätt att du fastnar direkt för den första? Hur mycket har tex dina föräldrar eller din tränare att bestämma vilken häst eller ponny det blir?


svar: ja de gjorde jag, jag testade en c-ponny som heter Rex. Han var 9 år och hoppade L/A tror jag? Vi provred men jag gillade han inte. Väldigt pigg och lyssnade inte. Jag fastnade för Casse för han var väldigt okomplicerad. Lyssnade bra för skänkel och var possetiv och hade bjudning :)) Asså jag tycker man ska prova flera men om man fastnar för någon (som jag gjorde med Casse) så tycker jag att man ska lita på sin magkänsla. Sen får jag ju inte köpa en häst/ponny om jag inte har tillåtelse av min tränare och föräldrar men de är ju såklart att jag har mest bestämmelse.
Hoppas du fick svar på din kommentar :)Lördag
2011-11-26 / 20:15:30 / Linda

Åkte till stallet vid lunch idag, mockade när jag kom dit och sen tog jag in Tristan och red han. Jag red han först runt lillslingan och sen 2 vändor i backen och det gick bra. Skrittade och travade hem sen:)

Connie vilade och det får han nog göra imorgon också.

Förlåt...
2011-11-26 / 14:20:41 / Allmänt

Men de kommer bli dåligt bloggande från min sida idag, ska till en kompis och sova där tills imorrn. Men jag tror ni överlever :) + att Linda är ju kvar och håller på att fixa med bloggen ;) spännande...

//Isabella


dagens outfit
2011-11-25 / 20:47:54 / Isabella

Blev mest Mountain horse idag ;)
Mountain horse tröja (ej bild)
Mountain horse jacka
Mountain horse schabrak ;)

Fredag
2011-11-25 / 20:43:43 / Linda

Idag var vi och besökte två gymnasieskolor, har ingen aning om vars jag vill gå eller vilket program..
Efter det åkte jag till stallet, red bara Tristan idag. Jag red han runt lillslingan och det gick ganska bra, förutom att jag nästan inte såg vars vägen gick;)

Connie fick vila och det får han göra hela helgen, tyckte han såg så trött/hängig när jag borstade så jag tog tempen på han och den var ganska hög, han hade inte heller ätit upp maten imorse och det är inte likt han.

fattar ibland inte hur jag lyckas?
2011-11-25 / 20:35:45 / Isabella

Red Casse idag och skulle klippa av "bandaget" som satt på hans sår vid hoven. Ja, de sluta med att bandaget satt kvar och saxen var 2...
Ja och bandaget var inte de mysigaste...;)
och saxen då....

gammla tider
2011-11-25 / 17:39:30 / Isabella


Min gammla b-ponny Holly :)

köttbullen <3
Mountain horse ponny cup 2007

Casse första tiden

Om mig. (alltså en annan brud)
2011-11-25 / 17:10:00 / Allmänt

Tjenare alla cassechuck läsare. Vissa kanske vet vem jag är, andra inte, MEN det är inte det viktiga, eller?
Mitt namn är iallafall Maja Nylund, verkar jag dryg? Sorry, då ska jag sluta vara dryg.
Jag hade tänkt att skriva om min otroligt knäppa kärlek till ärevarv. Får ni aldrig en värsta epic känsla när ett ärevarv kör igång och hästarna bara rushar förbi? SERIÖST, får ALLTID rysningar av lycka när jag ser ett ärevarv. Om vi säger såhär: När jag såg ärevarvet ifrån hälsingborg på i-phonen då issa vann satt jag med världens största smile i ansiktet. Om vi sedan tar det ett steg längre och säger att jag varit där kan jag sätta mycket cash på att jag skulle STORLIPAT.
Hoppas verkligen att jag inte är ensam om detta, kanske borde skaffa hjälp? Eller vad säger ni?
Avslutar med ett egopic från min GRYMT COOLA(eller?) modeblogg www.livetinorrland.bubbleroom.se och jag får ursäkta det seriösa inlägget, men det där om ärevarven är faktist sanning. Det kan jag sätta min lilltå på.

Torsdag
2011-11-24 / 21:17:48 / Linda

Det var ju trav idag så båda två fick vila, borstade bara på dom och sen gick jag och Bubbe och åt på stallfiket och sen gick vi en sväng på pegasus. När vi kom tillbaka till stallet satte jag mig och läste ridsport och väntade på att jag skulle få skjuts hem:)

Imorgon ska jag nog bara rida Tristan, rider han dressyr eller i skogen, beror på hur mörkt det hinner bli. Connie får vila eller gå i skritten, till helgen blir det att rida han om jag har sällskap:)

failbilder
2011-11-24 / 20:43:17 / Isabella

h&m actriceJa som ni ser är jag och h&m actrice bästa vänner! ;)


Svar på kommentar:
2011-11-24 / 20:01:13 / Isabella

Sandra om Visste ni?:
Hur kommer det sig att du fick praoa hos henne? :) Känner du henne? :)
(alltså hos maria gretzer)
svar: Nej de gjorde jag inte. Pappas kompis känner henne och dom bor bara några minuter ifrån henne så jag bodde hos dom när jag var där :)
nämen kolla;)
2011-11-24 / 19:54:01 / Isabella

Nämen kolla vem som har skaffat blogg! ;)

Klicka här!

1 sak...
2011-11-24 / 19:52:07 / Isabella

1 sak jag saknar är ponny SM i helsingborg. Hade så sjukt roligt där med alla! Ägde verkligen! Sen var de ju inte så mycket sämre att man vann mh ;) Men jag skulle vara lika glad ändå om jag inte gjorde de :) Saknar de sjukt mycket redan och jag vet att de är en sak som bara kommer 1 gång i livet ...
image description

har funderat..
2011-11-24 / 19:32:09 / Isabella

... på att skaffa en egen blogg, som inte bara innerhåller hästar, fast jag vet inte. Känns ju dumt när vi äntligen har börjat komma nånstans med Cassechuck! Såklart kommer jag ju inte sluta blogga här och den här bloggen kommer ju inte första hand men aa.. De är några stycken som säger att jag ska ha en egen.
Va tycker ni?

Hiss Fager design
2011-11-24 / 19:25:12 / Isabella

Skit coola pannband! Skulle lätt vilja ha den amrikanska eller engelska flaggan! :)
va tycker ni hiss eller diss? :)

Visste ni?
2011-11-24 / 19:14:50 / Isabella

Att när jag var på prao hos Maria Gretzer så provred jag en jätte fin häst. Men vi var inte riktigt nöjd så vi bestämde oss för att inte köpa den för dom pengarna dom begärde också.

Onsdag
2011-11-23 / 21:17:02 / Linda

Idag red jag bara Tristan, hann bli mörkt innan jag red så jag red på parkeringen där det finns lampor. Faktist riktigt skönt att det är mjukt i marken 23 november, mycket bättre än snö och is ;)

Men iallafall red lite dressyr med han och det gick ganska bra, började med att jobba lite i skritten och sen samma sak i traven, travade en stund och sen galopperade jag och det gick bra först sen gick det bara fortare och fortare.

Imorgon är det trav på eftermiddagen/kvällen så då kan jag inte rida, båda två får vila och sen kanske jag hinner rida båda på fredag. Får se hur det blir då;)
<3

longering
2011-11-23 / 20:57:02 / Isabella

Förstår seriöst inte grejen med att longera? Sliter bara på hästen. Hur bra är det egentligen för hästen att springa runt runt i en ring utan att anstränga sig? Samma med skrittband/walker. Hästen går ju bara. Tycker de är mer okej med longering om man har många hästar som inte har lika stor tillgång att gå ute lika länge på dagarna (då menar jag dom som står hos tex Baryard.) Dom har ju inte lika stor tillgång att gå ute och därför longeras dom ibland. Men jag tycker inte att de okej att göra de istället för att rida. De visar egentligen hur lat man är som person.
-
Jag har aldrig (eller jo hos malin) longerat en häst. Haha får inte för mamma och pappa. Dom säger att de sliter för mycket och de är ju såklart jag lyssnar? Jag vet ju att dom vet bäst (enligt mig) Om man inte orkar rida för de är jobbigt att sadla och sen anstränga sig? Då tycker jag helldre att man skrittar ut barbacka. Hästen mår mycket bättre av de också.
Lånad bild från google.
Kommentera gärna va ni tycker och tänker. Har jag rätt eller fel? Vill höra din åsikt! :)


Fler bilder från mhpc finalen!
2011-11-23 / 20:29:35 / Isabella

Tack så mycket Maria Dahl! Jäätte fina bilder! :D

Fin han är<3


MAAAT!Världens bästa Sturevallens Caskad <3


118 100
2011-11-23 / 19:40:25 / Isabella

Nice! Hoppas på de då ;)

en tanke...
2011-11-23 / 18:47:51 / Isabella

har kommit på en sak! Kollade runt på Chevalridsport.se och hittade den här jackan från Kingsland, lätt att man skulle kunna ha den som vanlig vinter jacka! Asså i skolan, när man går ut och sånt! Smart va? ;)
Carry ladies dunjacka från Kingsland
Kicka på bilden för att komma till direkt till jackan...


Mamma, vet att du läser! Jag behöver ju faktiskt en vinterjacka;)beslutsångest
2011-11-23 / 18:37:21 / Isabella

Asså jag vet inte hur jag ska göra...
Funder stark på att köpa den här tröjan! Men antingen är den jätte ful på eller jätte snygg.. jobbigt läge.
Ceylon stickad tröja från Kingsland
OM jag köper den så köper jag nog mössan till också ;)
Stickad mössa Cross från Kingsland
Hur tycker ni att jag ska göra? Är de värt de eller tror ni att jag bara kommer att ångra mig om jag köper tröjan? ;)


inget globen....
2011-11-23 / 18:22:09 / Isabella

Nää inget globen.. (gjorde verkligen min dag...) Pappa fick ju inte tag på ATG och nån annan kille som skulle fixa vipp så de blev inget... Tråkigt, hade verkligen sett fram emot att träffa alla! Sorry Nellie & Anger...
Satsar på Göteborg istället och får hoppas att man får träffa alla där och de är lika bra och lika bra shopping! :)
Sen ville jag ju se alla ponny ryttare som ska tävla där inne! Asså åh nu blev jag ju ännu mer sur... haha...
livet är ju på topp som vanligt!

bara kaos, på riktigt!
2011-11-22 / 22:02:51 / Isabella

Haha de var bara kaos i stallet idag!
1.
Kom till stallet kl ca 6 på kvällen, hästarna var inne. Tog fram Casse på gången och skulle mocka och då hade han gjort illa sig på höger fram...
2. Aja skulle rida först och tvätta sen. Så jag mockar och sen ska jag tömma kärran och de är helt bläck svart och gissar mig fram vart jag ska tippa de men tippar de typ 3m åt fel håll... haha orka...
-
3. Skulle rida, finns bara belysning i paddoken där jag har Casse och de visade sig att de är så dåligt underlag i paddoken så man max kan skritta.. Haha fick rida i en massage hage som ska göra där de bara finns sand.
.
4. Gick till pappas stall för att duscha av såret och Casse fick stå med tränset och allt på och satt bara fast kedjorna i varan så han inte kunde gå iväg. Så jag tvättade såret och skulle bara spola av benskydden och samtidigt pratar jag med maja i mobilen också hör jag hur Casse börjar gå, och såklart hade han lyckas ta sig under och smitit! Så jag skrek: va? oj! Fan Casse rymmer!!! också la jag på... Hahaha
-
5. Sprang efter Casse som sprang till hans stall, upp på han och rida tillbaka till pappas stall med duschen på och allt... Satt fast han i bettet nu (vet att man egentligen inte ska göra så) men nu blev de så! Duschade av benskydden och gick till stallet med Casse. Och självklart tappar man framskydden i en lerpöl...
Gissar på att bara jag kan lyckas med de här? ;)

skit dag! nu får de vara slut! God natt bloggen och alla underbara läsare!

Tisdag
2011-11-22 / 18:42:42 / Linda

Idag har båda vilat, borstade bara på dom och sen har pappa skott Tristan så nu har han vinterskor på sig:) Annars har jag väl inte gjort så mycket, bara varit i skolan och så.

Imorgon ska jag iallafall rida Tristan, blir på dressyr eller runt lillslingan. Det beror på hur mörkt det hinner bli innan jag kommer ut:)

Bloggar jag läser
2011-11-22 / 17:07:56 / Isabella

Från frågestunden ville Ellen att jag skulle skriva ner dom bloggar jag läser och dom som är bäst och sen näst bäst och vidare :) Så här kommer dom
1.
Nellieberntsson.se
über söt tjej som är duktig på att rida. Läser hennes blogg varje dag och har gjort de över 1 år nu :) Sjukt fin och har hela livet framför sig, blir spännade att se henne om några år! :)
2.
Ponnysanning.com
Lugnt bästa skvaller bloggen :) Läser varje dag och de är blandat storbloggare till mindre och failbilder och massa mer :)
3.
Johannagrant.se
Diggar hennes blogg mycket! Älskar hennes hästar och hon har alltid snygga outfits! :) Hon skriver varierat och bra inlägg :)
4.
Amandaanger.blogg.se
Bra blogg med varierad inlägg, alltid rolig att läsa :) Sen är man så cool så man är typ bff med anger!! DE NI!!!!!! haha skämta ;)
5.
Sannaaaaolsson.blogg.se
Bra hästblogg med fina bilder och bra inlägg :) Sen är Sanna väldigt duktig på att rida! :)
6.
Teamsl.se
Har inte riktigt gillat deras blogg tidigare men börjar få upp ögonen för dom mer och mer! 2 grymma tjejer som bloggar om roliga saker :) Tycker Linn är riktigt grym :)
7.
Blacklady45.devote.se
Ellens blogg då, bra och intressant blogg. Roliga inlägg och fina bilder :D Varierar också, de gillas! :)
8.
Bohusponnyn.blogg.se
Emils också då, rolig och intressant blogg med fina bilder. Roligt med killar i häst och bloggvärlden, de gillas :)
9.
Livetinorrland.bubbleroom.se
Lugnt bästa modebloggen! ;) Läser den mest för att maja har den men de är intressant att läsa och se bilder på outfits :)
10.
Teammittsvenska.blogg.se
Bra blogg med varierade inlägg. Fina bilder och välskriva inlägg :)
-
Stenhård lista ;) Orkade inte ta med alla, bara dom här har tagit 1 timme att göra ;)

21 november
2011-11-21 / 20:45:53 / Linda

Idag har båda två fått vilat, Tristan har gått ganska hårt i helgen och sen är jag fortförande sjuk så då borstade jag bara på dom:) 

Resten av veckan ser ut ungefär så här:
Tisdag - Båda vilar
Onsdag - Rider Tristan, Connie vilar/går i skritten
Torsdag - Båda vilar (trav)
Fredag - Rider Tristan, Connie vilar/går i skritten
Sen lördag, söndag vet jag inte :)

har funderat..
2011-11-21 / 19:07:19 / Isabella

och tycker om dom den här kingsland tröjan, MEN jag vet inte om jag ska köpa den eller spara pengar till Globen? De bästa vore om jag kunde köpa den och allt jag vill ha i globen ;)
Ceylon stickad tröja från Kingsland

videoblogg
2011-11-21 / 17:59:31 / Filmer

Här har ni den! Och de är kusin Emelie Bergh som pratar! ;)

skola och plugg
2011-11-21 / 16:34:21 / Isabella

kommer inte bli så bra uppdatering från min sida idag för har musikprov imorgon om musikens histora (yippi!) kan typ inget..
Mamma ska rida Cricket på lektion idag och Casse vilar men ska gå backen imorgon, bygga på lite muskler! ;)
Men håller på med videobloggen och den kommer upp så snabbt som möjligt! :)
'
Söt gammal bild på mig och Linda ;)

Måndag
2011-11-21 / 13:25:47 / Linda

Kom hem från skolan för ett tag sen, slutade vid ett så det va ganska skönt. Nu ska jag plugga lite och sen ska jag till stallet, båda två får vila idag :)

Imorgon är det svenska prov, onsdag matteprov(som jag inte fattar nått av) + spanska läxa. Nästa vecka fysik prov och veckan efter det so prov om mellankrigstiden, andra världskriget och kallakriget :(:( Och sen måste jag se klart nån film och Hitler och skriva nån analys om den för jag var sjuk när alla andra såg den...

Svar från frågestund
2011-11-21 / 12:15:00 / Linda

Vart vill ni komma inom ridsporten ? :)
Så långt som möjligt :)
vilken av dina hästar gillar du bäst om du måste välja?!?!!
Jag vet inte, Connie kanske eftersom jag har haft han länge än Tristan!
När började ni rida?:)
Vet inte, någongång när jag var liten ;)
Favoritmärke på ridgrejer? :)
Kingsland typ :)
Har någon av er haft pojkvän? Hur långt är ert längsta förhållande?
Nej;)
Gillar ni någon nu?
Nej
Hur brukar ni ragga?
Haha nej;)
Vem är eran favorit artist i musik?
Vet faktist inte, ingen typ;)
Vilken är eran favorit låt?
Brukar lyssna på det mesta som går på radion;)
Erat bästa tävlingsminne?
När jag och Indy vann ett meetingpris i övik 2008, priset var en resa till dublin horse show. Tror att vi vann 4 klasser och kom 3a i en av 6 om jag inte minns fel ;)
vilken är den bästa häst ni har haft?
Indy tror jag:)
Vilken häst skulle ni vilja ha om ni fick välja vilken som helst gratis?
Ninja la silla kanske ;)
Vilka är era favoritartister?
Vet inte ;)
hur många besökare har ni typp? mer än anger va? mahahah. och anger jag vet att de är fler än mig med då, men huvudsaken de e mer än dig :D
Vi har ungefär 130-160 per dag, ibland mer:)
Skulle ni kunna tänka er att börja med ponnytrav?:)
När jag var liten tog jag ponnylicens med fin aponny med vi sålde han och jag tyckte mer om ridning än trav så nej jag skulle inte kunna tänka mig att börja med det igen ;)
Vad tycker ni om pessoabett?
Tycker inget speciellt om det, jag har det på Tristan och han fungerar bra på det!
Hur många unika har ni per dag?:)
Oftast mellan130-160 :)
Hur många hästar/Ponnysar har ni i erat stall?
Det är Tristan och Connie och sen är det kanske 10-11 stycken travhästar som pappa har.


videobloggning
2011-11-20 / 21:53:08 / Isabella

Tänkte lägga upp videobloggningen som jag och min galna kusin gjorde idag men de verkar ta typ 1 timme innan den är klart på youtube....
Men den kommer upp så snabbt den är klar! :)

Snö :(
2011-11-20 / 19:27:07 / Linda

Idag har jag ridit båda två, började med att rida Connie bakom pappa när han körde. For runt lillslingan fram och tillbaka och han var ganska stark fast ändå inte så jättepigg. Duschade han efter så nu är han vit:)

Red Tristan efter att jag hade ätit lunch och det började snöa as mycket när jag red, jag red han runt långslingan och det gick ganska bra. Det var hårdare i marken idag än igår och sen blev det lite halt av snön och Tristan hade inga broddar så jag red inte så jättehårt.

Kingsland <3
2011-11-20 / 14:08:39 / Isabella

Carry ladies dunjacka från KingslandStickad mössa Cross från Kingsland
Ceylon stickad tröja från KingslandHopp/allround schabrak från Kingsland
Kelly svart från KingslandPyjamasbyxor från Kingsland
Atlee vändbar Primaloftväst från KingslandLorrain vändbar dunväst marin  från Kingsland
Tofflor från Kingsland
Kingsland har gjort de igen! Sjukt snygga grejor! Vill ha ALLT!<3
Allt är från Chevalridsport

här är den!
2011-11-20 / 13:58:06 / Isabella


ni har väl sett?
2011-11-20 / 13:48:50 / Isabella

Ni har väl sett att de har kommit julerbjudande hos Chevalridsport? :)
Hehe vill ha den där kingsland Nallen ;)


-.-
2011-11-20 / 13:35:35 / Isabella

myysigt väder de är! fast ne.. Mulet med dugg regn och halt, älskart!
Har iaf varit uppe hos Casse och mockat och pussat på han och nu ska jag snart åka till Cricket och rida han i ridhuset :) Sen ska jag även fota kusin snäll som man är ;) Sen är de bara att tagga till skola imorgon. Suck, har bad med. Kommer drukna...
Filmen från mhpc kommer snart! :)

usch vilken hemsk bild!


19 november
2011-11-19 / 19:33:33 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, jag red han runt långslingan och det gick jätte bra:) Han var ganska pigg men han lyssnade bättre på mig nu i galoppen än vad han gjorde förra gången jag red han, blir nog samma sväng imorgon också fast andra hållet :)
Provade schabraket som vi fick från stöcke igår också och det satt ganska bra det var bara lite för litet för min sadel men det går ju att använda ;)

Imorgon ska jag nog också rida Connie bakom pappa när han kör, blir väl runt lillslingan eller nått sånt.
Nu ska jag lägga mig och vila, är jättetrött och har feber igen. Har haft det i en vecka...

kommer ni ihåg?
2011-11-19 / 18:56:47 / Isabella

-Pappa jag vill också vara med!
hahhahaha va hade man för liv egentligen?


rip mitt hår
2011-11-19 / 18:21:16 / Isabella

vet att de här är en hästblogg men lider av mitt hår..
Före:

Efter:


Har inte vågat tvättat de så de blir lockigt än, hahah får väl se imorrn ;)
Ush lider, är inte nöjd... Hoppas de växer snabbt!


idag
2011-11-19 / 18:15:08 / Isabella

Red alltså Casse på travbanan, han var väldigt fin! Lyssnade på allt! Duuktig ponny :)) Gjorde lite av saktningar till och från galopp och korta och länga galoppen och han brukar ha svårt med de men funkade väldigt bra idag :)

Lördag
2011-11-19 / 11:29:58 / Linda

Ska snart åka till stallet, ska rida Tristan idag och sen kanske det blir Connie också, får se hur det blir!

Igår när jag var i stallet så började det sticka i händerna och sen när jag kom hem blev dom alldels röda och jättevarma och sen blev det typ utslag. Det va typ så några timmar och sen försavnn det, jätte konstigt..
Otroligt glada ;);)

animo
2011-11-19 / 10:59:52 / Isabella


ny dag, nya tag
2011-11-19 / 10:19:06 / Isabella

Ännu en nya dag, ville inte att gårdagen skulle ta slut men...
Idag ska jag rida Casse bus på travbanan tror jag, han har vilat snart 1 vecka så de är dags att köra igång igen :)
Har inte så mycket att skriva om just nu ;)
Sen vill jag tacka alla grymma bloggläserare som läser, ni är bäst!
Kommer lite grejor ut till salu ikväll så håll ögonen öppna ;)
btw, bara jag som tycker att de kan börja snöa istället för att de är fryset? Allt underlag blir ju sten hårt...
ni som känner mig..
2011-11-18 / 20:40:48 / Isabella

0730522403
skicka ett sms med ditt namn :)

10 saker....
2011-11-18 / 20:37:03 / Isabella

10 saker som inte så många vet:
* otroligt rädd för spindlar
* Blir lätt glad om de är något roligt som händer
* har humörsvängningar som aa...;)
* Är allergisk mot morötter
* Jag ska ha kvar Casse i 1 år till!!
* Vi har varit och kollat på 1 storhäst men vi bestämade att vi inte skulle köpa den
* Hur glad som helst att jag har äntligen fått en iPhone och Charles Owen hjälm :D
* Har för mycket vinnar skalle, hatar att förlora... ;)
* Jag hatar falska människor
* Jag blev jätte besviken när jag inte kvalade in till riktiga SM
Favorit i repris <3

OMG!
2011-11-18 / 20:06:38 / Allmänt

Trodde jag såg i syne!!
SJUKT! TACK NELLIE, DU HJÄLPER OSS VERKLIGEN ATT KOMMA NÅNSTAN! DU E SÅÅÅ GRYM!


bra dag!
2011-11-18 / 20:03:22 / Isabella

Ganska bra dag ändå! :D
börja med idrott, vann mot 9A i bandy, skööönt! Lektionerna rullade på och efter skolan hämtade mamma mig och wille och åkte in och fixade sim kortet till iPhonen sen åkte jag och klippte mig (blev för kort!;( ) Sen hem, fika med mormor och nu dator!
Imorgon ska Casse få träna igen, tror de blir på travbanan :) Ska testa nya hjälmen :D
Vet inte riktigt va jag ska skriva men aa lär väl blogga mer! :)
Foto: Felicia Hedlund

Fredag
2011-11-18 / 17:38:42 / Linda

Idag fick båda två vila igen, fick inte rida idag och igår för mamma eftersom jag är sjuk och hostan blir typ bara värre.. Var i skolan idag iallafall och på lunchen fick jag och Paula en chokladboll var gratis(dom kostar 8 kr), gott;)

Borstade bara på dom idag men imorgon ska jag nog rida båda två om jag har nå sällskap när jag ska rida Connie. Jag tror iallafall att jag ska rida Tristan runt långslingan:)
15 bas!
2011-11-18 / 07:08:18 / Isabella

överlevt i 15 år idag! Haha coolt ;)

Har äntligen fått min iPhone 4 och Charles Owen hjälm! :DSkola nu,hörs sen!


isabellabergh@hotmail.com
2011-11-17 / 21:16:56 / Isabella

ALLA SOM HAR BILDER FRÅN HELGEN KAN MEJLA ISABELLABERGH@HOTMAIL.COM :D


Torsdag
2011-11-17 / 21:13:21 / Linda

Idag har jag inte ridit nån, var hemma från skolan idag också men imorgon ska jag nog dit och det inte blir värre;) Åkte till stallet vid halv 3 tiden, Bubbe hade mockat så jag tog in dom direkt när jag kom för alla andra hästarna var inne. 

Connie fick gå i skrittmaskinen i ca 30 minuter så han fick röra lite på sig, Tristan vilade idag och det får han nog göra imorgon också! Sen imorgon kväll är det stöckemiddag någonstans så det blir kul:)
♥♥

svar på kommentar:
2011-11-17 / 20:38:24 / Isabella

Sandra om mountain horse:
Vad var priserna när du vann? Hur gammal är du? :) Svara gärna i ett inlägg :)


Blommor, plakett,rosetter,pokal, ridstövlar värd 4000 kr, presentkort 3000kr, täcke och träning för Maria Gretzer! :)

Och jag fyller 15 imorgon! :D

glad :D
2011-11-17 / 20:35:06 / Isabella


Vilka bloggar läser du?
Cassechuck, ...... och paow

Blir skit glad! :D De här gjorde min dag!
Du äger! :D

20111117-073048.jpg

mountain horse
2011-11-17 / 19:07:08 / Filmer

Fick lite bilder av Malou Kastman från prisutdelningen! :D Super fina bilder, tack! :D
Kolla hennes blogg http://maloukastman.blogg.se/
Casse- ÅH MAT!


hahaha han är ganska söt ibland ;)

funderar...
2011-11-17 / 16:21:22 / Isabella

Vann ju present kort på 3000 kr på Mountain Horse men vet inte riktigt vad jag ska köpa.. Har funderat på:
MOUNTAIN HORSE "Quick release" stigbygel
Navy 150

MOUNTAIN HORSE CHAMPION LS

Den där vet jag att jag ska köpa! Skit snygg ju! :D
Navy S

MOUNTAIN HORSE MH JOGGER¨


Kanske inte världens snyggaste men hur skön ser den inte ut? :D Speciellt nu till vintern!
Sen vill jag ha ett MH schabrak men hittar inte de nånstans??
Tycker dom är riktigt snygga! :)

Tristan vill ha;)
2011-11-17 / 12:28:42 / Linda

Tristan sa att han ville ha det här;)


Onsdag
2011-11-16 / 20:02:09 / Linda

Är fortförande sjuk, har varit sjuk sen i fredags så jag börjar bli lite less nu och hostan blir typ värre.. 

Har iallafall ridit Tristan idag(kanske inte så jätte smart att rida när man har feber). Jag red han runt lillslingan och han var ganska pigg idag, gick iallafall bra tills vi galopperade.
Connie fick vila, borstade bara på han och så. Får se när jag börjar rida han, pappa är ju inte ute och skrittar med sina travhästar så ofta så han får väl gå i skritten istället:)kameran är paj...
2011-11-16 / 18:37:03 / Isabella

Nej men nästan.. Blixten funkar inte och autofokus funkar inte på de lilla objectivet så därav inga nya bilder. Men den ska lämnas in på lagning och vi hoppas att de går snabbt :)
några random bilder jag hittade i en gammal mapp på datorn ;)

Hiss eller diss?
2011-11-16 / 18:03:46 / Isabella


Bild lånad av Johanna Grant, hoppas de är okej :)
Va tycker ni om den här färgen på kavajer?
Jag vet inte riktigt... Dom är både coola men skulle själv aldrig kunna tävla i den ;)
-
Va tycker ni, Hiss eller Diss? :)


hästledig
2011-11-16 / 17:12:26 / Isabella

Är hästledig idag vilket faktiskt var skönt nu när man är förkyld och allt. Brukar sällan bli de men nu var de dags igen.. ¨
Hade 3 prov idag.. roligt? njaee..
Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Längtar ganska mycket tills på fredag iaf ;)
Hahah gillar gubben som ställde sig på felsida om tanken så han drog slangen över bilen istället för att vänta på den, hahhaha


Hiss
2011-11-16 / 16:58:20 / Isabella


Sadelgjord med magplatta från HV POLO
Träns från HV Polo
Lädergrimma från HV POLO
Allround schabrak Salto marin 2011 från HV-Polo
Tycker dom har fått fram riktigt snygga grejer till hästarna!
Grimman behöver vi inte äns tala om, sjukt snygg! :)

Tisdag
2011-11-15 / 20:07:54 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, jag red han lite dressyr och det gick ganska bra:) Han blev lite pigg och stark i galoppen bara. När jag hade ridit ett tag red jag upp i skogen och galopperade han lite där och sen red jag hem igen. 

Connie vilade så jag borstade han bara och han är mer brun än vit nu..
Imorgon ska jag nog rida Tristan runt lillslingan eller nått sånt:)

helgen har varit kaos (läsvärt;)
2011-11-15 / 17:53:00 / Isabella

Började resan på onsdag morgon. Vi stannade i Örebro för att lasta ut hästarna och ge dom mat och röra på dm :) Sen gick vi på travrestaurangen och åt lunch. Dom hade egentligen stängd men dom var snälla att värma på mat till oss. Och usch! Bland de äckligaste jag nånsin har ätit! Så vi åkte in till ett köpcentrum och åt där. Sen vidare ner till Helsingborg. Sen på torsdag så skrittade jag och Moa ut på morgonen och då var de nån äcklig gubbe som började prata med oss och tvingade typ oss att rida på ängen. Sen åkte vi på hästaffärer och köpte ett par pioneer ridstövlar. Fredagen var de först uppvärming för SM sen ungponnysar och sen kval 1 i SM som var stilbededöming och den klassen tog 5 timmar så jag fick rida kl 8 på kvällen. Sen skällade ponnymorsan ut mig för jag gick visst i vägen. Sen lördag så starta man i första klassen och blev 3:a i stilhoppningen och träffade Casses förra ägare, Rebecca. Sen skämde jag ut mig några gånger. Träffade Jacob LV också! OMG säger jag bara! SÅåååå snygg! :D Sen tillbaka till hotellet och byta om och duscha sen ner till receptionen och väntade på "taxin" till ryttarfesten och mötte Nicholai och Jacob där, kände mig sjukt cool ;) Sen söndag så började med att de var inbrott i hästbussen. Dom hade krossat förar rutan och tagit mammas marc opolo solglasögon, dyr dunväst, 2 gpser och nån tröja. Sen åkte vi till tävlingen med ingen förar ruta. Dom nya ridstövlarna sprack i dragkedjan. Vann mhpc. Sen var de någon som tog moas dunväst med hennes iphone i! Sen har alla åkt hem utom vi för de är typ 90-100 mil hem så vi sover över igen. Sen funkade inte lampan i stallet...Sen hade tjuvarna hade tagit ett hotellrum som städerstan hittade på hotellet vi är på nu och polisen hade tagit dom och jag tror vi har alla grejor igen utom moas iphone och sen är restaurangen stängd så vi måste beställa pizza. De var typ helt öde där ;) Sen hem och sen slut. Mycket har man varit med om! ;)

bra och dåligt
2011-11-15 / 17:25:09 / Isabella

orkar verkligen inte...
-Har 3 prov tills imorgon och sjukt mycket läxor.
-De är sjukt kallt.
-Hästarna står i 2 olika stall som ligger en bit från varndra
-tävlings sesonen är slut
- de är kallt utan snö?
- Nästan alla säljer sina ponnysar..
De possetiva
+ Fyller år på fredag
+ globen nästa helg
+ sjukt nöjd från helgen
+ har verkligen fått insperation från helgen
+ lärt känna lite nya vänner
+ hade sjukt roligt med anger i helgen ;)
ganska nice ändå
2011-11-15 / 17:13:56 / Isabella

Har äntligen börjat fatta vad som hände i söndags. Allt är sjukt, trodde seriöst aldrig att jag skulle vinna.Konkurransen är skit svår. Visst de var L/B och jag kunde reca på ganska mycket men ändå ;)
Tack för alla grattis, super snälla allihopa! :D
Blommor, Pokal, rosetter,ridstövlar värd 4000:-, presentkort 3000:- plakett, mhpc täcke, och träning för Maria Gretzer. Ska bli roligt att träffa henne igen ;)

Måndag
2011-11-14 / 19:53:10 / Linda

Har varit hemma från skolan idag, får se om jag är hemma imorgon också. Det är nån sak i aulan så det är inga vanliga lektioner så jag missar ju inte precis nått!

Båda två fick vila idag, åkte till stallet vid 2? kanske och borstade dom, imorgon ska jag nog rida Tristan om jag orkar, får se hur jag känner mig imorgon:)

mountain horse vinnare 2011
2011-11-13 / 20:56:32 / Isabella

japp mhpc vinnare blev man! :D
sjuuukt glad!! Har inte äns fattat de än! ;)
Världens bästa ponny har man i alla fall!
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2011/11/RekordpoangforHugoiMaountainHorseCup/
http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=1167751

Söndag
2011-11-13 / 19:15:07 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, red han runt lillslingan och sen skrittade jag han 1 vända i backen. Det gick iallafall bra och rida, han blev lite pigg när vi galopperade bara. Höll på att frysa ihjäl när jag var ute också, kunde knappt röra knäna och fötterna när jag kom in, kul..

Connie fick vila idag också, borstade bara på han och så!
Håller på att bli sjuk också så imorgon får nog båda två vila.

ryttarfesten=tråk
2011-11-12 / 22:46:32 / Isabella

nyss varit på ryttarfesten, skit tråkigt.. väntade först på en "taxi" i ca 2 timmar sen komma dit och äta äcklig tacos och köra karaoke i 2 timmar typ? Jag och Anger gick till hästarna istället och gav dom mat och gick ut med dom. Roligare än de andra iaf ;) Sen var de nån trollkarl som var ganska tråkig, blev typ bättre och bättre ;) Trollade fram 1 kanin och 2 duvor, coolt ;)
fin han är :')

Lördag
2011-11-12 / 19:12:38 / Linda

Idag åkte jag och mamma till surf och kollade på tävlingarna där, fast vi kollade bara en klass och sen åkte vi till stallet. Hade tänkt att skritta Connie idag men pappa tyckte att han skulle vila så då red jag bara Tristan, jag red han runt lillslingan i skritt,trav och galopp och det gick bra fast han var ganska pigg i galoppen;)

Blir väl ungefär samma imorgon, kanske skrittar han lite i backen också:)

3:a i kvalet!
2011-11-12 / 17:45:29 / Isabella

drar på ryttarfest nu, chiao!

Svar på kommentar:
2011-11-12 / 07:26:35 / Isabella

POSTAT AV: ARG ENGMAN SOM HATAR SÅNT DÄRA

Jävla cpn ska dom ha ett skott i pannan eller?!
O om man ser att de är ngn som inte märkt att man ropat gör man väll en volt o skriker tydigtttt, inte fan hoppar man typ på en annan!

 

sv: Precis! Fortfrande lika förbannad...

 


ponnymorsor....
2011-11-11 / 23:44:11 / Isabella

Blev så j*vla arg idag!!
-
Idag när jag skulle hoppa uppvärmingsklassen så inne på framhoppningen var de kaos. Bara kaos. Folk red som galningar, hade 0 respekt för en. Sen skrittade jag lite innan jag skulle ta sista hindret innan jag skulle in på banan. Och då skrittade jag i höger varv och då kom de typ 3-4 galopperade imot mig så jag svängde in mot räcket för att inte bli övergalopperad och precis när jag hade svängt in var de en tjej som skrek "räcke!" liksom inte innan hon svängde upp på de utan 2m innan hindret också hoppade hon de även fast jag skrittade där!!Också hörde jag den där j*vla kärringen:
-De där är ju fan livsfarligt! Va fan tänker du med unge!? Du är ju helt dum i huvudet!
Då brann de! Så sjukt förbannad. Hade bara lust att skrika åt henne!
-Men jag kanske inte hörde!?!? sa jag
-Men hur kommer du äns på tanken att ställa dig framför räcket!?
-
Och ida som hjälpte mig sa att tjejen inte äns skrek vilket hindret hon skulle hoppa, i så fall skulle ju jag veta och skulle inte ha gått där. Så j*vla förbannad!

Fredag
2011-11-11 / 17:28:31 / Linda

Red bara Tristan idag, jag red han dressyr på parkeringen och det gick bra. Skrittade först fram lite och travade, han känndes mycket bättre idag än förra gången. Han var lugnare och lyssnade bättre :) När jag nästan hade ridit klart så galopperade jag lite med han, han blev jätteglad och as pigg så det gick typ i 180 haha ;) 

Det var ganska mycket dimma så Connie fick vila, ska rida han imorgon :)
snyggaste sitsen också, tur att Tristan är snygg;)

Sm
2011-11-11 / 16:01:47 / Allmänt

@ sm


11/11 2011
2011-11-11 / 12:49:29 / Linda

Är hemma fån skolan idag, ska snart äta lunch och sen åka till stallet och rida Tristan, kanske hinner rida Connie en sväng också. Vi hörs;)


Till salu!
2011-11-10 / 23:44:07 / Isabella

Brun animo kavaj till salu. Storlek 42 i italiensk, svensk 38a. nypris 4200 men jag vill ha 2000:-
lillberj_@hotmail.com
Inte jag som säljer utan min kusin!

fullt upp
2011-11-10 / 23:36:16 / Isabella

har haft fullt upp hela dagen även fast man inte har tävlat ;)
Imorse var de vakna, äta frukost och sen till stallet.
Jag och Moa red ut på några små vägar i "skogen" sen mötte vi en skåning och han ba: varför rider ni inte på ängen? Ni kan rida där och galoppera.
jag och Moa ba, ja de kan vi väll..
sen började han och babbla på med värsta skånska dialekten så jag och Moa fattade seriöst inget! haha vi satt och nickade bara typ. Sen red vi på den där ängen och han ba stog och kollade på oss.. läskig.
Sen kom emelie, åkte hämtade Ida och sen vidare till Max och åt där.  Sen mötte vi Kina (moa och idas kusin) och sen vidare på 4 skit bra hästbutiker!
Fick med mig ett par efterlängtade Pioneer stövlar hem! :)

hästbutiken My One som var typ som hööks fast mycket bättre grejor! Hittade lite saker jag vill ha där ;)Ge mig schabraket!!

Sen åkte vi vidare till Bengts


Ge mig ridbyxorna också!!


och hjälmen ;)

Sen vidare till nån som jag inte kommer ihåg va den hette.. Störst i Skåne iaf! :)
Sen dom här köpte vi! :D
Bäst kvalité på iPhone eller? ;)
Imorgon rider jag uppvärmningsklass, l/c...Hiss eller diss?
2011-11-10 / 20:20:52 / Outfits


Hiss/diss på kingslandtäcken?:)

Torsdag
2011-11-10 / 19:54:19 / Linda

Kom ganska nyss hem från stallet, det var trav idag så båda två fick vila. Borstade bara på dom och dom verkar älska att rulla sig i leran;) Sen tvättade jag Connies karleder och smörjde dom och sen tvättade jag såret på hans mule. 

Imorgon hinner jag nog bara rida Tristan, tror att jag ska rida han dressyr. Slutar ganska tidigt, fårse om jag hinner rida innan det blir mörkt;)

isabella checkar in @helsingborg
2011-11-09 / 22:33:32 / Isabella

tja! Är i helsingborg nu efter 10 timmars bilresa... drygt!
Kom fram för en timme sen och gjort klart allt hos hästarna och ska äta nått nu :)
Jätte många man känner som är här och de är skit kul!
Imorgon är jag ledig och ska åka och kolla på lite hästbutiker och sånt sen blir de mhpc hela helgen :) tråkigt att hoppa så lågt men...
Sen ska jag äntligen få träffa Anger :D :D
de kommer bli kaos...
Hörs mer imorrn!

Svar på frågestund Isabella del 3
2011-11-09 / 22:29:19 / Isabella

Har någon av er haft pojkvän? Hur långt är ert längsta förhållande?
japp, typ 3 månader men har blir sällan riktigt kär
Gillar ni någon nu?
Nej de gör jag inte :)
Hur brukar ni ragga?
hahaha brukar inte göra det ;)
Vem är eran favorit artist i musik?
vet inte riktigt, Rihanna kanske :)
Vilken är eran favorit låt?
har ingen favorit låt just nu, lyssnar på många bra men ingen som jag riktigt älskar :)
Kolla detta inlägg http://cassechuck.blogg.se/2011/october/music.html#comment :)
erat bästa tävlingsminne?
hmm..bra fråga.. tror de var när jag vann min första msv b med Casse :)
vilken är den bästa häst ni har haft?
Casse, helt klart! :)
Hur är det att ha Robert Bergh till pappa? :)
jadu bra fråga, asså jag ser ju han som vilken pappa som helst. Visst kanske träffar mer kändisar och hänger på andra ställen än dom flesta men annars ingen skillnad :)
Vilken häst skulle ni vilja ha om ni fick välja vilken som helst gratis?
Wild at heart T
Vilka är era favoritartister?
rihanna tror jag :)
hur många besökare har ni typp? mer än anger va? mahahah. och anger jag vet att de är fler än mig med då, men huvudsaken de e mer än dig :D
hahhaha engman ;)
130-160  :D
Skulle ni kunna tänka er att börja med ponnytrav?:)
Jag ville de när jag var liten men jag fick inte för mamma ;) Pappa tyckte de var roligt men inte mamma... och de var ju tur att hon sa nej ;) Men nu tror jag inte att jag skulle kunna göra de :)
Vad tycker ni om pessoabett?
Brukar inte använda de, använde de på min b-ponny ett tag är väll okej. Tycker nog inte att man ska rida på det vardags :)
Hur många unika har ni per dag?:)
130-160 :)
Hur många hästar/Ponnysar har ni i erat stall?
i pappas är det 85 hästar
där casse står är de typ 14?
och där cricket står är de typ 10?

Onsdag ;)
2011-11-09 / 19:15:38 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, red han lite dressyr idag och det gick bra. Jobbade han först ganska mycket i skritten, ställde innåt,utåt osv. Travade sen och jobbade lite i traven tills det känndes bra och då skrittade jag av och red hem. Red han kanske i 40-50 minuter eller nått sånt :)

Connie vilade så jag borstade bara han och tvättade + smörjde karlederna. Sen har han på nått sätt lyckats med att få ett sår på mulen, han måste ha rivit sig på något i hagen..
Imorgon är det trav så då får båda två vila, borstar bara på dom och så:)

Svar på frågestund Isabella del 2
2011-11-09 / 10:45:00 / Isabella

Hur kommer det sig att jag är bäst?
Vet inte, hur kommer de sig att jag är bättre anger? ;)
Hur kommer det sig att du är så dålig kära man?
Vet inte va du pratar om, är ju grym kära fru!
Visst är det så att du tkr Alle är snygg ;)
Haha de är han väll? ;)
Om du väljer en ponny i varje kategori som du helst skulle vilja ha vilka skulle du då ta? ;)
b- tornblommesländan
c- munsboro todd
d- wild at heart t

Jag har hört att du gillar att slicka dunderhonung från småkillars magar, stämmer det?
eller är de du? ;)
Vad tycker du är roligast och göra?
Vara med kompisar och ha roligt och vara på meeting och tävla :D
Va ska du ha för häst om Casse blir såld?
Cricket sen ska vi kolla på en till troligtvis :)
Har någon ringt på Casses anonns?
nej men mejlat ;) men ingen som ska provrida! ;)
Varför ska du sälja han igentligen,så lång är du ju inte;o
känner att de är dags...
Favorit outfit?

Vilka bloggar läser du?
nellieberntsson.se ponnysanning.com amandaanger.blogg.se blacklady45.devote.se livetinorrland.bubbleroom.se teamborgh.blogg.se teammittsvenska.blogg.se tavlingsryttarninorr.blogg.se osv
Skriv upp alla dina bloggar du läser och lägg dom i ordning om den bästa,nästbästa osv!
gör ett inlägg om de när jag kommer hem ;)
vad gör du direkt när du kommer hem från skolan?
äter, åker till stallet :)

Direkt när du vaknar?
plattar håret eller försöker hitta kläder
direkt när du kommer in från stallet?
duschar och sätter mig med datorn eller läxor ;)

Svar på frågestund Isabella del 1
2011-11-08 / 20:33:59 / Isabella

varför ska du sälja casse ?
För att jag känner att jag börjar bli för lång och det är dags att han får en ny liten ryttare att forsätta utvecklas med :)
Vart vill ni komma inom ridsporten ? :)
Så långt som möjligt såklart :)
vilken av dina hästar gillar du bäst om du måste välja?!?!!
Jag skulle välja Casse för jag känner han bäst o så. Älskar han verkligen mer än va jag nånsin trodde..

När började ni rida?:)
Har typ ridit hela livet :) Har alltid hållit på med hästar!
Favoritmärke på ridgrejer? :)
Kingsland! :D
Är det så att casse är så bra bara för att han har träffat världens bästa madde? ;)
De är klart ;)
Snyggaste ridkillen?;)
Jacob LV helt klart, såååå snygg!!
Vad älskar du mest?
Att ha roligt! Saker man aldrig glömmer! :D
Vad hatar du mest?
Falska människor,clowner,spindlar,andar
Vilken blogg tycker du är bäst?
Ingen aning, typ nellieberntsson, ponnysanning eller nått :) Läser bara dom som är bra! :)
Vilka fem ponnysar tycker du är finast?
Wild at heart T, Calle kvalster (?), törnblommesländan, Tornech,Beats me
Ska de bli kul på MHPC? ;)
Ja de är klart! :D

Tisdag
2011-11-08 / 18:59:40 / Linda

Idag har båda två vilat, slutade ganska sent och så. Borstade bara på dom och Connie har inte rullat sig i hagen på flera dagar så han är ganska ren eller ja iallafall om man jämför hur han har sett ut ;)
Connie har blivit sprutad idag ocks så han ska väl vila någon dag nu och sen skritta!

Imorgon ska jag nog rida Tristan på parkeringen så han inte bara gå i skogen hela tiden.
2008;)

Frågestund
2011-11-08 / 09:00:00 / Allmänt


Nu tänkte vi köra en frågestund, ni får fråga vad som helst, om hästarna, om oss osv.. ;)

tidningen...
2011-11-07 / 20:14:28 / Isabella

Så inte nöjd med bilderna! Ser helt mongolid ut!....
Filippa, jag, Annie och Rebecca

söta chejer...

Två kvaltävlingar har avgjorts i det Mittsvenska distriktet under säsongen. De som fick bäst poäng totalt där kvalade in till finalerna i Mountain Horse Ponny Cup - och till helgen är det dags då tävlingarna avgörs i samband med inomhus-SM för ponnys i skånska Helsingborg.

- Det ger mycket erfarenhet att åka iväg på tävlingarna och det är bra för framtiden. Det är bra att våga sig ut och inte hålla till i samma krets hela tiden. Det är jättenyttigt att se andra ryttare och så är det höga klasser som avgörs där nere, säger 14-åriga Isabella Bergh från Sundsvalls RK.

Hon har kvalat in till finalerna i Mountain Horse Ponny Cup två gånger tidigare och blev fyra 2009.

För 11-åriga Rebecca Sjögren, Näsets RS, 12-åriga Annie Jonsson, Timrå HF, och 13-åriga Filippa Borgh, Härnösands RK väntar finaldebut i cupen.

- Jag är inte nervös nu, men blir det säkert när man kommer ner, säger Annie och vänder sig mot Isabella.

- Blir man nervös?

- Ja, i finalen, svarar Isabella.

För det är så att även finalen har en final. Väl på plats väntar först uppvärmningsklassen på fredag innan det blir kval på lördagen. Därifrån går hälften av startfältet vidare till söndagens final - och alla tjejerna siktar på att nå dit.

- Annars blir det jobbigt att åka hem, säger Isabella.

Men vad handlar då stilhoppning om?

Vanlig häst- eller ponnyhoppning handlar ju i grova drag om att ta sig över hindren utan att riva och ofta räknas också tiden det tar att komma runt banan.

Till viss del är det samma sak i stilhoppning. Man vill inte riva och man får inte överskrida maxtiden. Men här utdelas också stilpoäng.

Tjejerna berättar mer:

- Det handlar om att rida noggrant och snyggt, säger Annie.

- Det är viktigt att tänka på sitsen, vägvalen och följsamheten. Man ska ha samma tempo hela tiden, säger Filippa.

- Man får veta vad andra tycker om en som ryttare, säger Rebecca.

Tjejerna konstaterar också att stilhoppning handlar mer om ryttaren än vad vanlig hoppning gör.

- Stilhoppning kräver mer av ryttaren, säger Annie.

Till Helsingborg åker även Saga Harström, Näsets RS, som tilldelats ett wildcard till cupfinalen. Dessutom kommer Sundsvalls RK:s Moa Godin att tävla i SM med sin C-ponny Munsboro Blackthorn.

Timrå HF:s Ida Strömqvist hade kvalat in till finalen i Mountain Horse Ponny Cup, men valde att inte delta.

 

 

hahhaa jag och Annie sa typ allt ;)Måndag
2011-11-07 / 17:53:03 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, jag hade ingen att rida Connie med så han fick gå i skrittmaskinen:)
Jag red Tristan runt lillslingan idag också, finns inte så många andra ställen att rida på. Skrittade och travade runt den iallfall och det gick bra. 

Imorgon får Tristan vila och Connie kanske får gå i skritten eller vila :)

filmen
2011-11-06 / 21:32:17 / Isabella


kommentera gärna va ni tycker :)
-
Bara jag som inte orkar skolan imorgon!? Tur man bara går tills på tisdag ;)

Söndag
2011-11-06 / 20:32:12 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, Connie fick vila.
Jag red Tristan runt lillslingan och det gick bra, var ponnytav idag fast han brydde sig inte så mycket han blev bara lite pigg när dom körde förbi när jag red förbi stallbacken. 

Imorgon ska jag nog rida båda två om jag hinner :)

Bra helg endå
2011-11-06 / 18:01:49 / Isabella

Helgen har endå varit helt okej:) idag tävlade jag cricket i Timrå. 110cm: pigg men hoppade jätte bra! Fick ett skit pet i omhoppningen men de täckte till en 6e plats av 30st :) 120: han var mycket lugnare nu. Det var en a:0 och vi rev 2an för han blev inte riktigt rak men var högt över sen :) blev typ 6a igen av 15 starter :) bra avslut av tävlings seasonen :) Har gjort en film men sitter i bilen och ska äta på Kinaresturang så den kommer kanske ikväll :) // isabella

rip hickstead
2011-11-06 / 17:57:03 / Allmänt


svar på fråga
2011-11-05 / 21:04:53 / Linda

Maria om Lördag:
Hej! Du sa ju att Tristan hade en liten vila och det är därför du rider så lugnt. När ska han igång igen? :)

Svar: Jag håller på att sätta igång han nu :)

km silver
2011-11-05 / 20:40:59 / Isabella

Först tävlade jag KM med Cricket. Hoppade 110 cm och han kändes ovanligt lugn på framhopnningen vilket var super! :)
Inne på banan så fick jag verkligen känsla för han, de gick super och vi var nolla och sen vidare till omhoppning med 8 andra.
Starta som nr 6, mycket press, 1 nolla med snabb tid så de var bara att recha och vara nolla. Och de räckte till en andra plats! Sjukt nöjd med han! :D
Vann gjorde Emma Scherdin :)
-
-
Sen vidare till Timrå och hoppa Casse,
L/A: Fick ett stop på muren, besviken för jag vet att han kunde hoppa men jag red dåligt ;)
MSV B: Kändes jätte bra! Sen kom den där muren och jag bara släppte allt så han stannade igen men sen hoppade han underbart!
Filmer kommer :)

Svar på kommentar:
2011-11-05 / 20:25:11 / Isabella

Sanna Viberg ;) om Globen!:
Vilka dagar ska du dit då? ;)
-
svar: Alla, har inte sett programet riktigt men de är först invigningen på fredag kväll och sen blir de hoppning,stjärnornas hoppning, carl philips grej cup ;) Inge dressyr för min del :)

Lördag
2011-11-05 / 19:37:38 / Linda

Idag har jag bara ridit Tristan, Connie fick vila.
Jag red han runt lillslingan och det gick bra, skrittade och travade runt den och han blev ganska pigg när vi hade ridit över vägen om var på väg hem ;) Imorgon blir det nog samma sväng, lika bra att passa på och rida eftersom det är sista lovdagen imorgon:(

Vet inte om jag rider Connie en sväng imogon, får se om jag rider runt lillslingan eller om han får gå i skritten.

ganska sjukt
2011-11-05 / 00:49:31 / Isabella

Origanlet:
Ungen är ju sjuk! Fattar inte hur hon kan!?

sött!
2011-11-04 / 23:55:56 / Isabella

Filippa var så söt och gjorde den här åt mig!
Här hittar du hennes blogg! :)
http://teamborgh.devote.se/

bytt stall
2011-11-04 / 20:11:16 / Isabella

Idag har vi fått byta stall på båda hästarna pga olika anledningar. Cricket står för tillfället i pappas stall och ska imorgon byta igen så han får stå i privatstallet på ridskolan. Casse står i ett stall nedanför ridskolan som heter Classe där han har stått 1 gång förut så de är inge nytt för han :) Platserna är bara tillfälliga och hemma ska vi bygga ett par uteboxar som ska stå brevid hovslagar stallet och ett gästrum (haha låter som pappa har värsta värsting stallet i de jag skriver ;) och gästrummet ska jag få göra om till sadelkammare som jag får helt själv bestämma hur den ska se ut och sen ska jag gå in till hovslagar stallet och göra klar dom och så :) Sen ska dom få nya egna hagar. Tror de kommer bli ganska bra :)
De skulle vara ganska coolt att ha så här :D
Skulle inte säga nej till nått av dom där :D
Fast jag har ju inte riktigt lika många sadlar och träns och lika stort utrymma att arbeta om ;) Men drömma kan man ju alltid :D

Fredag
2011-11-04 / 17:29:57 / Linda

Idag red jag bara Tristan, skrittade och travade runt lillslingan och det gick bara bra :) Finns inte så mycket mer att säga om det. Imorgon blir det nog ungefär samma :)

Connie fick gå i skrittmaskinen idag, vet inte riktigt hur länge han gick där men det var runt 30-40 minuter. Efter han hade gått där så tvättade jag karlederna på han och borstade han :) Får se om jag rider han en sväng imorgon eller om han får gå i skritten igen!


Dagens vill ha!
2011-11-04 / 13:52:02 / Isabella

Älska! Jag skulle helst vilja ha blå eller brun :D
Va tycker ni om dom? :)


Globen!
2011-11-03 / 23:41:41 / Isabella

Yeey jag ska till globen! :D Vip såklart (a) hehe ;)
-
Lyckades övertala pappa så hela familjen ska ner. Ska bli riktigt roligt :) Han frågade om de fanns nå bra vip ställen där men inte vet jag de? haha hoppas de så vi kan åka tillbaka ;) Ska även dra med han till anexet heheh ;)
Hoppas ni inte tycker jag skryter??
Hoppas man ser några roliga människor där! :D

Torsdag
2011-11-03 / 20:59:37 / Linda

Idag fick Tristan och Connie en vilodag så jag passade på att städa i sadelkammaren och det blev ganska bra där inne fast det tog flera timmar att städa ;) Har även renast lite saker jag ska sälja och börjat tvätta täcken, schabrak osv. Har också tvättat några skydd och smörjt lite saker.

Imorgon ska jag nog bara rida Tristan, får se om jag skrittar Connie eller nått. Men jag ska nog rida Tristan runt lillslingan i skritt och lite trav:)

as bra dag
2011-11-03 / 18:01:19 / Isabella

tja, nyss kommit hem från SRK där jag, Annie,Filippa och Rebecca har blivit fotad och intervjuade! Först åt vi lunch på Bite Line. Massa flumm hela tiden ;) Först kom ST och dom frågade maaassa frågor, ganska svåra också ;) Sen fotades vi i hagen,bakom staket och allt! Sen fick vi "paus" och då flumma vi på och bytte om till stallkläder :) Sen kom Dagbladet och frågade nästan samma frågor. Lika olika :) Fotades med en häst och sen var de klart :)
Hade de skit roligt! haha aa kolla flippans blogg här :) teamborgh.devote.se
Bilder och sånt kommer imorgon :)
Vi hade verkligen super roligt allihopa! Ingen blev utanför utan alla höll ihop :)
<p><span style=
MHPC final 2009 :)

gör mig klar
2011-11-03 / 10:42:07 / Isabella

Har nyss plattat håret, tar typ 20 min att göra de? Ett bra tag i alla fall ;) ska snart göra mig klar helt för att sen kl 12 åka till Bite Line och äta där med MHPC gänget och sen fotas i intervjuas :) Har längtat hela veckan! Ska bli sjukt roligt :D
-
I helgen är de tävling också. Ska hoppa L/A, MSV B med Casse på lördag och 110, 120 med Cricket på söndag :)
Taggad!
"Och till höger poserar Isabella Bergh tillsammans med Holly."

Hahah de låter typ som man är med i Top modell och står och poserar med en häst. Hahah ;)

ni sårar mig...
2011-11-02 / 23:17:15 / Isabella

ni sårar mig faktiskt... haha närå men den filmen som de är mest visningar på den här månaden (alltså oktober) så var de när jag ramlade av?? haha härliga läsare... nä men jag fattar, de brukar vara roligaste att kolla på ;) Synd bara att de inte blev nån rolig avfallning... ;)
Här har ni iaf er älskade film! Hahahha ;D

filmen från träningen
2011-11-02 / 23:11:47 / Isabella

och som vanligt så blir jag glad om ni kommenterar va ni tycker :)
-
Filmen funkar inte för vissa, kommentera gärna om ni kan se den för mig funkar det :)

trääääning
2011-11-02 / 22:12:22 / Isabella

Var på Hööks och skulle köpa tränset, men såklart fanns inte inte... Så jag köpte ett annat för nästan dubbelt så mycket ;)
Tycker faktiskt att han blev ganska snygg i de! :)
-
Sen var de träning. Trimmade typ bara. Var ganska jobbigt men han lyssnade helt okej. Red utan stigbyglar i 45 min. Jobbigt värre ;) Sen skulle vi galoppera över klossar och Cricket blev galen ;) Fort gick de och de kändes som jag hade 0 koll. Sen satte mamma på dum burken ;) haha de är som en burk man har under så dom får luft men de visade sig att de inte hjälpe.. Han är lika dampig med den på ;) Aja bara att inse.. Håller på att fixa en film nu som kommer upp snart :)

Onsdag
2011-11-02 / 21:00:29 / Linda

Åkte till stallet ganska tidigt idag för vi gick upp på atg med Connie, började med att rida och då lyssnade dom på lungorna och sen rönkade dom och så. Som vanligt hittade dom ingenting, men dom skulle typ skicka röntgenbilderna någonstans.

Red Tristan efter vi hade varit på atg, skrittade runt lillslingan och det gick bra, han blev lite pigg i slutet bara ;)

Dyon
2011-11-02 / 16:04:07 / Linda

Provade Connies dyon träns på Tristan idag, det är storlek full på det så käkremmen och nosgrimman var lite stor men det funkade. Funderade på att köpa en pullarnosgrimma till som var lite mindre men den kostade ca 1000 och det känns inte värt, finns roligare saker att köpa ;)

Bara pullargrimman kostar 1000 -.-

Seg dag..
2011-11-02 / 13:43:14 / Isabella

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
-
Typ så känner jag idag... Sjukt trött men sov endå till halv 11? Har städat mitt rum i 1 ½ timme.. helt slut!
Ska väll snart dra till hööks och köpa de där tränset. Sen är de träning ikväll kl 7 :)
-
Och imorgon smäller de! ;)

1 november
2011-11-01 / 20:46:51 / Linda

Idag har jag ridit båda två, började med att rida Connie bakom pappa när han körde och det gick bra. Vi körde lillslingan fram och tillbaka och Connie tyckte att det var ganska jobbigt, eller han blev ganska trött iallafall.

Tristan fick gå runt lillslingan, skrittade bara och det gick bra. Mötte travhästar och en traktor men han brydde sig inte, Chuck hade typ dött om han hade mött en traktor;)ska köpas
2011-11-01 / 16:58:38 / Isabella

Imorgon ska jag köpa ett träns på Hööks! :o :o
omg!!!
Hahaha närå men jag ska faktiskt göra de. Har inte handlat på hööks på evigheter men ska dit för att köpa ett träns :)
De är till Cricket. Måste ha ett träns som de är spännen på båda sidorna på käkremmen :) Men visst var de snyggt? :)

träning
2011-11-01 / 13:17:14 / Isabella

har nyss tränat med Casse :) De gick bra, först lyssnade han inte så bra men de blev bättre och bättre och sista banan vi gjorde var de rätt galopp hela tiden och jag red mjukare än va jag brukar göra så han vågade hoppa och ta i mer :)
Ska snart äta sen ska jag upp och rida Cricket i paddoken och sen ska jag klippa dom ikväll :)
Crocket hehe ;)
hahaha bara för hon är bästa tränaren!

RSS 2.0